Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.
Under årets NHH-Symposiet med navnet «Recess: Shifting Playgrounds» var den globale situasjonen med handelskrig og proteksjonistiske tendenser et stort tema.
Les også: – Det føles som 17. mai og julaften samtidig
En av foredragsholderne som tok opp dette var sjefsstrateg Liz Ann Sonders i meglerhuset Charles Schwab & Co, som også deltok under NHH-Symposiet i 2017. Sonders har selv norske røtter.
– Proteksjonisme blir mye omtalt i forbindelse med USA, men jeg opplever at det er en økende global trend som ikke bare rammer USA, forteller Sonders.
– Hva er ditt råd for studenter i dagens situasjon?
– Jeg tror at for at unge personer skal være suksessfulle generelt er det viktig å ha det globale bildet i mente. Så mitt råd til studenter er i stor grad følgende: Gjør det motsatte av hva du ser mange globale politikere gjør, konstaterer hun.
– Tenk globalt og tenk langsiktig, ikke kortsiktig, sier Sonders til K7 Bulletin.
Sonders trekker frem at det særlig i USA finnes et kunnskapsgap mellom hva bedriftene etterspør og hvilke ferdigheter studenter har.
– Ferdighetene bedriftene leter etter blir ikke matchet akkurat nå, og jeg tror at det er et fremtredende globalt problem.
– Som student har det aldri vært en bedre mulighet for å se seg rundt for hvilke ferdigheter som trengs i næringslivet. Klarer du det, vil du bli servert muligheter på løpende bånd, sier Sonders.
– For mye kortsiktighet
Sonders er på listen «Smart Money’a Power 30» over de mest innflytelsesrike menneskene på Wall Street. Hun er også anerkjent for å ha gjenkjent bunnen i markedet under finanskrisen i 2009.
Nå mener hun at verden preges av kortsiktig tekning.
– Enten det dreier seg om politiske eller økonomiske sykluser tror jeg det er en trend at man har et for kortsiktig bilde. Jeg tror det er sunt å prøve å få et mer langsiktig og større bilde på verden, sier Sonders.
Utelukker ikke å returnere til Symposiet
– Det mest interessante med Symposiet er for meg temaet om endringen i maktbalansen i verden. Fokuset på hvor vekst kommer til å komme fra i fremtiden er interessant, forteller hun, og trekker spesielt frem fokuset på Afrika.
– Tenker du på å returnere til neste NHH-Symposiet?
– Jeg vet ikke ennå, det kommer an på om jeg blir invitert.
Les også:
– Det føles som 17. mai og julaften samtidig