Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Anmeldelse: Sangrias 40-årskrise

Fredag var NHHS samlet for nok et jubileum i Aulaen. Denne gangen hadde store og små møtt opp for å feire at NHH sitt beste, peneste og eneste pikekor fyller 40 år.
Høy showfaktor (Foto: Natanem Natnael/Foto NHHS)
Høy showfaktor (Foto: Natanem Natnael/Foto NHHS)
Det var høy showfaktor i Aulaen på fredag. (Foto: Natanem Natnael/Foto NHHS).
20. februar 2023
Sist oppdatert: 23. februar 2023

Studentmassen har de siste månedene fått kritikk for heller laber deltagelse på arrangementer i regi av NHHS. «Ingen krise!» sier jentene i Sangria. Selv før revyen sparkes i gang, har vi blitt servert en masterclass i både billettsalg og oppmøte.

I kjent stil er klientellet kledd opp i sine flotteste studentergallaer. Sangria hadde også lokket en hel del alumni og familie til revyen de omtaler som «tidenes råeste revy på aulascenen».

Hverdagskriser

Revyen skulle starte 20:00, men gode showkvinner vet å la publikummet vente akkurat lenge nok. Sangristene lot den stivpyntede ungdommen i Aulaen buzze rundt i jakt på pils og sitteplasser, godt over oppsatt tid. Cirka et akademisk kvarter over åtte braket det hele løs. 

I forkant av jubileet svirret det rykter om at jentene i Sangria har lagt ned ugudelige timer i prosjekt revy. Fra første innslag får vi en bekreftelse på at disse ryktene ikke har vært et salgstriks.

Krisestemning. (Foto: Natanem Natnael/Foto NHHS).

På storskjermene får vi servert en introduksjonsvideo med presentasjoner av jentene. Dette er noe av det bedre undertegnede har sett i Aulaen i løpet av fem år på NHH. Én etter én presenterer Sangristene hverdagskriser, etterfulgt av navn og stemmegruppe. Positive graviditetstester, Optimann i sengen og avvisning i terminalen på Rema1000 var blant det som ble vist. Innslagene er tidvis hysteriske og alltid godt spilt/overspilt. Sangria lyktes med å få Norges mest bortskjemte revypublikum på sin side, selv før de inntok scenen. 

Kondomdrakt, Otrivin og en kasse øl

Deres første sketsj traff blink. En frustrert elev i eksamenslokalet ender opp i samtale med sin egen underbevissthet. Den nevnte underbevisstheten hadde tatt form i en nordnorsk Sangrist kledd opp i en oransje kondomdrakt. Det ble med andre ord en temmelig knirkefri start for Sangria. 

Nordnorsk underbevissthet spolerer eksamen. (Foto: Natanem Natnael/Foto NHHS).

Videre fulgte kriserelaterte,og mindre kriserelaterte, revysegmenter på løpende bånd. Fra første akt ble tre innslag spesielt godt mottatt av publikum. En herlig gjennomført parodi av sangen SNUFS (Snufs Otrivin) viste at koret takler et mer urbant tempo enn vanlig korsang. 

Vi ble også vist en sketsj i form av en medarbeidersamtale med en klassisk Kjeller-entusiast. Erfaringen fra studentforening er for mange den viktigste utdanningen. Sangria viser derimot at næringslivets mange utfordringer ikke nødvendigvis løses best ved å ta med en kasse øl på kontoret.

Latteren nådde toppen da publikum ble vist et introduksjonkurs i makroøkonomi av NHH sin egen Øivind Anti Nilsen. For første gang i år fikk studentene på NHH mulighet til å se Nilsen i opptak. De to Sangristene misforstod det som misforståes kunne, og konkluderte med at man bare bør trykke mer penger. 

Krisekåte journalister

Etter en brå pause, startet andre akt med «journalistenes sang». Her harselerte Stine Stolpestad i kjent stil med krisekåte journalister i K7 Bulletin. Vi kjente oss selvfølgelig ikke igjen. Musikkinnslaget til Stolpestad hadde både morsom tekst og noe av den bedre koreografien gjennom revyen. 

Sangria gjør paraply-koreografi bedre enn Rihanna. (Foto: Natanem Natnael/Foto NHHS).

Andre høydepunkter fra akten tok for seg en «trivelig» gjenforening av gamle studievenninner, hvor de kunne konversere om alt, bare ikke om hverandre. Til slutt vil vi trekke frem en variant av Fredrik Solvang sin «Debatten», hvor Sangristene fikk vist kunstnerisk allsidighet via slampoesi. De mange strofene om energikrisen i verden slo godt an hos publikum.  

Ektefølt slampoesi under strømdebatt. (Foto: Natanem Natnael/Foto NHHS).

For fint for Langs

Etter to solide akter, og utallige musikalske og humoristiske innslag, var det hele over, men ikke før Sangria fikk overrakt et stykke abstrakt kunst fra rektoratet som var «alt for fint til å henge på Langs». Det er vel også verdt å nevne at Stig Tenold var eneste personen på scenen som fremprovoserte buing fra publikum denne kvelden. Hvordan? Jo, han informerte om at han beklageligvis ikke skulle ned i Kjelleren på etterfest.

Helt avslutningsvis kom noen dusin Sangria-alumni på scenen og takket for et fint show. De så seg heller ikke for gode til å fremføre Vannsengsang i kjent stil. Aldri har den klirret bedre! 

Sangristene hyller alumni som har møtt opp for jubileum. (Foto: Natanem Natnael/Foto NHHS).

Sangria imponerer med høy showfaktor, og det er tydelig mange timer bak dette verket. Det kan påpekes at de ikke hadde hatt vondt av noen ekstra gjennomganger med TG, da det var gjennomgående problemer med lyden på videosnuttene og sketsjene. Det virket også som at Sangria undervurderte egen humor, da det tidvis var mangel på latterpauser i dialogene.

Alt i alt gjorde Sangristene og Big Business Band en glimrende jobb, til tross for noen tekniske problemer. Det er vemodig at dette showet var en engangshendelse. Godt gjennomført jubileumshow!

Terningkast: 5 - 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram