Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Avbrekk fra NHH-boblen: Oppdag alt Bergen har å by på!

K7 Bulletin har laget den ultimate guiden for deg som ønsker å oppleve studentlivet utenfor NHH-boblen. Her kan du lese om alt fra standup, livepodkaster, BDSM debatt, samtale med Nicolai Tangen og «Mørkekjelleren».

Lag flere minner med vennene dine ved å dra på StudentBergens arrangementer. Foto: (Wallpaper Flare).
20. mars 2023
Sist oppdatert: 20. mars 2023

Studentlivet kan være mer enn bare NHH og Kjelleren

Er du fanget i NHH-boblen eller trenger et avbrekk fra kjellerfester og forbrødringer? Her har du en samling med mange gode tips! Guiden inneholder arrangementer i Bergen for våren 2023 som kan være av interesse for studenter, til studentvennlige priser. Listen er fylt med et knippe tips, men for full oversikt anbefales det å sjekke ut nettsidene til Ticketmaster, Kvarteret, Studentbergen og museene, samt holde seg oppdatert på hva som ulmer og finnes utenfor boblen.

Når du har lyst til å le

Hver torsdag og fredag kan du ta med vennegjengen til Lille Ole Bull for å le deg ihjel og nyte en pils i samme slengen. Det arrangeres nemlig «Klubbkveld» hvor norske og internasjonale standupkomikere står på scenen. Det er en veldig hyggelig pris til kun 125 kroner per billett og kan kjøpes på Ticketmaster.

Til bare 125 kroer kan du nyte standup på Lille Ole Bull. Foto: (Flickr).

Gjennom semesteret arrangeres det en mer alternativ form for søndagstjeneste, nemlig en «Søndagstjeneste – Standup for syndere». Dersom du og dine venner trenger å glemme lørdagens festligheter (synder), kan dere nyte og høre på andres synder, dette med en øl i hånden. Arrangementet er et fast innslag i kultur-Bergen og arrangeres sporadisk gjennom våren. Billettene koster kun 90 kroner og  kjøpes gjennom Ticketmaster.  

Krenkes du lett av politisk ukorrekthet vil du neppe dra på neste arrangement. Likte du derimot ideen om å le av andres synder, kan følgende arrangement være noe for deg. 1. april arrangeres det nemlig «Mørkekjelleren – Standup for Mørke sjeler». Her får komikerne fritt spillerom for å teste ut sine aller mørkeste vitser, uten filter og hemninger. Billettpris er 120 kroner og kjøpes via Ticketmaster.

Lørdag 25. mars arrangeres «Friends – the one where everybody drinks». Garantert lættis-stemning! Det blir duket for norsk standup, improlek og drikkelek med Friends tema! Billettpris er 175 kroner og kjøpes via, ja du gjettet riktig, Ticketmaster. Dette er et event som blir arrangert flere ganger i løpet av våren!

31. mars til 1. april kommer hele Norges Martin «Aksel Hennie» Lepperød (iykyk) til Bergen for å gjøre standup om livet, døden, hunden hans, babysvømming og finne ut om han egentlig er en fin fyr som folk vil savne når han dør. Billettene går fort unna, så her må man være på! Pris er 410 kroner.

Faglig påfyll trenger ikke å være kjedelig

21. mars arrangerer Kvarteret debatten «I hodet på ondskap». Her kan du blant annet få svaret på hvorfor vanlige mennesker begår ondskapsfulle handlinger. Det blir diskusjon rundt seriemordere, diktatorer og venner. 

Har mennesker fri vilje? Hvis nei, hvordan kan lovsystemet i Norge forsvare at de forutsetter at kriminelle begår lovbrudd av helt fri vilje, og gi straff deretter? 18. april blir det debatt rundt lovsystemet i Norge. Panelet består av en filosof som forklarer hvorfor det ikke finnes en fasit på dette spørsmålet og en jurist som skal prøve å forsvare det norske rettssystemet. Her er det veldig studentvennlig pris på hele 57 kroner.

Dersom du vil ta et ordentlig avbrekk fra NHH-boblen, bør du definitivt dra på «PubHD» 25. april. Hver PHD kandidat vil få ti minutter til å prate om tema de virkelig brenner for, før publikum får ti minutter til å stille alle slags spørsmål. Dersom man er litt usikker på om studieretningen man går er riktig, eller rett og slett ønsker å få litt faglig påfyll, er dette et superinteressant arrangement! 

Dersom du derimot ikke får nok av NHH-boblen kan du for kun 57 kroner blir med på «Torsdag kveld med Tangen» den 23. mars. Oljefondssjef Nicolai Tangen skal fortelle hvordan det er å forvalte milliarder av kroner på vegne av staten i et urolig samfunn. Det blir også muligheter for å stille han spørsmål. Mer informasjon på Kvarterets nettside.

Under dynen på BDSM arrageres på Kvarteret. Foto: (Creazill).

Dersom diskusjon rundt forvaltning av oljefondet med Nicolai Tangen blir litt tørt, kan du dra på «Under dynen på BDSM». Her diskuteres det hvordan sexkulturen blant unge blir påvirket av BDSM, samt hvordan man kan utforske BDSM på en trygg, men kinky måte. Dette utspiller seg 10. mai, og billettene selges til 57 kroner. Gå til Kvarterets nettside for mer informasjon.

Konserter og fest

Noen av de beste øyeblikkene på byen oppstår når det spilles sanger som hele vennegjengen kan, det er utelukkende god stemning og allsang på dansegulvet. 15. april vil hele kvelden fylles med dette når Kvarteret duker for Silent Disco med Y2K tema! Billettprisen er kun 57 kroner.

Nok en gang er de duket for Silent Disco på Kvarteret. Denne gangen med Y2K tema. Foto: (Hauke Thimm Photography).

Emelie Hollow holder konsert på Lille Ole Bull 18. april. Billettpris er 225 kr og kan kjøpes på Ticketmaster.

Finnes det en bedre måte å starte sommerferien på enn å dra med vennegjengen på festival? Onsdag 14. juni til lørdag 17. juni blir det arrangert Bergenfest med mange kjente artister fra både Norge og utlandet! Headliners er blant annet Sigrid, Sondre Justad, Kamelen og The Lumineers.

Kultur

Det er flere innspillinger av live podkaster som blir arrangert i Bergen denne våren. Førstkommende er 14. april med gutta fra «Med all respekt». I podkasten snakker de om verden og aktuelle, nære hendelser helt usensurert. Gjengen sier selv de består av en inder, en pakistaner, en kurder og en engstelig hvit cis-mann med dialekt, og ingen tar noen høflighetshensyn. Billettene koster 375 kroner og kan bestilles gjennom Ticketmaster.

15. April kommer «Lørdagsrådet» og spiller inn sitt kjente og kjære podkastprogram. Det blir muligheter for publikum å sende inn sine problemer anonymt til panelet som består intet mindre enn av Silje Nordnes, Jenny Skavlan og Vegard Ylvisåker. Billettene koster 285 kroner og kan bestilles via Ticketmaster.

Et perfekt eksamensavbrekk kan være å dra på Harm og Hegseths nye show «Glitter, K*K og Sang» som arrangeres 20. mai. De stiller med god stemning, dans, sang, rapping, masse kødd og sladder! Billettpris er 440 kroner og kan kjøpes via Ticketmaster.

Vegard Harm og Morten Hegseths nye show byr på god stemning. Foto: (Xueqi Pang/NRK P3).

Siste kultur-tips: Alle filmelskere må sjekke ut Cinemateket i Bergen. Dette er en litt annerledes kino som viser alt fra klassiske og ukjente filmer til kinopremierer! 

Dette er kun et knippe av alle arrangementene som StudentBergen tilbyr denne våren. K7 Bulletin håper at tipsene falt i smak slik at du og dine venner kommer dere ut av Kjelleren og spicer opp hverdagen litt!

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram