Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Amatørene inntar KODE 

FOTO: Dag Fosse/KODE
FOTO: Dag Fosse/KODE
Thomas Pihl sin utstilling i KODE 2 Foto: Dag Fosse/KODE
22. april 2021
Sist oppdatert: 22. april 2021

En torsdag formiddag dro vi, to Bulle-journalister, på kunstmuseet KODE for å se siste versjon av utstillingen KODE 4 Takeover. Lite visste vi at KODE består av fire bygg, og vi endte opp på noe annet enn vi hadde sett for oss. 

Sight Specific 

Sight Specific, Foto: Dag Fosse/KODE

Første destinasjon ble dermed utstillingen Sight Specific av Thomas Pihl. Kunstneren Thomas Pihl er en bergenser med arbeid av internasjonal størrelse, og utstillingen Sight Specific er hans første retrospektive presentasjon. Utstillingen inngår i KODEs serie av utstillinger med norske kunstnere tilknyttet Vestlandet, og vises til og med 2. mai.

Mens vi gikk omkring observerte vi vegger dekket med ensfargede malerier av ulike teksturer. For to kunstamatører var dette likevel en opplevelse som var verdt å ta med seg videre. Det føltes det som at det la seg en ro i lokalet. Det kjentes som at det oppsto et rom som var vanskelig å tolke - både overveldende og fint på samme tid. Et rom hvor man bare kunne observere og være. 

SOLIDS

Videre gikk veien til neste kunstutstilling, opp en lang trappeoppgang med mange dører og innganger. Vi gikk oss vill i bygget. Etter to runder innom resepsjonen fant vi omsider frem til den planlagte utstillingen. Vi møtte et mørkt rom, ikke hvilket som helst rom, men et mørkt rom fullt av lyder. Umiddelbart trodde vi at dette var lyder fra byggearbeidet utenfor. Det viste seg imidlertid at det hele var en kunstutstilling.

Solids, Foto: Dag Fosse/KODE

Som en del av Takeover-prosjektet i KODE 4, vises utstillingen av lydinstallasjonen SOLIDS i samarbeid med kunstneren Pedro Gomez-Egaña. SOLIDS har gratis inngang, og vises til og med 21. mars.

For to kunstamatører var en kunstutstilling som SOLIDS noe nytt og uventet. Forventningene våre baserte seg på en tanke om et utstillingsrom fullt av malerier med sterk belysning. Inntrykket av utstillingen var positivt. Alt i alt var det en underlig, men god opplevelse.

På vei ned trappene og ut døren snakket vi om det vi har sett og opplevd. Vi ble enige om at vi må gjøre noe slikt igjen, og skrive om og snakke om det. Slik kan andre få tilgang på det samme. Dette var en annerledes, spennende og unik opplevelse. Dette må gjøres igjen.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram