Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Baksiden: Uken lanserer forkurs i NAAAHHHS

I flere år har et vedvarende problem for UKEN vært sentrumsstudentenes manglende fest-egenskaper. Som forberedelse til årets festival har UKEN lansert et nytt kurs i NAAAHHHS for eksterne. Endelig skal sentrumsstudentene lære seg å ha det gøy!
Sigurd Samdal (i dress) holdt åpnings-sketsjen og gjorde god karakter under revyen. Foto: Fredrig Geving Bedsvaag / Uken
Sigurd Samdal (i dress) holdt åpnings-sketsjen og gjorde god karakter under revyen. Foto: Fredrig Geving Bedsvaag / Uken
Foto: Fredrig Geving Bedsvaag / UKEN
28. februar 2024
Sist oppdatert: 4. mars 2024

Festingen ved Norges Aller Aller Aller Høyeste Handelshøyskole (NAAAHHHS) er legendarisk, og har i løpet av sin historie medført nedleggelse av aviser, dramatiske statskupp og nasjonale overskrifter i Morgendagens Næringslivs søsteraviser. UKEN skrev i sin siste festivalrapport at det eneste som ødela for fjorårets festival var de eksternes manglende kunnskaper om festing. Ukesjefen Blablars Blære, som selv har lang fartstid i studentforeningen, har stor tro på at det nye kurset skal spre NAAAHHHS kulturen til alle de eksterne fUKENsjonelle og slik spikre stemningen på årets festival. 

– Studentene fra sentrum har i lang tid sett på oss med lengtende blikk når de møter oss på byen, og det er ikke bare fordi vi er så deilige. Selv om vi tidligere har gjort en iherdig innsats for å introdusere dem til NAAAHHHS kulturen «one-on-one», skjønte vi etter fjorårets ukerapport at dette ikke var tilstrekkelig. Derfor bestemte vi oss i år for å sette sammen et førsteklasses kurs. Dette blir bra for alle, skåler han. 

NAAAHHHS sertifisert

Det tre måneder lange kurset er et produkt av de mest innovative ideene og ekstreme impulsene studentene ved NAAAHHHS har kokt opp i løpet av skolens historie. Arbeidet med kurset har vært tidkrevende, og kursansvarlig og åttendekullist Preben Von Sjæmpisfylla Forteller at han har gjort store personlig oppofringer for at dette skal bli best mulig.

– Arbeidet har tvunget meg til å utsette masteren enda et semester, men NAAAHHHS arvkivene er så stappfulle av fantastiske historier, at opplevelsen gjør det verdt det. Etter å ha bladd gjennom tusenvis av historier markert «grensetilfelle» har jeg klart å sette sammen et fantastisk kurs. Jeg har også vært sjokkert over mengden talent som har oppholdt seg på denne skolen. Jeg håper at kulturen for å ikke bare tøye grenser, men virkelig ignorere dem opprettholdes fremover. Hvis det er en ting verdenshistorien mangler, så er det rike menn uten grenser.

Diplom i fest

Kursansvarlig understreker at deltakerne ikke vil dra fra NAAAHHHS uten sertifisering på den nye kompetansen sin. Kursets siste dag er 28.februar, og avsluttes med en vaskeekte svenneprøve; UKEN. Den som består blir tildelt et forgyllet diplom, noe som er fantastisk CV-mat. 

– Et diplom fra kurset i NAAAHHHS for eksterne viser til enhver CEO at man forstår og deler deres verdier. Den viktigste egenskapen du kan ta med deg inn i arbeidslivet er evnen til å korrekt slurpe sprit og krem fra diverse steder på menneskekroppen. Dersom studentene ved de ulike arbeidsledighetsfakultetene skal ha noen sjans i fremtiden, er denne kompetansen et absolutt minstekrav, og denne ønsker vi å sikre dem, sier UKENsjefen

Spente studenter

Stemningen er til å ta og føle på blant de fremmøtte ved kursstart, og det å ta og føle er noe de alle snart vil få erfaring med. Kurset starter med idrettsdag, hvor yoga, nærkamp og baseball står på programmet. Baseball-laget ved NAAAHHHS har stilt med fullt utstyr, og har til og med tatt frem køllene sine. 

En fremtidig NAVer fra det Humanistiske Arbeidsledighets fakultetet gleder seg til kurset, og uttaler begeistret til morgendagens næringsliv: 

– Det er så befriende å komme hit til NAAAHHHS hvor intimgrenser, menneskeverd og lover ikke gjelder. Som en fange i en “politisk korrekt” sfære er jeg svært takknemlig for denne opplevelsen. 

En ny uke-tradisjon

– Dersom dette slår an er det utvilsomt at kurset vil bli en fast hendelse. De fUKENsjonelle får utvidet kontaktlistene, studentene fra de ulike arbeidsledighetsfaklutetene får verdifull kompetanse, og UKEN blir en kvalitetsfest. Det er rett og slett en vinn-vinn situasjon, avslutter Ukesjefen.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram