Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NFH FK med fulltreffer i prestisjeoppgjør mot jussen: – Det er jo klart det ligger en del prestisje i denne kampen

NHH FK med seier mot JFC. Foto: Arne Jordåen
4. mars 2020
Sist oppdatert: 27. april 2020

NHH FK gikk onsdag seirende ut av studentderbyet mot Juridisk Football Club (JFC) og vant 2-0, da studentene fra jussen gjestet rivalene fra NHH på Stemmemyren.

– Det er jo klart det ligger en del prestisje i denne kampen, fortalte trener og lagleder for NHH FK Eirik Offenberg til K7 Bulletin rett før kampen ble sparket i gang.

– Uaktuelt å tape

– Vi møtte jussen sist for to år siden. Da vant vi 5-2, så i dag er det uaktuelt å tape. Vi består av en god tropp med mange gode fotballspillere, så i dag skal det være gode muligheter.

Til tross for at kampen var en vennskapelig treningskamp hadde NHH FK lagt en klar strategi for hvordan de skulle slå  studentene fra det juridiske fakultetet ved UiB.

– Vi spiller 4-2-3-1. Med oss på laget har vi blant annet Anders Mjøs som har tidligere har spilt på Brann og mange andre gode spillere. Så i dag skal det bli spilt mye ball, fortsatte han.

Mål etter ti minutter

Kort tid etter avspark tok NHH FK kontroll på kampen og allerede etter ti minutter utnyttet Olav Haugerud kampens første corner til å sende de blåkledde fra NHH opp i ledelsen. Etter skåringen kom studentene fra juridisk fakultet mer med i kampen. De fikk flere skudd på mål, men keeper Ola Eikanger hadde en rekke spektakulære redninger som gjorde at NHH FK beholdt ledelsen til pause.

15 minutter inn i andre omgang hadde JFC en kjempesjanse, men sjansen ble brent i tverrliggeren. Deres håp om en snuoperasjon forduftet da Kjetil Kalsvik doblet ledelsen og sendte NHH FK opp i ledelsen 2-0, med kun et kvarter igjen på klokken.

I løpet av sluttminuttene hadde Offenberg selv ett kraftfullt skudd fra cirka 16 meter, men skuddet var ikke godt nok plassert til at den tidligere Sandefjordspilleren fikk notert seg på scoringslisten.

Flere sjanser ble det ikke og NHH FK kunne dermed juble over å ha gått seirende ut av prestisjeoppgjøret

– Vi satser på å ende i øvre halvdel i fjerde divisjon.

NHH FK er allerede godt i gang med Vinterserien, og har også store forhåpninger om den kommende sesongen.

– Vi satser på å ende i øvre halvdel i fjerde divisjon. I tillegg skal vi gjennom to kvalifiseringsrunder til NM nå i mars-april, og selvfølgelig prøve å komme med der. I Vinterserien har vi allerede spilt tre kamper, så vi skal spille semifinale om tre uker. Videre har vi også planer om å bli med i student-EM i Serbia i sommer, forteller Offenberg.