Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.
Årets deltakere var like ivrige i kampen om plassene nærmest scenen med de lettkledde sisteårsstudentene, som de var i jakten på billetter. Etter en morgenøkt med den ferskeste utgaven av Dagens Næringsliv til toppen av Stoltzekleiven, flerfoldige timer med kakebaking, skrik på en skala langt over biblioteksstøyen eller en liten spurt fra Hyre-bilen til Hellen fort, er det ikke rart studentene ønsket seg gode plasser under årets show.
Nøyaktig 20:19 braket det løs. I klassisk 5. kullshow-stil ble publikum servert en mix av humoristiske videoer på storskjerm og dans på scenen. Det er tydelig at skolens eldre garde innehar både teknisk kompetanse og kreativ teft. I tillegg må vi selvfølgelig presisere at økonomistudenter ikke bare kan sjonglere med tall, men også dansemoves. Flere av jentene burde søkt opptak ved eXtravadance, og guttene … i NHHI Salsa?
Tema «Woke Wars» har skapt noen reaksjoner i forkant av showet, men selve utførelsen opplevdes nok hakket mer uskyldig enn flere kanskje fryktet da de avtroppende studentene annonserte årets tema. NHH har uansett vært nok i VG nå, eller hva Thøgers?
På Facebook ble det lokket med at vi skulle få svar på hvem som egentlig har rett - de woke eller antiwoke? Svaret på det store spørsmålet måtte publikum forlate Aulaen foruten, intet klokere.
Ingen 5. kullshow uten Svæveru’, og i år stilte de mannsterke - og kvinnesterke? I kilt og miniskjørt svingte «blandakoret Svæveru’» seg over scenen til sangen Cream av Roc Boyz, til publikums store begeistring. Svæveristene spøkte også med åpenbare, gjensidige fordeler ved å invitere det motsatte kjønn inn i varmen på Maus.
The devil is in the details, og her leverer femtekullistene litt av hvert. NHH-klisjeer serveres på løpende bånd, og publikum presenteres for alt fra pupper som legitimasjon i Kjelleren til buy low, sell high med Patagoniavester. Ikke det mest originale, men hvorfor endre på noe som fungerer?
Spesielt bet vi oss merke i en særdeles gjennomført sketsj om «NU goes green», som konkluderes med at «NU stays rich». U-woke, med glimt i øyet og en dose selvironi. Slik skal det gjøres, femtekull!
Noen av sketsjene som spiller på antiwoke-temaet, oppleves klønete og billige på humorfronten. I et såpass finfølt landskap forventer vi humor med laser-skarphet. En pappa som identifiserer seg som en handikappet «transe» for å sikre seg en HC-parkeringsplass, klarte ikke å trigge latteren frem hos oss.
En referanse som derimot traff midt i blinken var en sketsj om et fysisk «kvinnekort» som gutter kunne fremvise for å skaffe seg et fortrinn i arbeidslivet. Med patagoniavestene godt festet til brystet, viste de ambisiøse guttene stolt frem sitt kvinnekort og ble invitert inn i varmen til både Pareto og Femme Forvaltning.
På et tidspunkt fremføres en variant av den tradisjonelle Haka-dansen som tilhører urbefolkningen på New Zealand. Riktignok i tråd med tema, men her tror vi Siv Jensen kan signere på at dette kan oppfattes som nokså u-woke. Vi håper ikke at noen av dere har politiske ambisjoner, for det var mangt et iPhone-kamera som dokumenterte kveldens show!
Etter første akt var det like stor kamp om en plass i køen til toalettene, som det var opp Hellen fort ved billettslipp. Det ble sild-i-tønne tendenser, ikke ukjent NHH-stil. Flere tok også turen til vår kjære nabo for påfyll av karbohydrater (les: CK-pølse), og baren fikk sin renessanse. Etter tømte blærer, fulle mager og påfyll i glasset inntok sisteårsstudentene scenen nok en gang for akt to.
Nå hadde våre eldste kullister kvittet seg med en god mengde klær, og bare overdeler glinset i lyskasterne. Det kan heller ikke stå usagt at femtekull nok vil stå bak gode Q4-resultater for Bergens spraytandistributører denne høsten.
Foruten mangel på klær, var akt to lik akt én. Publikum var dog en smule mer begeistret (og beruset) og flere higet etter å komme nærmere de nakne overkroppene. Stoler ble forlatt, og midtgangen mot scenen ble fylt.
I akt to leverte de showglade femtekullistene like bra, om ikke bedre, enn første akt. Hvorvidt det skyldtes den økte eksponeringen for bronsebrune kropper eller mer engasjement på scenen, skal vi ikke spekulere i. Da showet var ved veis ende, smøg stemningen seg videre ned i skolens underetasje der festen fortsatte ut i natten (har vi hørt …).
Gjennomgående leverte femtekullistene sketsjer som spiller på både dagsaktuelle og mer typiske tema. Videoklippene var av god kvalitet, både teknisk og innholdsmessig. Dansene var også i det høyere sjiktet av kvalitet, dog med en del repetitive dansetrinn. Når det kommer til woke-tematikk, kan vi si at femtekullistene snublet seg gjennom landskapet på lik linje med andre som har forsøkt lignende. Litt kleint, litt u-woke og til tider veldig morsomt.
Til slutt må det nevnes at alt som hører 5. kullshow til, var på plass: het dans, god stemning og lukten av spraytan var det slettes ikke mangel på!
Når alt kommer til alt, kan vi ikke annet enn å si oss underholdt.
Terningkast: 5.