Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH-lag knuste all motstand på case-konkurranse i Thailand

NHH-laget. Fra venstre: Johanne Weum, Didrik Andreas Hansen Westby, Aleksander Ragnvaldsen og Nicolai Christopher Steckmest Sivertsen i Viking Consulting. Foto:  Thammasat Undergraduate Business Challenge - TUBC
NHH-laget. Fra venstre: Johanne Weum, Didrik Andreas Hansen Westby, Aleksander Ragnvaldsen og Nicolai Christopher Steckmest Sivertsen i Viking Consulting. Foto: Thammasat Undergraduate Business Challenge - TUBC
13. oktober 2019
Sist oppdatert: 13. oktober 2019

Nå er de kvalifisert til «champions league» innenfor case-konkurranser som første NHH-lag noensinne.

– Det var veldig kult, det var ikke det vi forventet når vi dro ned, sier Aleksander Ragnvaldsen, et av medlemmene på «Viking Consulting».

20 lag fra topp-universiteter verden over deltok på den årlige Thammasat Undergraduate Business Challenge (TUBC) i Thailand. På under to dager skulle lagene løse et business-case for en Thailandsk bedrift og på lørdag ble vinneren annonsert. NHHs lag, Viking Consulting, stakk av med førsteplassen foran University of Florida og Smith School of Business fra Canada i finalen.

På NHHs lag var Aleksander Ragnvaldsen, Nicolai Christopher Steckmest Sivertsen, Didrik Andreas Hansen Westby og Johanne Weum, som alle er med i NHHS Case Club.

Seieren gjør også at laget er kvalifisert til å delta i case-konkurransenes Champions League, Champions Trophy, som et av 12 lag. Champions Trophy skal avholdes i januar neste år i New Zealand. Aldri før har et NHH-lag vært kvalifisert dit.

– Konkurransen blir regnet som en av de gjeveste i verden, noe den direkte kvalifikasjonen til Champions Trophy viser, sier Ragnvaldsen.

Ujevn konkurranse

Tre av lagets NHH-lagets medlemmer på siste året på bachelor, mens Weum er på sitt andre år. I utlandet, derimot, har de ofte fire-årige bachelor. Dette gjør at mange av de konkurrerende lagene har hatt lenger tid til å forberede seg.

– Mange av de andre lagene har hatt ett år mer trening enn vi har, og sånn sett er det litt ujevne lag. De har ofte en sterkere kultur for case-konkurranser i utlandet og vi merker at de har med seg et godt rammeverk inn i konkurransen, sier Ragnvaldsen før han legger til.

Namman Muay muskelvarmer Foto: Nipponsport.no

 

– Samtidig, så har vi jobbet målrettet i Case Club over lang tid for å bli bedre enn de, og det viser seg nå.

Ragnvaldsen forteller at laget har hatt mellom én og to åtte-timers treninger hver uke siden semesterstart.

For halvannet år siden vant et annet lag fra NHH en konkurranse i Canada, det er mest sannsynlig grunnen til at årets lag ble invitert til Thailand.

– Vi bygger oss opp steg for steg, forteller Ragnvaldsen.

Oppgave: Hvordan selge mer muskelvarmerolje i utlandet

Fire dager var laget i Thailand, men selve konkurransen varte i cirka to dager. Fra de fikk utdelt oppgaven hadde de 28 timer på å løse den og så 15 timer til å forberede presentasjonen.

– Det var to hektiske dager, forklarer Ragnvaldsen.

Under konkurransen ble lagene bedt om å utarbeide en plan for hvordan den Thailandske bedriften Devakam, et porteføljeselskap under Lakeshore Capital, skulle selge mer av sin muskelvarmerolje, Namman Muay, i utlandet.

NHH-laget kom frem til at selskapet bør satse på landene i Europa og at de spesielt bør markedsføre seg selv mot utholdenhetsidretter som svømming, sykling og løping.

Trener Francisco Santos, i midten, har vært sentral i treningen og var med ned til Thailand, forteller Aleksander Ragnvaldsen.

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram