Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Dette kan være starten på en ny tradisjon

På en snau måned har NHH og BI sine idrettsstyrer samlet idrettslag fra Bergens handelshøyskoler til konkurranse.

Kampen mellom NHHI FK og Tyngden FK 1 badet i sol. Foto: NHHI
7. april 2022
Sist oppdatert: 7. april 2022

–  Det var veldig gøy! Vi har utrolig mange flinke idrettslag på BI, så jeg gleder meg å se til å se flere lag stikke av med seier neste gang.

Det sier Ulrikke Butz Vablum om seieren over NHHI. Hun er leder for volleyballdamene fra BI, som sammen med volleyballherrene var det eneste laget fra BI som slo et NHHI-lag.

I alle andre kamper var det rene kvinne- og herrelag som spilte mot hverandre. På hver sin side av volleyballnettet stilte lagene med spillere av begge kjønn.

Gleden var stor da BIs mix volleyball-lag slo NHHerne. Foto: BISI

NHH mot BI

Tirsdag 5. april arrangerte NHHI-styret «BISI vs. NHHI». Her inviterte de alle idrettslag på NHH og BI til å konkurrere mot hverandre. Kristoffer Jansen forteller at arrangementet har vært veldig vellykket, i hvert fall når man ser på hvor kort tid arrangementet har gått fra idé til ferdig produkt.

Han er leder i NHHI.

–  Vi kom på ideen i starten av mars, og siden det har vi jobbet med BI studentidrett (BISI) for å få dette på plass før eksamensperioden for alvor sparkes i gang, sier Jansen.

Han forteller videre at hensikten med arrangementet var å fremme idrettsglede, men også bygge samhold mellom Bergens to handelshøyskoler.

–  På sikt håper vi dette skal bli en tradisjon der kampene overværes av store publikum. Til høsten tenker vi å arrangere tilsvarende på nytt. Da vil opplegget forhåpentligvis være enda bedre. Vi har tatt med oss verdifulle erfaringer fra dette, for eksempel at vi neste gang stiller med isposer og sportsteip. Så håper jeg neste idrettsdag avslutter i kjelleren.

En arena for alle lag

Jansen forteller at han ønsker dette skal være en arena for alle idrettslag, spesielt dem som ikke har egen serie å spille i.

–  Lag som for eksempel driver med lacrosse, kanonball og slåball har ikke vanlig serie å være med i. Vi ønsker at arrangement som dette skal være med på å gi dem en arena hvor de også får konkurrert, forklarer han.

Leder i NHHI Kristoffer Berg Jansen. Foto: NHHI

Utveksling

To lag trakk seg dagen før.

–  Det er jo veldig dumt at det skjer. Ikke bare fordi vi har planlagt kamp i disse grenene, men det gjør jo at motstanderen ikke har noen å spille mot.

Han medgir at den utløsende årsaken til at de trekker seg, er at lagene har mange på utveksling.

Vablum opplyser om at de hadde flere lag som ikke hadde anledning til å være med dette semesteret.

–  Så det blir spennende neste gang, fortsetter hun.  

–  Vil gjerne se mer til NHHI

Jansen er klar på at ett av formålene med dette arrangementet er å korte ned avstanden mellom idrettslagene som holder til på Møhlenpris og Øyjorden.

Vablum kan fortelle at både volleyballherrene og -kvinnene som utgjør BISIs Mix lag syntes det var et kult opplegg med stort potensial.

– Begge styrene består av flinke og engasjerte personer, og dette var utrolig gøy. Vi vil gjerne se mer til NHHI i fremtiden, avslutter hun.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram