Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

6 nyttige apper for studenter

Foto: Sarah Tew/CNET
Foto: Sarah Tew/CNET
30. september 2020
Sist oppdatert: 30. september 2020

Disse gratisappene kan hjelpe deg med å fokusere på skolearbeid, gi deg oversikt over gode rabatter og tilbud, og generelt hjelpe deg gjennom en studenttilværelse på et redusert budsjett.

 

Hold: Med å redusere mobilbruken, belønnes du

Foto: HOLD AS
Foto: HOLD AS

Denne appens konsept er å belønne deg for jo mindre tid du tilbringer på telefonen. Prinsippet er enkelt: Hver gang du ikke er på telefonen aktiverer du en klokke, og for hvert 20 minutt du ikke bruker telefonen får du ti poeng.

Dersom man er flere som bruker appen samtidig, får man fem poeng ekstra hver runde, altså 15 poeng i stedet for ti. Poengene bruker man til å «cashe» inn ulike goder.

Blant annet kan poengene brukes på skrapelodd for å vinne gratis kaffe hos 7/11 eller Narvesen, eller en varm drikke til fem kroner eller ti kroner. Poengene kan også brukes til å få rabatterte priser på baguetter, pizza og lignende. Et annet skrapelodd som kan kjøpes, er Peppes pizza, hvor gevinsten er gratis pizza. Det er en del goder som kan cashes inn direkte uten skrapelodd. Blant annet er det i nåværende høstsemester mulig å bruke poeng på gratis eller rabatterte skolesaker som skrivebøker, penner og markører hos Akademika. Hvilke gevinster man kan vinne varierer i løpet av året, og de ulike tilbudene fornyes hver uke.

 

Studentkalender: Digitale kuponger for studenter

Foto: Det Skandinaviske Medieselskap AS
Foto: Det Skandinaviske Medieselskap AS

Studentkalenderen kan sammenlignes med en digital kupongbok. Appen gir deg en ryddig oversikt over de ulike studentrabattene og tilbudene hos ulike kjeder i Bergen og på nett. Kjedene som har inngått samarbeid med årets Studentkalender er blant annet Nordisk film, Subway, Glitter, FunkyFrozenYoghurt, Dominos, Norli, Pizzabakeren, Rush, og flere. For å kunne benytte seg av de ulike rabattene må man vise frem studentbevis.

Det er også en del konkurranser i appen, hvor man kan vinne ulike premier, som blant annet kinobilletter eller mat på Subway.

 

Sulten: Handleliste, oppskrift, fremgangsmåte og middagsforslag samlet

Foto: Karen Elene Thorsen
Foto: Karen Elene Thorsen

Sulten er utviklet av Karen Elene Thorsen, bedre kjent som fattig.student på Instagram. I appen får man hver uke tilgang på tre forskjellige ukesmiddager som inkluderer fire middager som er såpass store at det skal være nok til flere dager ettersom det vil bli rester. Alle middagene har detaljerte oppskrifter med tidsindikasjon. Én av ukesmiddagene er vegetarisk, én er kjøttbasert og den siste bruker fisk som hovedelement. Prismessig varierer de ulike menyene fra omtrent 100 kroner til 250 kroner.

Appens hovedfokus er å tilrettelegge for en travel studenttilværelse med begrensede økonomiske midler, og samtidig inkludere næringsrike og varierte råvarer. I tillegg er det et fokus på å bruke opp alle råvarene slik at man reduserer matsvinn. Ettersom de ulike menyene fornyes kontinuerlig får man anledning til å teste ut flere ulike retter, og kanskje forbedre kokkeferdighetene i samme slengen.

 

Æ: Avslag på varene du handler mest

Foto: REMA 1000 i Norge AS
Foto: REMA 1000 i Norge AS

Æ er Rema 1000 sin app. Gjennom å koble bankkortet til appen får man hver på handletur automatisk ti prosent priskutt på frukt, grønnsaker og topp ti varer du handler oftest. Listen over de ti mest kjøpte varene kan endres ut fra personlige preferanser, men kan også være fast dersom man er fornøyd.

I tillegg til topp-ti-listen er det mulig å få personlige priskutt på opptil 30 prosent på enkelte merker eller varer. Æ gir deg en oversikt over alle handleturene dine i løpet av uken, måneden eller året, slik at det er mulig å ha oversikt over hvor mye man har spart i løpet av handleturene, og hvor mye man totalt har brukt i butikken.

 

Mattilbud: Alle matbutikkenes tilbud samlet

Foto: Mattilbud AS
Foto: Mattilbud AS

I Mattilbud har alle de store butikkjedene sine kundeaviser slik at det er enkelt å finne de beste tilbudene hver uke. I appen er det mulig å finne ut hvilke råvarer som er billigst hvor, samt hvor det er ekstra gode tilbud. Denne appen kan hjelpe deg med å finne avokado til 15 kroner, 10-kronersmarkdet, billig fisk og mye mer. Appen oppdateres kontinuerlig og har alle de store dagligvarebutikkenes kampanjer.

 

TooGoodToGo: Overskudd bakst, mat og blomster til redusert pris

Foto: Too Good To Go Aps
Foto: Too Good To Go Aps

Hovedformålet med denne appen er redusering av matsvinn, og dette gjøres gjennom å gi oss som kunder mulighet til å kjøpe mat som er til overs i cafeer, restauranter, kiosker, dagligvarebutikker eller hotell.

Konseptet er å gjøre svinn til inntekt. Prisene varierer fra bedrift til bedrift, men er hovedsakelig mellom 35 og 50 kroner. De har også startet samarbeid med ulike blomsterkjeder, slik at det er mulig å kjøpe rabatterte blomster.

Hvordan ordningen fungerer: Ulike kjeder annonserer at de har overskuddsmat (eller ekstra blomster), og tilbyr ut fra dette et visst antall forundringsposer til en redusert pris. Deretter er det førstemann til mølla med å reservere en pose, som deretter må hentes innen et gitt tidsrom. Ettersom det er en forundringspose, vil innholdet i posen varierer både fra dag til dag, kjede til kjede, og pose til pose. Her i Bergen er det flere bedrifter som selger overskuddsmat gjennom TooGoodToGo. Eksempler som kan trekkes frem er Espresso House, Meny, Starbucks, Scandic Neptun, Scandic Torget, Thon Hotel, Fish Me, Circle K, 7/11, Narvesen, Godt Brød, og Baker Brun.

 

Har du lest disse sakene?

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram