Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.
INFO:
Navn: Torbjørn Furu Krogstad
Alder: 24
Fødested: Tromsø
Pupper eller rumpe: Umulig!
Favorittmat: Mammas pizza
Favorittdings: BBL-Sliterkruset (for 5 år i BBL)
Du liker din egen stemme (som nordlendinger flest), hva er det som er så bra med den?
– Når æ flytta fra Tromsø til Bergen, så tok æ et bevisst valg og gikk rundt å hilste på alle; «hei, æ hete Torbjørn og æ kommer fra Tromsø». Da lo enten folk med mæ eller av mæ. Så har æ bare tatt det derifra. Å være tromsøværing e en eksotisk vare og gir folk en trygghet.
Du har et litt anspent forhold til overvektighet? Utdyp.
– Når æ va liten va æ litt småchubby og måtte gå inn i mæ sjøl og selv-realisere mæ. Æ har lest at den biologiske høydaren for gutta e på 25 år, så da e det min plan å selv-realisere no mens æ skriv master. Så æ kan ta bilde av mæ sjøl og vise barnebarna mine at han bestefar va spræk i sin ungdom.
Du sier gjerne til gutta at du elsker de, hvorfor så mye kjærlighet?
– Æ merke så sykt at det beste man har i livet e en skikkelig bro. Misforstå mæ rett, æ går for ei kvinnelig skreppe i livet og har en plan om to sønna og ei datter (kan være med på alternativa), men skikkelige bros e essensielt i livet. Æ elske å bare gå rundt i gangan og high-five folk når æ har en god dag. Med ekte bros kan du virkelig ikke tape i livet.
Du leser til eksamen uten de sosiale matpausene, hvorfor?
– Ska æ joine andre og ta lunsj så går det så mye tid med til å diskutere meninga med livet og verdensproblema. Derfor spis æ ofte på pulten. Det handle om effektivitet. Æ kan derimot legge til at hver eneste dag har æ hatt de nøyaktige samme brødskivan: 4 dobbeldeckere: to med ost og skinke, en med prim, og en med leverpostei. Så spiser æ systematisk to doble i 11 tida, og to i 13 tida. Det e veldig spennanes, for æ vet aldri når primen kommer! Det gir mæ mye i hverdagen.
Leker du fremdeles mye med maten slik som du gjorde som barn?
– Æ var sykt kreativ som barn, men nå blir det ikke like mye matlek. Men æ huske fra heimkunnskapen når æ tok i gjærdeig for første gang. Det føltes riktig fra første stund og bollan i min ovn heva sæ til ukjente dimensjona. Så kanelbollan ble like bra som legende-baksten til ho mamma. No i det travle studentlivet tenke æ som siviløkonom, og lage mat for flere daga om gangen, så æ spare tidskostnadan ved å både lage mat og vaske opp. Æ e vel kanskje blitt litt voksen.
Du har tenkt å skrive bok? Om hva?
– Det e min store plan i livet. Enten en eller to bøker; en om trening med masse egenproduserte motivasjons-quotes som «Du må ikke være redd for at vektan blir større, for det blir du også», og en om livet som æ ska kalle «Lykkepillen» med stamquotet: «livet e for kort til å ikke ha det helt forjævlig artig», som for øvrig e mitt mantra.
Fem kjappe:
IQ: Seff
Meg selv som dyr: Bæver, de e så jævli kul’
Beste fest på NHH: 5-kullshowet i fjor, da vi hadde kjøpt inn hundrevis av cava-flasker i fUKEN
Mental alder: 19
Plan B: Bæverforsker