Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Alt som skal gjøres


24. mars 2017
Sist oppdatert: 24. mars 2017

Vær ambisiøs, men jordnær. Bry deg, men vær tilbaketrukken.
Nyt dagen som om det er den siste, men tenk på framtiden.
Hvordan kan en få alt på stell?

Hver dag skal du våkne tidlig, og gripe dagen. Det skal være en solskinnsdag, og frokosten skal være morgenens skatt. Fullkorn, melk, supersunt pålegg og vann skal inn i kroppen. Helst økologisk, som viser at du tar hensyn. Videre skal du se ut vinduet og smile, fordi du har en fin dag foran deg.

Du går ut av boligen velduftende, men ikke altfor mye, for da vil andre merke deg. Dine fine klær skal være komfortable og iøynefallende, men helst ikke få folk til å stirre. Smilet ditt kan ingen ta fra deg, fordi du hører på verdens gladeste sang, men ikke smil for bredt, for da blir det rart.

På busstoppet må du passe på at du ikke blir sett av en du halvveis har hilst på før, eller late som om du er opptatt. I bussen skal du ikke bakover om den er stappfull. Du skal holde deg i midten ved døren, for det er der alle andre er.

Når du endelig er ankommet skolen skal du haste deg til forelesning. Der skal du sitte med dine venner og ønske dem god morgen. Da må du huske å ta på deg smilet, den du måtte begrense på vei til bussen. Etter hvert skal du fortelle en god historie som får dem alle til å le. Professoren kommer inn, og da skal du ta opp kalenderen din.

Husk å gjøre et poeng med å vise hvor strukturert den er, men ikke si et ord. Likeledes skal det være med notatene dine. I pausen skal du kommentere forelesningen og vise at du henger med, men aldri si det eksplisitt. Du skal heller klage over hvor trøtt du er, der du for første gang er ærlig.

Følg janteloven, men ikke følg den

Etter forelesningen skal du inn på lesesalen. Her skal du ikke tro at du er like meget som oss. For vi andre er flinkere enn deg. Vi er der hele tiden. Du skal ikke tro at noen bryr seg om deg, men du skal tenke at vi dømmer deg. I det øyeblikket du tar frem knekkebrødet, blir vi sinte. Da er det på tide å gå. Du skal gå uten å tenke. Smilet ditt skal være tatovert, for det du gjorde nå var morsomt. Dette skal du fortelle til de andre på kontoret, og de skal være enige i at det er for mye press. Nå skal du si at du er sliten og at du skal dra hjem, samtidig som du viser at du har gjort masse i dag. Dette skal du være stolt over. Men ikke alt for stolt.

Middagen skal du lage fra bunnen av. Fordi du er flink. Men ikke fall i fellen, for du er ikke flinkere enn de andre. Ikke tenk på det en gang. Du skal være likegyldig til alt. Sier noen i kollektivet at maten smakte godt, skal du takke pent, og ikke være stolt. Du kaster etter hvert resten, fordi det smakte vondt. I samme øyeblikk skal du få dårlig samvittighet fordi du kaster mat. Likevel, skal du ikke tenke på det.

Alltid la dem tro de er bedre enn deg

Endelig kommer fredagen. Da er det tid for fest, og dette skal du være klar for. Drikken din skal gjenspeile deg. På vorset må du være gøy, men ikke for full. Samfunnsproblemer bør tas opp og du skal ha et standpunkt i alle saker. Samtidig skal du være åpen for andres syn og vise toleranse. Det viktigste av alt er at du står for dine prinsipper og verdier. Ydmykhet må være en av dem og dette skal du være stolt av.

Viktigst av alt på festen er at du skal gi deg selv å kjenne. Men ikke for mye. Du skal ha en side ved deg du sjelden viser, som de andre kun se et lite glimt av ved ditt fulle jeg. Dagen etter skal du gjemme det. Det skal bli med hodepinen din. Det skal være en del av bakrusen, noe du skal skamme deg over. For du skal vise den følelsen av anger, men resten må du glemme. Smilet ditt må klistres på og du skal for alltid bære det. Uansett hva.

Da du endelig kommer til det punktet at du ikke klarer mer, da skal du få klage. Da kan du si høyt at du ikke duger til noe. At ingen bryr seg, og at du er ulik alle andre. Først da vil vi reagere og trøste deg, samtidig som vi sier «jeg skjønner». Da skal vi lære deg at det er lov å vise følelser, de ekte følelsene. Men ikke før det.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram