Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Den Sympsjonale Scene inntar scenen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
23. oktober 2015
Sist oppdatert: 27. oktober 2015

Det nye NHH-Symposiet-styret ønsker flere kvinnelige foredragsholdere, hardere meninger og et bredere alkoholfritt tilbud. – Vi vil tenke nytt, og ikke bare putte inn i den samme malen.

Det nye styret ønsker å utvide Studentsymposiet, men vil ikke la dette gå på bekostning av selve konferansen.

– Vi ønsker en hardere satsing på Studentsymposiet. Den skal bli likere konferansen med et kveldsarrangement, sier påtroppende leder i NHH-Symposiet, Margit Abel Grape

Mer kontroversielle i media

Grape mener man må vise mer av studentene på scenen, og i større grad bruke NHH-Symposiet som et talererør til studentene, men hun understreker at NHH-Symposiet primært er en næringslivskonferanse.

– Vi har lyst til å være synligere i media. Det har ikke vært så mye kontroversielt som har blitt sagt under NHH-Symposiet de siste årene. Vi ønsker å tale studentenes sak, skape debatt og engasjere. Vi ønsker å vise fram studentene på en ny måte. Vi skal være en næringslivskonferanse, men vi vil gi studentene en tydeligere stemme, og ikke minst melde hardere, sier Grape.

Friere tøyler

– Vi skal gi kreativiteten friere tøyler. Vi mener NHH-Symposiet har blitt en litt for stiv greie. Det er nesten alltid det samme formatet, med aulaforedrag og så videre til grupperom. Vi ønsker et mer  lekent inntrykk av konferansen.

– Det har vært alt for få kvinnelige foredragsholdere på konferansen tidligere. NHH-Symposiet skal være en scene man blir hørt fra, og det er dette som skal være utgangspunktet når vi skal huke inn foredragsholdere, sier Grape.

Grape forteller videre at de ønsker å i større grad benytte seg av NHH-nettverket bestående av tidligere alumni og deres bekjente. De vil også bruke skolens ledelse.

Flere alkoholfrie tilbud

Det nyet styret ønsker å opprette en ny undergruppe, Sport, som skal stå for alkoholfrie aktiviteter som fjellturer, idrettsturneringer, paintball og curling.

– Vi  ønsker å satse på mer organisert alkoholfritt tilbud, sier Grape.

Torstein Namtvedt Tuv er HR-sjef i det nye styret. Han har den nye undergruppen som fanesak.

– Jeg tror et slikt tilbud vil bidra til at sympsjonærene får oppleve mye hyggelig sammen og faktisk huske det dagen etter, samt at det vil berike organisasjonen gjennom et mer mangfoldig tilbud, sier Tuv.

Ønsker endring


Shayan Seyedin var leder for personal- og sosialgruppen under NHH-Symposiet 2015 og er arrangementansvarlig i det nye styret. Han mener det er mye som kan forbedres når det kommer til pers.sos.-gruppen.

– Gruppen har tre hovedområder i sluttfasen av prosjekttiden: Symposion, Sympsjonærkafeen og den klassiske pers.sos.-jobben som gledesspreder for de andre sympsjonærene. Disse oppgavene kannibaliserer hverandre slik gruppen er organisert per dags dato, noe som kan gå utover sluttresultatet, sier Seyedin.

Seyedin er også opptatt av at studentene skal gjøre et sterkere inntrykk på deltakerne.

– Når studentenes stemme fremmes på scenen burde vi skreddersy en pakkeløsning som virkelig imponerer og utfordrer deltagerne. Om det er gjennom den nyeste teknologien eller ved oppsiktsvekkende stunt er ennå uvisst. Rent arrangementmessig kan jeg også se for meg innslag i baner av at studentforeningens kor/orkester underholder utenfor aulaen før og mellom foredrag, sier Seyedin.

Store utfordringer

Grape har tidligere vært leder for gruppen Idé/aktivisering og har vært med i NHH-Symposiet siden førstekull.

– Det første jeg ble med i på skolen var NHH-Symposiet. Jeg syntes det var utrolig spennende. Forrige NHH-Symposiet var jeg gruppeleder. Det ga mersmak å ha så mye å gjøre, og det er en av grunnene til at jeg hadde lyst til å bli leder for hele konferansen, sier Grape.

Den påtroppende lederen forteller videre at lederervervet byr på store utfordringer.

– Den største utfordringen blir nok å være i forkant av alt. Holde tøylene og sørge for at alt må bli gjort.

Når man jobber så tett sammen i to år er det ikke bare selve konferansen som kan by på problemer.

– Det er utrolig viktig for meg at man tar vare på de i styret. Man vil gi alt på skolen, i styret og sosialt. Det er viktig sørge for at de ikke sliter seg helt ut, men kommer seg helskinnet gjennom. Vi kommer til å bli en stor gruppe studenter til slutt, og jeg håper så mange som mulig har lyst til å være med. Vi gleder oss i hvert fall veldig, avslutter Grape.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram