Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Internaften: Punget ut 70.000 for guttetur

Husker du ikke hva som skjedde på Internaften, hvem som la inn skambud, hvilke grupper som bydde mest og hvilken pakke som ble høstens dyreste? No need to worry, K7 Bulletin har full rapport.
Årets internaften var full av glitter, show, alkohol og lave bud. Foto: Kenan Viteškić/Foto NHHS.
Årets internaften var full av glitter, show, alkohol og lave bud. Foto: Kenan Viteškić/Foto NHHS.
Årets internaften var full av glitter, show, alkohol og lave bud. Foto: Kenan Viteškić/Foto NHHS.
22. september 2024
Sist oppdatert: 24. september 2024

Det var en fullspekket, forventningsfull og fuktig aula. På hylla var det tropenattemperatur, som resulterte i hyppige påfyll i baren og gjentatte «Skål for barna i Malawi». 

Dirmus startet showet 20:07, fashionably late. Sceneteppet ble trukket til siden, og der sto Big Business Band (BBB) og tittet forvirret ut. Svæveru’ klinket videre til med en humoristisk video, før selveste Erna Solberg introduserte auksjonarius Marius, eller auksjoMarius, og markerte Internaftens begynnelse.  

Sangria kickstartet i tradisjons tro med en Aid-modifikasjon av Y.M.C.A som selv Village People ville vært stolt av. 

Runde 1

Første pakke ut var PwC-pakken som lokket med privat bedpress. Motbakke stakk av med pakken til en slump på 8.000 kroner. Du skal ikke se bort fra at neste PwC-partner har en rød dress liggende gjemt i garderoben. 

Ski-weekend pakken, med en verdi på 50.000 kronasjer, gikk til Kjernestyret for 19.000 kroner, til tross for Motbakkes protester fra hylla. Tredje pakke ut var Hobby-pakken, som inkluderte alt fra crossfit til kampsport. Det ble jubel i aulaen da Strike slo Baseball og ble 8.500 kroner fattigere, men mange hobbyer rikere. Det var likevel en forfjamset frøken som steg opp på scenen og fortalte at hun ikke visste hva hun hadde bydd på. 

Første runde ble avsluttet på hederlig vis med Sjøkrigsskolepakken, hvor representanter fra Sjøkrigsskolen fikk praktisert markedsføringsevnene sine. Til tross for uvurderlig verdsettelse fikk Cheer og Aid pakken til knappe 10.000 kroner. For et skup! 

eXtravadance tok dansen videre med It’s Raining Men, og da paraplyene ble introdusert var det umulig å ikke kjenne det riste i dansefoten. Dodgeball tok over stafettpinnen med Aid-sangen, og alle stoler ble forlatt da de hvitkledde guttene rev av seg t-skjortene og budskapet «Gi til Malawi <3» lyste opp fra guttenes vaskebrett. Enda bedre stemning ble det da en av guttene tok en aldri så liten stage dive. 

Dodgeball-guttene imponerte med sin opptreden, og publikum strømmet til scenen for å se guttene. Foto: Kenan Viteškić/Foto NHHS.

Runde 2

Den andre runden startet ekstremt. Bokstavelig talt. Første pakke var ekstremsportpakken, og her var det ingen ringere enn hele studentnorges idrettsrepresentasjon som vant. Bergen Challenge kan til den nette sum av 13.000 kroner glede seg til de ekstremeste av ekstreme aktiviteter. 

Baseball og Mile kjempet om Hooliganpakken, som hadde ølsmaking, russefest og ikke minst 20 konebanker singletter. Jentene trakk det lengste strået og er nå 18.000 kroner fattigere, men får heldigvis a trip down memory lane i fet russebuss. 

Fra full fest og fanteri, bevegde vi oss hele veien til Afrika og Kenyapakken. Man kunne nesten ta og føle på spenningen i denne budrunden, som var kveldens gjeveste. Vinnerne, et par gutter fra Croquet (hvorav en befant seg i Tigerstaden), punget ut med 70.000 kroner. Takketalen ble brukt til å gi FK1936 en shoutout. 

Runden ble avsluttet med velværepakken. Her stakk sjøkrigerne av med seieren. De spaserte stolt opp på scenen, og kunne fortelle at det er tøft å arbeide i Sjøforsvaret og nødvendig med litt pleie. 

AuksjoMarius slet med å skjule skuffelsen over lave bud, og ba hele publikum sende en melding til far om forskudd på arv. Han sparte virkelig ikke på kruttet, og fortjener nesten en egen pris for å initiere og motivere studentene til å by høyere og mer. 

Aid-lederen holdt en fin tale, dog uten å fange publikum nevneverdig. Da passet det kanskje fint med et akademisk kvarters pause. Koppene ble fylt for ørtende gang, og blærene tømt. BBB leverte litt av et show på scenen. Etter dette tok Optimum stafettpinnen videre med «Helbred Verden». Det grønne koret fikk jubel av deler av publikum, men anmelderene måtte gjemme seg bak stolen. 

Runde 3

Første pakke var kanskje auksjoMarius’ favorittpakke, nemlig Svæveru’-pakken. Den bydde på padelmuligheter, fast track på Maus, diverse gavekort og et solid kulturelt innslag fra Svæveru’ selv. Med andre ord, en god blanding. Lacrosse kapret seg denne godteposen i fjor, men i år ble det Sangria som får godte seg, til tross for auksjoMarius sitt forsøk på å få noen (les: hvem som helst andre) til å by over. «Vi har sunget alt for mye for dem, dere må tørre å by over».

Jentene tok en 180 og gikk fra kjøper til selger med neste pakke: Sangrias Desemberduo-pakke. Tross prislappen på 13.899 kan Lacrosse og Parkettgutta stresse ned etter en heftig eksamensperiode, og lade batteriene før julen kicker inn, til bare 9.000 kroner. Et røverkjøp. 

Kveldens auksjonarius og Internaftens høystbydende. Foto: Kenan Viteškić/Foto NHHS.

Bergen Challenge pakken var neste ut. En litt ivrig kar sikret seg pakken for 9.500 kroner, men fikk umiddelbart kalde føtter og trakk seg. Et år uten noen som «dodger» dealen er vel uunngåelig. Enda godt pakken kunne auksjoneres videre til Padel, som kjøpte pakken til 9.000 kroner. Nok et knallkjøp.

Liker du drikke mer enn du liker BED1 er denne pakken perfekt. KKU-pakken stilte nemlig med gin- og ølsmaking, og et sylskarpt kompendium i BED1 fra Morten Rein. Den heldige frøkenen kunne derimot fortelle at hun allerede har tatt faget, så kompendiet får legges på hylla (eller kanskje doneres til en desperat førstekullist). Tross en verdi på over 22.000 kroner, gikk pakken for 9.000 kroner. Runde tre var preget av lave bud. AuksjoMarius var tydelig frustrert og tok en liten SAM3-forelesning på scenen. « Folkens, det er spådd rentekutt. Ikke vær så gjerrig». 

Ny runde. Ny pause. Det klassiske DEDDE-nummeret ble kjørt i gang til full begeistring fra salen. Tross store sko å fylle, gjorde Dirmus’ nykommer et godt inntrykk. Også eXtravadance sitt Voulez-Vous-nummer høstet applaus. 

eXtravadance var flere ganger på scenen. Vi triller terningkast 6 for deres opptreden. Foto: Kenan Viteškić/Foto NHHS.

Runde 4

Hvite drakter dekket i rødvin? Ja, du gjettet riktig. Første pakke i siste runde var Symposietpakken. For undertegnede var det vanskelig å skjønne hva denne pakken inneholdt, da den verken var forhåndsannonsert på Instagram eller fullverdig på storskjermen. En kar hadde likevel peilet seg ut denne pakken, og kavet seg opp på scenen. På spørsmål fra auksjoMarius om hvem han skulle ønske å ha som foredragsholder, nevnte han Victor Norman. Det er tydelig at Norman har satt sitt preg på NHH-studentene. 

BBB, Sangria og Svæveru’ hadde en real battle for å sikre seg Kjernestyrets pakke. Om det var Solhytten på Austevoll eller vannballongkasting på KS sin leder som var hovedmotivasjonen er ukjent, men gruppene sparte ikke på kruttet. Etter mye om og men og frem og tilbake var det Sangria som utkonkurrerte de to andre. 36.000 kroner for vannballongkasting på sitt eget medlem er vel gitt for pengene?

NHHs mest beryktede rom, Truseloftet, ligger gjemt på skolens område. Eiendomspakken inkluderte ikke bare en privat omvisning på det hemmelige rommet, den ga også vinneren muligheten til å sette sitt avtrykk på bowlingveggen ved Campus. Etter nok en vill budrunde, var det tydelig at guttene i Croquet enten har hatt noen fete internship denne sommeren, eller kanskje generøse foreldre, ettersom de betalte 29.000 kroner. De neste tre årene vil Croquet-logoen dermed være inventar på Bergens største utested. 

Sist, men ikke minst, var Bergenspakken. Nok en gang var det to kjellergrupper som kjempet med blod, svette og tårer for å sikre seg en lunsj med Trude Drevland, en rekke kulturelle opplevelser, og «Port Oro», en skulptur av Arne Mæland. Til tross for at auksjoMarius mente skulpturen i seg selv hadde en verdi på 20.000 kroner, virket det som at denne opplysningen gikk de to bud-kjempene hus forbi. Kanskje burde auksjoMarius presset hardere på egen gruppe, for Dirmus fikk pakken for 18.000 kroner. Du skal ikke se bort fra at «Port Oro» kan sees i Rum, eller kanskje kan et heldig Dirmus-medlem pryde studentboligen Mælands kunst. 

De ivrigste Kjeller-krigerne gikk glipp av en uannonsert overraskelsespakke. Oktoberpakken inkluderte 100 øl, ubegrenset påfyll av slush fra Rum (med alkohol) og selvfølgelig billetter til Oktoberfest. To beskjedne jenter betalte 11.500 kroner. Håper de liker øl og slush. 

Nok en Internaften er overstått og vi sier oss fornøyd. I år som i fjor gikk pakkene for under anslått verdi, det vanlige showet leverte, og gangene utenfor aulaen oste av kjærlighet og alkohol. Vi hyller auksjoMarius for å motivere studentene til å by, og alle studentene som bydde. Takk for i år, vi teller ned dagene til Internaften 2025. 

Tidligere skrev K7 Bulletin at Prosjektgruppen vant Sangrias Desemberduo-pakke. Dette er korrigert da det var Parkettgutta som vant.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram