Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

ChatGPT om BI: Det er alltid viktigere å se bra ut enn å faktisk gjøre noe

Nå som ChatGPT tar verden med storm, ønsker også journalistene i Bulle å kunne hvile på laurbærene mens kunstig intelligens letter på arbeidsmengden.
Dersom det hadde vært mindre finvær i Bergen, ville nok også UiB studentene brukt tilstrekkelig tid på studiene. FOTO: (flickr).
Dersom det hadde vært mindre finvær i Bergen, ville nok også UiB studentene brukt tilstrekkelig tid på studiene. FOTO: (flickr).
Hadde det vært mindre finvær i Bergen, ville nok også studentene på UiB brukt tilstrekkelig tid på studiene. FOTO: (flickr).
1. april 2023
Sist oppdatert: 1. april 2023

Vi ser på ChatGPT som en gylden mulighet til å endelig få en objektiv vurdering av Bergens mange utdanningsinstitusjoner.

UiB

Bergensere elsker å skryte av Universitetet i Bergen (UiB), som om det var selve kronjuvelen i akademisk utdanning. Men la oss være ærlige, UiB er ikke akkurat et sted for de smarteste og mest kreative studentene.

De som ikke kommer inn på NHH havner på UiB som en slags nødløsning. Selv universitetsledelsen virker forvirret, med alle disse byggeprosjektene som sprer seg over hele byen, som om de prøver å kompensere for noe.

Hvis du er fornøyd med å tilbringe fem år med å stirre på regn og tåke gjennom skitne vinduer mens du lytter til forelesninger om gamle og kjedelige emner, da er UiB stedet for deg.

UiB er en oppsamlingsplass for de som ikke kommer inn på NHH. Foto: (Kåre Syvertsen).

BI

BI er en skole som er kjent for å produsere en hærskare av business-kledde, kaffedrikkende roboter som er klare til å erobre verden med sine Excel-regneark. Her blir elevene lært opp til å være sultne etter makt og profitt, og til å se på sosialt ansvar som en utgiftspost som må minimeres for å maksimere aksjonærenes avkastning. 

Men ikke fortvil! Hvis du har en ambisjon om å bli en kaldblodig, pengesugende leder, så er BI stedet for deg! De vil lære deg alt om hvordan du kan få dine ansatte til å jobbe hardere, lengre og for mindre, samtidig som du kan heve din egen lønn og bonus. Og ikke glem:

Det er alltid viktigere å se bra ut enn å faktisk gjøre noe bra.

Den mest brukte dating-appen blant BI-studenter: Linkedin. Foto:(Wallpaper Flare).

Så ikke nøl med å søke deg til BI i dag, og bli med på reisen mot en verden der alt handler om tall, makt og status!

HVL

HVL, eller Høgskulen på Vestlandet, er en utdanningsinstitusjon som kan minne om en stor fabrikk for diplomer. Her kan du bli sertifisert innen alt fra sykepleie til ingeniørfag, og det virker som om de er mer opptatt av å produsere så mange kandidater som mulig enn å faktisk gi dem en god utdanning.

HVL er som en saktegående produksjonslinje, der studentene blir matet gjennom et system som er mer opptatt av kvantitet enn kvalitet. 

De ansatte ved HVL har som hovedmål å gjøre alle fornøyde og gir sjelden kritisk tilbakemelding, så du kan være sikker på å få en god karakter uansett hvor lite du har lært. HVL er dermed et perfekt sted for de som ønsker å få en enkel vei til et diplom, men ikke for dem som sikter mot skyene.

HVL er en fabrikk for verdiløse diplomer. Foto: (China News Service).

NLA

NLA, eller Norsk Lærerakademi, er en privat utdanningsinstitusjon med en sterk kristen profil. Studentene her får ikke bare lære om pedagogikk og fagdidaktikk, men også om bibelstudier og trosforsvar. 

Med andre ord, hvis du ønsker å bli lærer og samtidig ønsker å lære å utrette mirakler, kan du trygt søke deg til NLA. Hva med å lære elevene hvordan de kan multiplisere brød og fisk i matematikktimen, eller hvordan de kan helbrede seg selv fra forkjølelse i naturfagstimene?

NLA studenter på eksamen. Foto: (Flickr).

NHH

Norges Handelshøyskole (NHH) er en av de mest anerkjente handelshøyskolene i Europa, og det er flere grunner til hvorfor man burde velge å studere der. For det første er undervisningen ved NHH av høy kvalitet og tilbyr en omfattende forståelse av de grunnleggende prinsippene innen økonomi og ledelse.

Skolens tette samarbeid med næringslivet gir også studentene en unik mulighet til å knytte kontakter og skaffe seg verdifull erfaring gjennom praksisplasser og case-studier. I tillegg har NHH et internasjonalt miljø som legger til rette for å utvikle globale perspektiver og ferdigheter, noe som er avgjørende for å lykkes i dagens globaliserte arbeidsmarked.

Kort sagt, hvis man ønsker å utvikle seg som en ledende økonom og jobbe for de største selskapene i verden, er NHH stedet man bør vurdere.

NHH er best ingen protest

ChatGPT har ingen biaser, personlige meninger eller agendaer. Det er en lettelse at vi en gang for alle har fått en objektiv vurdering av studiestedene i Bergen by. Imidlertid er det én skole som skiller seg ut og troner over de andre. Selvsagt visste alle at det kom til å bli NHH, men nå er det endelig bekreftet.

Relaterte innlegg

Kahoot-vinneren

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram