Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.
Laget fra University of Toronto trakk det lengste strået, og vant foran lagene fra Copenhagen Business School og Georgetown University.
De 12 lagene fra rundt om i verden hadde 24 timer på å presentere en løsning på casen de ble presentert.
Casen dreide seg om å komme opp med en strategi for å gjøre det attraktivt for unge mellom 18 og 32 år å spare til pensjon.
Dette er andre gang at NHH International Case Competition arrangeres, og den ble arrangert i samarbeid med DNB og Finance Innovation.
Imponert over nivået
Da juryen presenterte vinnerne hadde de vanskeligheter med å skjule hvor imponert de var. Og de fortalte at det hadde vært en "very close call" da vinneren skulle plukkes ut, men at de omsider hadde landet på laget fra Toronto.
Også rektor på NHH, Øystein Thøgersen, var imponert. Thøgersen la også vekt på hvor viktig en casekonkurranse er i 2018:
– Det holder ikke lengre å kunne analysere alene på et kontor, man må også kunne presentere og samarbeide.
Han syntes spesielt det faktum at vinnerne brukte "nudging" i sin presentasjon var stilig og gav mening:
– Jeg har jobbet mye med pensjonssystemet selv, men det er det å få folk til å leve opp til det vi regner oss frem til at er smart. Det å få folk til å gjøre noe som for de ikke fremstår logisk, men som faktisk er godt for dem.
Fornøyd canadier
Ibraheem Aziz var del av vinnerlaget fra University of Toronto, og var svært fornøyd da K7 Bulletin snakket med ham rett etter at de gikk av med seieren. Aziz er del av Rotman Commerce Competition Team ved sitt universitet, og han forteller at laget den siste tiden har viet tid til å konkurrere i case-konkurranser globalt.
Ifølge Aziz, innså de tidlig at det var svært mange ulike faktorer og fasetter man kunne trekke inn i oppgaven. Derfor bestemte laget hans seg for å snevre inn hvilke faktorer de ønsket å analysere. De flettet også inn innsikt fra både adferdsøkonomi og maskinlæring i oppgaven.
Hva tror du gjorde at ditt lag stakk av med førsteplassen?
– Jeg tror vår evne til å presentere en fremtidsrettet idé som var fundert i forskning og virkelighet, kombinert med vår evne til å selge og ha tro på vår egen løsning, var det som hjalp oss.
Generelt var han svært imponert over nivået på alle motstanderne, og han beskriver løsningene de andre lagene presenterte som "ekstremt gode".
– Jeg er ikke i tvil om at ethvert av lagene som deltok kunne endt opp som vinnere.
Neste stopp: Japan
– En veldig morsom case.
Slik oppsummerer Kristian Gjønnes, tredjekullist og del av NHHs lag i konkurransen, det.
Han sier at casen føles veldig reell ettersom han selv er ung.
Og som unge flest har han ikke tidligere tenkt på å begynne å spare til pensjon i så ung alder:
– Jeg har nå stått i 24 timer, og angret på at jeg ikke har startet å spare til pensjon tidligere, sier Gjønnes.
Neste uke tar han, og resten av laget fra NHHS Case Club, turen til Japan og Ritsumeikan Asia Pacific University (APU) for å delta i en case-konkurranse der.
Les også: NHH knuser BI på utveksling