Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

dePresno


25. april 2016
Sist oppdatert: 25. april 2016

Bjarte de Presno Borthen (19) var gutteromsmusiker og egentlig ganske fornøyd med det. På juleaften for tre år siden fikk han en gave fra broren sin: han skulle få spille inn én låt i et ordentlig platestudio. Slik startet livet som en ekte musiker.

I platestudioet på Verftet traff Bjarte produsenten, Geir Luedy fra Made Management. Luedy likte det han hørte, og i etterkant har de to samarbeidet tett. Per dags dato har den unge sangeren holdt konserter i Tyskland, England og Nederland. I fjor sommer spilte han på Bergensfest, og i september varmet han opp for sin venn og kollega, AURORA på Rockefeller.

– Det var helt fullsatt med tolv hundre mennesker. Ingen visste egentlig hvem jeg var, og de fleste var kun giret på å få høre AURORA synge. Midt mellom to sanger presterte jeg å si «Oslo suger, Bergen er best!», forteller Bjarte og ler.

– Jeg har en tendens til å snakke litt før jeg tenker.

dePresno henter inspirasjon fra alt og ingenting. Og noen ganger er nettopp det han selv sier utgangspunktet for sangene han skriver.

– Det kan være sånne sykt rare og subtile greier. I en sang som kommer på den nye EP’en min synger jeg for eksempel: Where are we gonna now, straight ahead. Den frasen kom da min nåværende produsent, Askjell Solstrand kjørte meg hjem til kjæresten min. Askjell visste ikke hvor vi skulle, så han spurte «hvor skal vi?», og jeg svarte «rett frem». Dagen etter ble det en låt.

Mål

Selv om De Presno til tider også kan bli inspirert av andre artister, presiserer han at han ikke har noen spesielle idoler «han vil bli som».

– Jeg har ikke noe behov for å være noen andre. Men det er veldig mye andre gjør som jeg har lyst til å gjøre. Spille på visse festivaler for eksempel, sånn som Kakkmaddafakka som skal spille på Roskilde. Men det betyr jo ikke at jeg vil være som dem.

Akkurat nå for tiden er det én eneste ting dePresno vil: nemlig få gitt ut den første EP’en sin.

– Det klør i fingrene! Jeg skal i studio på Nordnes nå etterpå, forteller han og hamrer med fingrene i bordet. EP’en skal inneholde fire låter og kommer forhåpentligvis ut i løpet av året.

Studiotid

– Det å lage noe som jeg synes er fett er en skikkelig morsom prosess. Ikke minst det at jeg får gitt det ut, men også at noen kan få noe ut av det etterpå. Det trenger ikke nødvendigvis være at folk tolker tekstene slik jeg har ment det. Tvert i mot håper jeg noen tolker det på en helt annen måte, men at det samtidig betyr masse for dem.

dePresnos musikk er rolig, og selv mener han at den kan være fin å høre på når man ligger på sengen og «gjør kjipe skolegreier».

– Eller når du lager frokost en lørdag morgen. Da kan den spille i bakgrunnen, sier han og smiler.

Gitar og piano

Å putte musikken til dePresno i en egen sjanger er - som med mye annen musikk - utfordrende. Men Bjarte har til gjengjeld en klar idé om hva utgangspunktet for enhver låt skal være:

– Målet er å lage en singer-songwriter-sang dratt inn i et elektronisk preg. Så låten skal alltid kunne spilles på gitar eller på et piano før vi trekker inn masse lyder og synther.

Når dePresno opptrer på scenen har han med seg gitar, og i bandet bak ham står blant annet produsenten Askjell på keyboard.

– Han er også med på å skrive låtene. Sammen tester vi ut masse forskjellig greier i studio og prøver å finne ut hvor vi vil være i dette massive lydbildet.

Foto: Dragana Kulovic, Utetrend

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram