Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

K7 Minutter fyller år: Et gjensyn med Kåre Syvertsen

Da studentavisens navnebror skulle sette opp sin helt egen versjon av det kjente TV-konseptet Kongen Befaler: Kaare Befaler, var det klart at anmelderne ville sitte i salen.

Videogruppen K7 Minutter feiret 30-årsdag denne uken med et show i Aulaen. Foto: Kenan Viteškić/NHHS Foto.
17. september 2024
Sist oppdatert: 17. september 2024

Fredag var studentforeningen omsider samlet igjen for jubileumsshow i Aulaen ved Norges Handelshøyskole (NHH). Denne gangen var det 30-års jubileet til videogruppen K7 Minutter som stod på agendaen.

Aulaen var nokså fullstappet av studenter, alumni og familie som laget en svært god atmosfære i lokalet. Det var mye latter, smil og drikke rundt i lokalet allerede før jubilantene entret scenen.

Den gamle NHH-legenden Kaare eller Kåre Syvertsen, har fulgt studentene ved handelshøyskolen i en årrekke, og blant annet bidratt til å navngi både K7 Bulletin og K7 Minutter (ikke til forveksling). I anledning K7 Minutters jubileum fikk legenden gjennoppstå på aulascenen.

Praten satt løst mellom deltagerne og programlederne. Foto: Kenan Viteškić/NHHS Foto.

I kjent «Kongen befaler» stil kjempet deltagerne om en byste av gull. I stedet for Kongen, eller Kaare i dette tilfellet, var motivet en noe mindre eminent NHH-personlighet.

Syvertsen ble Lord

Introduksjonene startet rett på sak med et tronekuppsforsøk. Dette ble hardt slått ned på, og det ble gjort svært tydelig at det her er Kaare som befaler. Etter at alle deltakerne var introdusert, begynte konkurransene for alvor. Her var det stor variasjon av utfordringer, og alle var gjenkjennbare for dem som har sett TV-Norge-programmet.

Les også: Kåre Syvertsen og Truseloftet - et dypdykk

Journalistene ble særlig begeistret da vi selv fikk litt gratis reklame, gjennom en referanse til vårsemesterets artikkel om Kåre Syvertsens liv. Da legenden selv ble oppnevnt til skotsk Lord, stusset anmelderne litt, da Syvertsen verken mangler status eller titler fra før.

Referanse til studentavisen. Kan det være et frieri til anmelderne? Foto: Kenan Viteškić/NHHS Foto.

Videotrøbbel for videogruppen

Men teknikken spilte ikke alltid helt på lag. Etter pausen var det litt lystrøbbel, og scenelysene skinte i øynene til publikum ved et par instanser. Ekstra skuffende var det også at lydopptaket ved videogruppes videosnutter ikke klarte å sortere ut bakgrunnsstøyet.

Les også: En reise gjennom Kåre Syvertsens fabelaktige liv  

Tiden ble også en utfordring. Ikke sjelden tok programlederne seg selv i å bruke for lang tid mellom oppgavene, og hele showet gikk en halvtime over tiden. Likevel skal det sies, at om det er noen gang hvor tiden kan nedprioriteres, så er det sannelig på «jub».

Vinneren fikk med seg en velfortjent gullbyste hjem. Foto: Kenan Viteškić/NHHS Foto.

Etter mye gøy, mange flasker med Smirnoff Ice og over ti tusen kroner til donert til Malawi, ble endelig en vinner kåret. Stemningen var fortsatt god når festen beveget seg ned i Kjelleren, og K7 Minutter kan si seg godt fornøyd med et show vel utført.

Terningkast: 5

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram