Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Skal lage show under NRK-debatten


29. august 2013
Sist oppdatert: 29. august 2013
I kveld er det duket for NRK-debatt i NHHs aula, og duell mellom Erna og Jens. Programleder Jarle Roheim Håkonsen lover show og en overraskelse fra studentene.

 

Valgdebatten som direktesendt fra Norges Handelshøyskole i kveld, vil være tredelt med hovedtemaet økonomi. Det blir også vors- og nachspillsending fra ”Klubben” i kjelleren på NHH. – Vi vil først starte med Syria, siden dette i følge Stoltenberg er en av de verste katastrofene siden andre verdenskrig. Så vi starter der for å vise at vi lever i en verden vi også.

Firedelt økonomidebatt
Håkonsen forteller videre at de så skal gå over til å snakke om fordelingen av alle milliardene, og at dette vil bli en firedelt økonomidebatt.

- Det første vi tar opp er hva skal vi leve av etter oljen: altså nye bedrifter, nyskaping og vilkårene for gründere. Så går vi over til å diskutere oljepengebruk. Så er det formueskatt, og vi har da ett par grundere i salen som skal utfordre politikerne. Den ene er en trusegründer fra Bergen, som skal utfordre de på ulike vilkår. Det har nemlig vært veldig mange konkurser i de årene der Stoltenberg skryter av å ha skapt mange arbeidsplasser, men han sier ikke at det nesten er like mange som har gått konkurs. Tilslutt vil man avrunde økonomidelen med arbeidsinnvandring.

- I siste del er det duell mellom Jens og Erna, som kommer til å handle om politisk lederskap, og så har det gått 59 minutter.

Ryktes om nyheter
Håkonsen har også visse forventinger til debatten, og mener man bør lage litt moro rundt valget.

- Vi håper på å få høre litt annet enn de vanlige frasene, om vi får det så føler vi alltid at det har vert bra, men om vi bare får høre det vanlige så er vi fornøyd . Vi håper også det blir annonsert litt nytt, så viss politikerne kommer med noen nyheter så blir vi veldig happy.

Skal lage show
Det vil også være en overraskelse der studentene fra NHH skal bidra.

- Vi får jo kanskje kritikk for å lage litt show, men det som er viktig er at stortingsvalget som bare er hvert fjerde år, er en hyllest til demokratiet. Så vi mener at det å lage litt moro rundt et valg øker troverdigheten til politikerne, for vi heier jo på politikerne.

- Det kommer jo også litt an på hvilken holdning du har når du ”shower” litt med politikk. Har du holdningen at politikk er så utrolig kjedelig at du må presse en glasur over, eller gjør du sånn som vi gjør: at politikk er viktig og det skal diskuteres, men at humør ikke har skadet noen.

Har det meste under kontroll
Håkonsen sier også at de ligger ganske godt an før kveldens program, men at de har et par ting som må øves på.

- Vi ligger ganske bra an, men det som nå er viktig å passe på er at det ikke handler om budsjettregler, handlingsregelen og ting som gjør at folk ”zapper” over på TV3. For selv om det skal handle om økonomi, som jo er viktig for alle siden man er opptatt av lommeboka si, så må vi i tillegg få det til å føles forståelig og relevant for de som ser på. Så det vi øver på nå er å motivere, og å stille enkle spørsmål.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram