Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Baksiden: NAAAHHH lanserer nytt valgfag: FY3600 ethical gray areas in business and politics

I en årrekke har Norges maktelite sanket fordeler i gråsoneland, men nå faller de som fluer. For å beholde tronen som landets mest ettertraktede handelshøyskole, har Norges Aller Aller Aller Høyeste HandelsHøyskole (NAAAHHH) tatt på seg rollen som moralens vokter.

Femi Forvaltning er hentet inn som gjesteforelesere for å hjelpe til med praktisk undervisning. Illustrasjon: Ane Andreassen
22. oktober 2023
Sist oppdatert: 25. oktober 2023

For å løfte morgendagens næringsliv ut av skyggene, har rektoratet satt samvittighet på timeplanen.

–   I lang tid har vi sett at samfunnets ledere, med utspring fra NAAAHHH, lever i etisk benektelse. Med god samvittighet utnevner de ONS-et fra helgen til styreverv i investeringsselskapet sitt. Derfor lanserer vi nå valgfaget FY3600 Ethical Gray Areas in Business and Politics, et nytt fag som skal utfordre studentenes etiske kompass, forteller emneansvarlig Alexandra Cappelen-Dramm.

I mørket er alle etiske retningslinjer grå

– Men tro du meg, Bulle-Batman, jeg skal veilede studentene til å frigjøre seg fra sine besudlende solbriller som mørklegger linjen mellom rett og galt, forteller Cappelen-Dramm.

Cappelen-Dramm, som fra før har ansvaret for det svært upopulære bachelorkurset IKKE1 - Introduksjonskurs i Eliteskikk, deler gledelig læringsmålene til det nye FY-kurset:

  • Studentene skal kunne identifisere etiske problemstillinger, som hvor mange insta-bilder med vin og reker med verdens beste jenter du kan publisere med én og samme person, før du ikke lenger kan utnevne vedkommende til et styreverv.
  • Studentene skal kunne forklare forskjellen på aksjehandel i ordinære selskaper og på aksjehandel i selskaper hvor pappa er CEO. 

Célèbre gjesteforelesere og erfaringskonsulenter

– Vi har utviklet pensum i samråd med en rekke erfaringskonsulenter som har førstehånds kjennskap til ferdsel i gråsonene. 

Kurset vil blant annet inkludere en teoretisk innføring i hvordan man skal hente i barnehagen uten å sjekke børsen samtidig. Cappelen-Dramm praler av fagets gjeve repertoar:

– Selveste Øyunn Habilithøgersen gjør en opptreden som gjesteforeleser. Hun skal ta oss gjennom vår første forelesning: Deler dere seng? Da er du nok inhabil.

På listen over gjesteforelesere finner vi prominente næringslivsledere og politikere som Sindre Finnesikke, Briljar Marxnes og Olja Bortevekk Nå.

Praktisk undervisning

Obligatorisk aktivitet i FY3600 inkluderer en casedag om å håndtere livet med en ektefelle som gjør det karrieremessig bedre enn deg. Som eksponeringsterapi for karriererelaterte mindreverdighetskomplekser, er Femi Forvaltning hentet inn som studentassistenter.

– Kursdeltagerne skal bygge en portefølje i Fantasy-Fond, mens Femi-representantene greier ut om prestisjetunge internships. Arbeidskravet er godkjent, dersom studenten kan motstå å investere i noen av selskapene som presenteres, utdyper Cappelen-Dramm.

Mindreverdighetskomplekser gir ekstrapoeng

I anledning av lanseringen har Bulle Batman fått innsyn i kursets øvingsoppgaver. En oppgave ber kandidaten drøfte utsagnet “Innsideinformasjon bør ikke stoppe deg fra å handle en svært lønnsom aksje”. 

Det opplyses om at faget er adgangsbegrenset, men det er mulig å oppnå ekstra poeng ved opptak dersom man er aktiv i et ungdomsparti, har en påbegynt aksjeportefølje eller tenner på kvinner i maktposisjoner.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram