Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Reising på budsjett


Som student har man en fleksibel hverdag, og mange velger derfor å ta seg en ferie i løpet av året. Her kommer det noen tips for å få reisen billigst mulig.

På studentbudsjett er det ikke alltid like enkelt å skrape sammen penger for en ferietur. Først og fremst er det lurt å sette opp budsjett for reisen, slik at du har kontroll over hvor mye penger du har råd til å bruke. Det kan være fordelaktig å betale selve reisen med kredittkort, som inkluderer reiseforsikring. Pass i så fall på å betale tilbake innen fristen for å unngå renter, og sett deg inn i eventuelle begrensninger en slik reiseforsikring har.

Det er store prisforskjeller på flybilletter avhengig av hvilke dager du velger å reise. Utnytt din fleksibilitet som student. Stort sett er det billigere å reise i ukedager enn i helger, og unngår du tider hvor forretningsfolk typisk reiser er det også ofte billigere. Styr for all del unna skolenes høst- og vinterferier!

Overnatting er en annen stor post i et reisebudsjett. Det er stor forskjell i pris på hoteller i ulike land. Dersom du ikke er så kresen på standard er hostell et alternativ. Søk etter hosteller på internett og du kan få meget billig overnatting. Ofte er det da fellesrom, som kan være en gylden mulighet til å få nye venner. Dersom dere er mange kan dere også fylle opp et helt rom. Det medfører lave kostnader per person, og du slipper å dele rommet med fremmede. Et annet alternativ for dem som tør er “couch surfing”. På Couchsurfing.org finner du verter i store deler av verden som låner ut sofaen sin til overnatting for reisende.
Sjekk også etter rabattordninger du kan benytte seg av både på fly og hotell.

Et alternativ for å spare utgiftene til hotell og reise, er å reise til land hvor prisnivået er lavt. Husk at du også kommer til å bruke penger på mat, shopping, alkohol, transport osv. Skriv gjerne ned alle utgiftene du har i forbindelse med reisen. Dette gir deg mer oversikt over hvordan du ligger an i forhold til budsjettet underveis.

Du kan også spare penger på hvordan du kommer deg rundt i byen. I noen byer (f.eks. København og Amsterdam) er det enkelt å komme seg rundt på sykkel. Dette er billig, og du får sett byen fra de lokales ståsted. Transport til og fra flyplass kan være dyrt, så sjekk flere alternativer. Eksempelvis koster ekspresstoget til Heathrow 20 pund, mens en enveisbillett på undergrunnen kan komme ned i 3 pund (med Oystercard).

God tur!

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram