Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.
1. NHH-ledelsen tviholdt på ønsket om å unngå digitale forelesninger, tross store protester fra studentene. Er dette en god strategi?
– I utgangspunktet er tanken god, men det er gitt en for bred instruks til forelesere. Det har de tolket som at de kunne fjerne opptakene hvis de ønsket og det gjorde selvfølgelig de fleste. De burde ha tilpasset mer og ikke gitt alle samme melding. I dag trenger man ikke fortsette med streaming, men jeg syntes opptak er noe man burde hatt tilgjengelig i en del fag.
2. Mens NTNU har produsert store børsselskaper som Kahoot, er det kun Finn Magnus Toralls Milrab som har lykkes å nå hundremillionersoverskudd rett fra NHH. Har skolen et dårlig gründermiljø?
– Mange ser nok på alternativkostnaden som høy, siden selskapene tilbyr høy startlønn og stabilitet for nyutdannede. NHH-studenter er generelt risikoaverse, men det skjer endringer. Man begynner i én bedrift og går kanskje videre med gründerdrømmen etter noen år. Det er mange institusjoner som er bedre enn NHH på det, men vi har alle mulige utgangspunkt til å utvikle et bra gründermiljø.
3. På NHHs jodelkanal diskuteres det ofte seriøse problemstillinger, og noen ganger litt mindre formelle temaer. Hvor mye følger du med på kanalen og hvordan lar du deg påvirke av det som står der?
– Jeg er innom i snitt en gang i uka, og hver gang skjønner jeg hvorfor jeg ikke er innom oftere. Jeg er glad i humor og satire, men det behovet får jeg oppfylt på andre måter enn Jodel.
4. Nicolai Tangen skapte furore i fjor høst da han uttalte at ledelsen ikke bryr seg om studentene. Har han et poeng med kritikken sin?
– Nei, jeg syntes ikke det. Ledelsen bryr seg veldig om studentene. De har tidligere hatt problemer med å nå oss, men de siste årene har de fått en mye mer studentvennlig holdning.
5. NHH har under oppussingen brukt 3,4 millioner kroner på kunst, mens studentforeningen de siste tre årene har levert et overskudd på 10 millioner kroner. Har vi for mye penger og for lite å bruke det på?
– Det er et todelt spørsmål. NHH brukte så mye på kunst fordi de er pålagt det. NHHS har et luksusproblem med alt overskuddet, og vi prøver å bli flinkere på å bruke penger. Nå som pandemien og restriksjonene er borte regner jeg med at mange vil finne kule prosjekter å bruke mer penger på.
6. Campus er kjent for å ha et flust av personligheter som bidrar til et unikt undervisningsmiljø. Hvilken lektor ville du helst sitte fast med i heisen i en time og hva hadde dere diskutert?
– Da ville jeg sitte fast med Lars Jacob Pedersen, og vi ville diskutert bærekraftige forretningsmodeller og ideer rundt det.
7. Det har vært diskusjoner om NHH har blitt frakjørt av andre siviløkonomutdanninger, blant annet som følge av at Oljefondet nå ansetter flest fra NTNU. Hvilke endringer bør skolen gjennomføre for å være relevante fremover?
– Det er viktig å fokusere frem i tiden, samtidig som man beholder allsidigheten som gjør en NHH-er betydningsfull. At NHH skal øke fokuset på bærekraft og teknologi fremover er nyttig. Samtidig bør man ikke prøve å bli noe man ikke er. Vi er ikke NTNU og det er bra! Vi kommer aldri til å bli best på programmering. NHH ved best hva deres komparative fortrinn er og da må vi bruke det.
8. Studentforeningen har hatt sine skandaler opp gjennom årene. Rasering av hotellrom, syrebelagte dansegulv i klubben, og sist som episenter for Covid-19. Hvorfor skaper studentene gjentatte ganger oppstyr som havner i mediene?
– Mediene er veldig glade i å skrive om NHH-studenter, da det er godt lesestoff. Skolen utdanner fremtidenes ledere og da er det ekstra moro å lese om når de gjør dumme ting. Jeg tror ikke våre studenter i snitt gjør noe mer tullete enn studenter andre plasser, det er bare mer synlig her.
9. I kjølvannet av økt inflasjon har prisene på grunnleggende levevarer økt kraftig. Utdanningsminister Ola Borten Moe har imidlertid utelukket å øke studiestøtten fremover. Bør han skifte mening?
– Ja, det bør han. Når man inflasjonsjusterer så mye annet i samfunnet er det bare rett og rimelig at studenter får det samme. Det er ikke lett å være student, og mange må ha deltidsjobb for å få alt til å gå opp med leie. Hvis man ikke øker studiestøtte bør man isåfall redusere prisene på andre ting, for eksempel strøm og bolig.
10. Etter en lang dag på skolen frister det ofte med en tur ned i kjelleren for en god drink og sosial mingling. Hvilken bar går du til først og hva har du i glasset?
– Hehe, det vet du svaret på allerede. Jeg går ned til Svæveru' på Maus for en iskald Hansa. Hadde jeg svart noe annet hadde jeg nok blitt kastet ut av Koret!