Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Cancelled-revy: Malplassert minister, Thøgersen-parodi og Extravadance i fylla

Fredag kveld var studenter, rektor, studentkor og en hel del tidligere optimister samlet for å feire Ukekoret Optimum sitt 40-årsjubaleum ved å se jubaleumsrevyen «Cancelled».

Jubileet viste seg å være veldig populært og fylte Aulaen. (Foto: Kenan Viteškić/Foto NHHS)
2. oktober 2023
Sist oppdatert: 2. oktober 2023

Allerede før revyen startet dro gamle pensjonister i gang allsang i aulaen og «Optimum sin skål». Ett minutt senere enn oppsatt tid for showstart var revyen i gang. Videre fulgte en presentasjon av alle korets medlemmer akkompagnert til cæur de pirate. Dette var etterfulgt av et åpningsnummer der de blant annet synger om å bli kansellert etter å ha sluppet en fis i Aud Max. En skikkelig energibombe av en start, selv om de med fordel kunne øvd litt mer på å danse synkront.

Det er som å se Extravadance danse i fylla, var det noen som uttalte.

I første sketsj fikk man et innblikk i hvordan et jobbintervju i «Spurt Consulting», der kandidaten til slutt fikk jobben på betingelse av at hun skulle ligge med sjefen. Man kan jo lure på om det som utspilte seg på scenen var inspirert av det nærliggende navnet til konsulentselskapet «Sprint Consulting»? Like fullt en herlig start på en lang rekke av morsomheter i første akt. 

Videre ble publikum servert festdeltagere som alle har misforstått festtemaet «Queen». Påfølgende nummer handlet om en skrøpelig pensjonist som setter ut Smirnoff Ice til seg selv, for så å «Ice» seg selv og chugge de på scenen, attpåtil tre i antallet i et forrykende tempo. 

Denne optimistens chugging-ferdigheter var mildt sagt imponerende. (Foto: Kenan Viteškić/Foto NHHS)

Et av kveldens høydepunkt var da fire optimister representerte hvert sitt store revisjonsfirma der alle sang varmt om den unike kulturen, fredagspilsen, hvordan man fikk ansvar fra dag én og alle andre klisjéer man har fått høre en på bedriftspresentasjon med de fire store. Velkoordinert dans til jungelbokens «Ta livet som det faller seg» var heller ikke feil denne fredagskvelden i Aulaen. Første akts høydepunkt!

Parodien som traff spikerne på hodet

Den påfølgende sketsjen traff Optimum også spikeren på hodet da «Industripartiet nei og bompenger» hadde sitt landsmøte, der hverken partilederen eller noen av medlemmene skjønte hva som var partiets egen politikk. En treffende dagsaktuell satire som passet godt til at Industri og næringspartiet ble valgets store vinner, men hva er det de egentlig står for?

En sketsj som alle som så på kunne relatere til. (Foto: Kenan Viteškić/Foto NHHS)

Andre akt ble fulgt opp med hvordan man kan få syv timer utvidet tid på eksamen ved å lyve på seg allergier. Det fortsatte med en sketsj om siste tids aksjeskandale der vi fikk et innblikk i Sindre og Ernas samtaler i statsministerboligen. Videre fikk vi se det man skulle tro var Ola Borten Moe som snakket om hvor glad han var for ikke å være cancelled fra NHH, i motsetning til f.eks. på UiB og UiO, men som sommerens aksjeskandale viste seg, har han kanskje blitt en persona non grata også i ytre Sandviken. En sketsj som kanskje hadde passet bedre hvis de hadde hatt jubileum for tre måneder siden.

Andre akts mest fryktløse optimist og kveldens beste parodi var da en optimist parodierte rektor Øystein Thøgersen, som attpåtil satt på første rad. Her er det noen som virkelig har studert lynne, kroppsspråk og stemmebruk for dette var ikke en parodi, men Thøgers selv! Her ble det spøkt med at Thøgersen også har blitt cancelled etter at han ga styreverv til sin kone, Linda Nøstbakken, en av mange habilitetsaker som har kommet fram denne sommeren. Thøgers tok det hele med et smil og uttalte i etterkant «jeg synes jeg så meg selv på scenen under showet». Et morsomt nummer og en sporty rektor!

Gamle gaver til et 40-årig bursdagsbarn

Kveldens siste sketsj kunne like gjerne vært en episode av den morsomme NRK-serien «Parterapi», der mannen tar det kona sier altfor bokstavelig. En verdig avtager på lørdagskvelden nå som ikke Kevin Vågenes lager det lenger. Dette må på skjerm fremover!

For den observante og revyhungrige tilskuer var det derimot et skår i gleden at en hel del av kveldens sketsjer allerede var vist fram på Optimum sin egen «Grønn aften» tidligere i år. Når man går på revy vil man gjerne bli overrasket og engasjert, men når uforutsigbarheten forsvinner i noen av innslagene mister man noe av overraskelsen og punchlinen fordufter. Man fyller tross alt bare 40 år en gang i livet, og et bursdagsbarn ønsker seg jo ikke ting han har fra før. 

Når temaet er «Cancelled» hadde man kanskje forventet en litt mer uredd holdning knyttet til hva som er lov å si og ikke, men denne revyen inneholdt aldri en sjokkfaktor i noen av sketsjene som levnet sjokkerte ansikter og vantro publikum. 

Ukekoret optimum blir nok neppe Cancelled etter 2 akter med strømlinjeformet revyhåndverk, latter, dans, og ikke minst harmonisk og vakker korsang. Vi gleder oss allerede til 2028, Jubaju!

Terningkast: 6 (Anmelderen som ikke har vært på Grønn Aften)

Terningkast: 3 (Anmelderen som har vært på Grønn Aften)

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram