Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Den ultimate dateguiden

Bulle har satt sammen den optimale dateguiden. Her er det noe for alle og enhver: både de single og de i solide forhold. Dersom du ønsker tips til Valentinsdagen, eller dersom den venstre hjernehalvdel er tom for kreative date-ideer til deg og kjæresten, er dette guiden for deg.
Foto: Public Domain
Foto: Public Domain
Kjærlighet i luften? Bulle hjelper deg med å finne den perfekte date! Foto: Public Domain
12. februar 2023
Sist oppdatert: 12. februar 2023

1: Topptur 

Den ultimate daten består av en god dose aktivitet, vakre omgivelser og frisk luft. Å gå tur stimulerer muskler, og har en lav faktor av kleinhet. Det er i tillegg enkelt å utvide turen med en pils (eller kanskje til og med middag) etterpå. Dersom det mot formodning ble en tur av det innpåslitne slaget, er det óg gode muligheter til å avslutte turen ved målstreken. Bergen har flere gode turløyper, og Fløyen er en god kandidat.

Lite kan slå frisk luft og vakker utsikt på første date. Foto: (Bruno Jargot)

2: Kong Oscars spillkveld 

Dersom du ønsker å vekke konkurranseinstinktet, eller bare har lyst til å briljere på biljardbordet, er Kong Oscars midt i blinken. Her kan dere konkurrere i alt fra dart til shuffleboard, og premiepotten kan dere selv velge. Begynner magen å rumle er det også gode muligheter for å konsumere en saftig burger eller to. Siste tips: Studentpakken gir deg en gratis kupong inkludert en hel kveld med spill! 

Utfordre daten din med en runde biljard. Foto: (Public Domain)

3: Kokkelering i eget hjem 

For de matglade er det ingen overraskelse at det å lage et godt måltid sammen både er digg og hyggelig. Her kan du fort avdekke om daten har gode kokkekunnskaper, og hvordan samspillet er på kjøkkenet. Å lage mat på et trangt studentkjøkken, kan legge til rette for lett berøring. Med en (eller flere) flasker vin, kan det være flere av boligens rom vil utforskes. Sliter du med å komme på hvilken rett du skal invitere til? Svaret er pizza. 

Du skal ikke se bort fra at romantikken kan utfolde seg på kjøkkenet. Foto: (Katerina Holmes)

4: Den klassiske kaffekoppen

Er du ivrig på å bli kjent med personen du skal på date med, kan et kafébesøk (spesielt for de over gjennomsnitt ekstroverte) være ypperlig. Forslag til steder å utforske er Vågal, Blom, Kaffemisjonen eller Solros, om du vil ha det ekstra intimt. Her blir det ikke like stivt som en femretters på Cornelius, og finner du ut at daten din liker ananas på pizza kan du fullføre kaffen i en fei og løpe avsted.

Å ta en kopp kaffe er både uforpliktende og hyggelig. Foto: (Public Domain)

5: Bowling 

Selv om daten viser seg å ikke være 10/10, kan du få strike ved å dra på bowling. Her er det ofte mye lyder, så klein stillhet er ikke noe problem. Er du ikke tidenes spiller har det lite å si, for hvem er vel ute etter å kapre en bowlingmester? Denne daten tror vi kan by på latter og en god dose adrenalin. Ryktene sier også at det er mulig å kjøpe en enhet eller to, noe som kan lette stemningen.

Bowling kan by på utfordringer, men også mye latter. Foto: (Matthias Zomer)

6: Nyte en mørk kinosal 

Kinodate er en klassiker, og passer ypperlig for den som skyr smalltalk. Dette er supert for mer etablerte par, som vil finne på noe gøy sammen. Kanskje gir den nye norske skrekkfilmen “Marerittet” den perfekte muligheten til å lene seg litt nærmere, eller er den siste Magic Mike filmen “The final tease” kveldens foreplay? Uansett hvilken sjanger man velger, vil en avslappet kveld over en stor delemeny med popcorn, garantere god stemning.

Blir det for skummelt på thriller-film, hjelper det å holde hender. Foto: (Public Domain)

7: Finn frem finstasen (og lommeboka) 

Er du av den mer romantiske typen kan en klassisk Lady-og-landstrykeren-middag være noe for deg. Her åpnes et hav av kulinariske muligheter, så hvorfor ikke ta med daten på en av Bergens nye eller gamle restauranter? Date-vennlige restauranter er Hoggorm (casual), Villa Blanca (litt penere) og Villani (koselig). Man kan enkelt avslutte daten etter hovedretten, eller bli for dessert dersom sommerfuglene i magen fremdeles blafrer. Obs, fare for klein stillhet når servitøren kommer med regningen.

Er ikke daten hyggelig mot servitøren er dette et stort red flag. Foto: (PeopleImages)

8: Nordnes Sjøbad 

Vil du utnytte din neste date til å pushe komfortsonen, kan et vinterbad på Nordnes Sjøbad være en kald fornøyelse. Med gode priser, og tilgang til både havet og oppvarmet basseng er dette en morsom aktivitet som kan gjøres med både kjente (og ukjente) kjære. Etter en kald dukkert, kan man fortsette kvelden med en spasertur til havet av byens barer.

Finn frem badedrakten og hopp i havet! NB: kun illustrasjonsbilde. Foto: (Public Domain)

9: En flukt fra hverdagen i Escape room 

Er du av den mer kreative sorten kan en tur i escape room være en gøy måte å krydre dating livet på. Man kan enten bli enda bedre kjent med sin partner i en uvant setting, eller få en kjapp innføring i tindermatchens beste og verste sider. Dra frem detektiv glasset og test ut samarbeidsevnen og løsningsorienteringen til daten din! Er det en dårlig match, har du i det minste en ekstra motivasjon til å komme deg bort før tiden er ute.

Escape room er perfekt for å kartlegge datens intelligens, samarbeidsevne og stresshåndtering. Foto: (Wikipedia)

Joker: If u wanna be my lover you gotta get with my friends

Dersom du har brukt timevis på å swipe etter den perfekte matchen uten hell, hvorfor ikke alliere deg med din mest trofaste wingman eller wingwoman og få de til å sette deg opp på en blind-date. Her kan man møte noen som allerede har fått forhåndsgodkjenning av en i din indre sirkel, samtidig får man virkelig tråkket utenfor komfortsonen. Her er det “hit-or-miss”, alt avhengig av hvor mye innsats din winger har lagt ned. 

Blind-date er et dristig valg, men du kan få jackpot likevel. Foto: (Public Domain)

Cherry on the top

Avslutningsvis kan vi påpeke at det sjeldent skader å ta med en liten gave til den utvalgte daten. Et par røde roser eller en boks med sjokolade kan lette stemningen, og gi et godt førsteinntrykk. Dog er det verdt å bemerke at dette kan være nøkkelen til noens hjerte, mens for andre vil dette være tull og tøys og fanteri. Her er det altså lurt å gjøre en liten bakgrunnssjekk før du tar turen innom blomsterbutikken eller Rema1000. 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram