Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Baksiden: Hemmelig NHH-nettverk sjokkerer

I den lukkede Whatsapp-gruppen «Studier» diskuterer flere av skolens flinkeste studenter hvordan de skal ta knekken på meningsløse fag og andre hatytringer forkledd som forbedringsforslag for Norges Handelshøyskole.

Baksiden: Morgendagens Næringsliv har fått innsyn i gruppens deltakerregister, samt innlegg i loggen som strekker seg nesten fem år bakover i tid. Siden oppstarten har deltakerne diskutert NHH-relaterte temaer, og det er gjerne organisasjonsledelse, formuesskatt, tørre entrecôter og eksamensskandaler som får det til å koke. Foto: Privat
22. oktober 2021
Sist oppdatert: 24. mars 2022

Den farlige gruppen ble etablert på høsten 2014 som en protest mot K7 Bulletins publisering av «Pungshot»-saken. Kun spesielt inviterte personer får delta.

Ved utgangen av august var det 128 deltakere, hvorav et betydelig antall personer tror de tilhører den norske finanseliten. 13 av gruppens deltagere er eksterne fra BI - samtlige var å finne på rivalskolens “Dean’s list”. 

– Very proud to be a part of the 2017 Dean’s List, skriver Kclaudia (28), masterstudent på NHH, opptil flere ganger om dagen.

Farlige ytringer 

Morgendagens Næringsliv har fått innsyn i gruppens deltakerregister, samt innlegg i loggen som strekker seg nesten fem år bakover i tid. Siden oppstarten har deltakerne diskutert NHH-relaterte temaer, og det er gjerne organisasjonsledelse, formuesskatt, tørre entrecôter og eksamensskandaler som får det til å koke.

Profilbildet til «Studier»-gruppen er et kornete nærbilde av et gruppebilde av Vaktkorpset (VK) datert 2015. Det er tegnet djevelhorn på samtlige hoder.

Flere av innleggene som er skrevet de siste fem årene har slagside mot nettopp VK, og omfanget tar seg særlig opp når det nærmer seg Kjellerfest. Årets semester er intet unntak.

Under ser vi en samtale fra september i år: 

– Utrolig patetisk å kaste meg ut bare fordi jeg meldte at jeg var nede i 22 enheter. Jeg følte jo ingenting, skriver Felix Amadeus. 

– Godt poeng   #freedom, skriver Kclaudia, et annet medlem i chatten.  

– Noen som blir med på kvarteret?, sier Felix Amadeus igjen.

– Haha... kødda!

Blandet diskusjonsnivå 

Et annet hett tema er diskusjoner av relevante problemstillinger innen moderne finans- og pengepolitikk.

– Var det bare jeg som trodde stimulus package var noe seksuelt?, var det én som skrev under koronakrisen i 2020. 

Det hender også at chatnettverket bruker sine felles forbindelser til å skaffe jobb. Drastiske tiltak blir luftet.

Sliter med å få internships. Kan en av dere anbefale en trygg kjønnsbyttesalong, skriver Mo-Lester.

Han er en av de mer aktive medlemmene.

– Nvm, oppdaterte Mo-Lester få minutter senere.

Flere NHH-ansatte er med

Gruppens formål hetes å være studier, men konspirasjonene lar ikke vente på seg når noe tar skikkelig av. En ettermiddag for noen uker siden dukket det opp noe som så ut som en konkret bestilling. Den begynte slik:

– Noen som vet noe om Christine Meyer? Noe ala den pungshot-saken?

– Det er bare viljen som mangler, svarte Ola Grytten.

Han er den eneste NHH-ansatte i gruppen, sammen med intern sensor 1 og rektor Øystein Thøgersen, som for tiden er på Alfa Romeo-seminar i Nord-Sverige.

«Jeg visste ikke engang at jeg var medlem, er ikke noen whatsapp-mann men ser nå at den finnes på telefonen, leser ikke og poster ingen ting på den du snakker om», skriver Thøgersen i en sms.

Også intern sensor 1 nekter for aktiv deltakelse i gruppechatten.

«what? Tuller du? Haha 😛 Sært å trekke frem», skriver intern sensor 1. 

Det er usikkert hva dette skal bety, men det er ikke å fornekte at også han har deltatt i forumet. Sist gang han skrev i WhatsApp-chaten var kun for noen måneder siden.

– Ja til polet i Helleveien!, skrev han i ukene etter eksamensperioden i år.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram