Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.
I valget om Kjernestyret 2025 stiller det i år kun én blokk, UNO. I sin presentasjon la gruppen vekt på at de vil være et imøtekommende og tillitsfullt KS, og ønsker å ha en studentforening hvor alle føler seg inkludert. Blokken la vekt på at de ville sørge for at studentenes mentale helse blir en prioritet.
UNO-blokken består av:
Leder: Mathias Weisæth (3. kull)
Organisasjonsansvarlig/Nestleder: Sigrid Jakhelln Kjøita (3. kull)
Studentpolitisk ansvarlig: Torgeir Skipenes Titlestad (3. kull)
Økonomiansvarlig: Noah Sundt Stryken (3. kull)
Markeds- og kommunikasjonsansvarlig: Stella Færøy Klivnoy (3. kull)
Arrangementsansvarlig: Marthe Engelstad Soldal (3. kull)
Driftsansvarlig: Tobias Svendsen (5. kull)
HR-ansvarlig: Sofie Kaardal (4. kull)
Styret fikk et spørsmål fra salen om blokkordningen som NHHS har i dag hemmer konkurransen for de viktigste rollene i NHHS. UNO-blokkens leder, tredjekullist Mathias Weisæth, svarte på spørsmålet.
– Det ville vært et klart sunnhetstegn for studentforeningen dersom det hadde vært mer konkurranse for styrestillingene, og jeg skulle egentlig ønske for foreningen sin del at vi hadde noen andre som stilte til valg i tillegg. Samtidig sørger blokkordningen for at styret som velges har god organisering og samarbeidsevne, siden de har blitt satt sammen på forhånd.
Etter flere spørsmålsrunder fra salen, kommer flere av sakene som UNO vil jobbe for frem. De vil sørge for at NHH skal få en tydeligere stemme i Velferdstinget Vest, tilrettelegge studentforeningen for både BEDS-studenter og internasjonale studenter, og sørge for at informasjonskommunikasjonen blir bedre på både norsk og engelsk.
UNO ønsker også å få gjennom et arbeidsutvalg om disiplinærprogrammet i studentforeningen, sørge for økonomisk forutsigbarhet, og åpne opp for muligheten til å teste seg for seksuelt overførbare sykdommer på campus.
Foreslått økonomiansvarlig Noah Sundt Stryken ble også grillet på begreper og poster innenfor regnskapsføring, en test han svarte mye riktig på.
Til UKEstyret 2026 stiller blokken KlubbhUS. Blokken ønsker at UKEN skal bli større og bedre enn de siste årene, ved å få tilbake UKE-teltet. Den økte kapasiteten vil gjøre at man kan selge flere billetter, peker KlubbhUS på. Drømmen er å få tilbake 50 Cent, ifølge blokken.
Et annet punkt KlubbhUS vil satse på, er å inkludere resten av bergensstudentene i større grad. De siste årene har UKEN i stor grad vært en NHH-festival, og blokken ønsker at flere studenter fra de andre fakultetene i byen skal engasjeres.
KlubbhUS består av:
UKEsjef: Emma Katrine Midtbø (4. kull)
Infosjef: Gunn Randi Hermansen (3. kull)
Arrangementsjef: Emil Dehlin Hansen (3. kull)
PR-sjef: Sivert Sundre Abrahamsen (4. kull)
Markedssjef: Morten Rein (4. kull)
Revysjef: Arman Andreas Lange (3. kull)
Salgssjef: Julia Johanne Kråkenes (3. kull)
Økosjef: Noah Ekroll Solberg (3. kull)
Under forrige UKEN ble det et stort kryssesvinn på drikke, som endte opp med å fordeles på UKENs frivillige. Økosjef i blokken, Noah Ekroll Solberg, forsikret at det skulle bli strengere rutiner rundt svinn, blant annet ved å bygge en god kultur rundt å krysse ordentlig, samt å ha jevnlige varetellinger for å avduke avvik tidligere.
Les også: Uken fordeler 50 000 kroner svinn på sine frivillige
Det kom også et spørsmål fra salen om de ønsket å ha en rød UKEN, hvor arrangementet går i minus, eller om de ville ha en grønn UKEN, hvor profittmaksimering er prioritert.
– Vi ønsker en gul UKEN. Vi vil at deltagerne skal få så mye for pengene som mulig, uten at vi går i minus, da dette vil gå på bekostning av velferden som resten av NHHS får, sa Ekroll Solberg.
Årets eneste konkurranseutsatte stilling er leder for Karrieredagene (KD). Her stiller førstekullistene Vuk Scepanovic og Tharald Gjelsten mot hverandre. De to rivalene var begge verter under årets KD, og det kommer frem at de bor i samme kollektiv. Under utspørringen ble kandidatene blant annet spurt om KD primært skal være en møtearena for studentene eller om konferansen skal hente inn penger for studentforeningen, og, i en spøkefull tone, hva et godt avkastningskrav for KD skal være.
Kandidatene var enige på flere punkter. Blant annet vil begge gjøre KD mer relevant for førstekull, med relevante foredrag og workshops. I tillegg vil de også implementere BEDS (Bachelor in Economics and Data Science) i større grad, ved å satse mer på teknologiselskaper til neste års KD, for eksempel ved å ha en egen Teknologi-dag.
Gjelsten fremhevet viktigheten av bærekraft, blant annet ved at bedriftene på neste års KD bør ha en løsning som Deloitte hadde i år, med donasjoner til veldedighet fremfor merch.
Scepanovic vil fokusere på at det skal bli mer og bedre nettverksmuligheter under KD. På hver stand er det flere hundre studenter forbi i løpet av dagen, og det blir vanskelig for studentene å legge fra seg et inntrykk.. Dersom man har flere coffee talks, mener han at alle vil få bedre muligheter til å danne ordentlige nettverk hos bedriftene.
Begge kandidatene er også enige om at de vil prøve å få til så mye med kompetansen man har i NHHS, og at så lite som mulig skal bli gjort av eksterne.
Utspørringens høydepunkt kom trolig da de håpefulle kandidatene ble spurt om hva et akseptabelt avkastningskrav for KD skulle være. Da ble det åpenbart at kandidatene henger litt bak på pensum i BED1, og de sto som sto spørsmålstegn på scenen.
Scepanovic tok til seg motet for å spørre om hva avkastningskrav betyr, som ble møtt av latter fra salen.
– Så lenge det ikke er et minustegn foran tallet i bunn, må det da være greit, svarte Gjelsten etter hvert, som ble møtt av enda mer latter.
Etter utspørringen snakket kandidatene med K7 Bulletin om hvordan stemningen i kollektivet kom til å bli etter valget.
– Vi er gode venner, og dette er litt intern konkurranse mellom oss bare. Vi regner med at stemningen forblir god, men du får spørre oss igjen etter valget, sier kandidatene mens de ler.
Årets eneste kandidat for vervet som leder av NU er tredjekullist Oliver Kiran Ness. Valgløftene hans er at han skal ta vare på individene og gruppene i NU, tilby relevante og konkurransedyktige bedrifter for å gi en bedre karrierevei for studentene, og ikke minst tjene masse penger til studentforeningen.
Når Kiran Ness blir spurt om hvor det største potensialet for inntjening til NU ligger, svarer han raskt.
– NU tjener mer penger når bedriftene har bedriftspresentasjonene sine på skolen. Vi vil derfor prøve å forhindre at bedriftene tar med seg studentene til eksterne arrangementer, for å få mest mulig profitt.
Den påtroppende lederen for NU nevner også at han vil åpne opp en egen seksjon som vil være mer relevant for BEDS-studentene, ved å ta inspirasjon fra blant annet Indøk (industriell økonomi) fra NTNU. I tillegg vil han få flere førstekullister inkludert, og se på tiltak for å gjøre vårsesongen for bedriftspresentasjoner bedre.