Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Fyll stengte Reversibel


9. september 2015
Sist oppdatert: 9. september 2015

For høyt alkoholnivå og en falsk brannalarm satte en brå stopper for Reversibel sveiseaften. – Studentene på NHH har arvet en festkultur hvor det legges opp til mye alkohol, sier prosjektleder for Lykkepromille.

En i overkant beruset gjeng møtte politiet og brannvesenet etter at en brannalarm ble utløst på NHH lørdag forrige uke.

– En student utløste brannalarmen. Dette førte til full evakuering og besøk av både brannvesen og politi. Vaktkorpset besluttet sammen med nødetatene at det ikke var forsvarlig å fortsette festen, sier kveldens vaktsjef, Christian Vedeler.

Leder for Kjernestyret, Magnus Wirkola, uttrykker ikke bekymring over hendelsen, og trekker frem at dette er et enkelttilfelle.

– Alkoholnivået har vært greit i fadderuken, men det hender selvfølgelig at folk blir for fulle. Vi har sett en positiv trend de siste årene og kommer ikke til å iverksette særlige tiltak på grunn av dette enkelttilfellet, sier Wirkola.

Helt om natten og helt om dagen

Leder for Prosjekt Lykkepromille, Tine Blomfeldt  er godt kjent med festkulturen på NHH og resten av student­bergen.

­– Min tolkning av kulturen på NHH er at den vellykkede student både er helt om natten og helt om dagen. Studentene på NHH har arvet en festkultur hvor det legges opp til mye alkohol. Tradisjonene sitter fast i veggene. Men jeg vet samtidig at både handelshøyskole og Kjernestyret har jobbet med dette over lengre tid, sier Blomfeldt.

Blomfeldt legger til at det selv i ung alder er viktig å ha et bevisst forhold til alkohol. ­

– Vi vet at alkoholvaner etableres når man er mellom 18 og 25 år. Selv om de fleste drikker naturlig mindre når de får kjæreste, barn og jobb, kan drikkevanene plukkes opp igjen når man møter større eller mindre kriser senere i livet, sier Blomfeldt.

-Synd å stenge fest

Administrerende direktør ved NHH, Nina Skage, har tidligere uttrykt bekymring over studentenes alkoholkonsum til K7 Bulletin. Hun mener det er synd studentene ble for fulle, men er fornøyd med arbeidet som er gjort for å forbedre studentenes forhold til alkohol.

– Det er alltid synd at man må gå til det skrittet å stenge en fest på grunn av for høyt alkohol nivå. NHH-studentene har akkurat lagt bak seg en fadderuke; en fadderuke som har gått meget bra for seg.

Endringer var gjort i programmet, samt økt sikkerhet og tilstedeværelse på noen av arrangementene har virket positivt, sier Skage.

Skage forteller videre at NHH­ledelsen sammen med studentene har iverksatt en rekke tiltak for å dempe alkoholbruken blant studentene.

– ­Ett av tiltakene har vært økt sikkerhet rundt fadderuken, nytt rom i kjelleren, og mye dialog med studentene om dette temaet. Etter det jeg har blitt fortalt har NHHS fått skryt for dette i år. Jeg opplever at nåværende styre har jobbet godt rundt fokuset på alkohol på skolen. Arbeidet med å få et normalt og godt forhold til alkohol fortsetter. Vi i ledelsen har fokus på dette og vil samarbeide med studentene fremover.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram