Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Det svingte under Axwell/Ingrosso-konsert

Da DJ-ene inntok scenen, var stemningen i teltet elektrisk. På den store skjermen bak miksebodet lyste det «Axwell» og«Ingrosso» i store bokstaver, og publikums forventninger bygget seg opp i takt med den bass-baserte musikken.
Da DJ-ene inntok scenen, var stemningen i teltet elektrisk. På den store skjermen bak miksebodet lyste det «Axwell» og«Ingrosso» i store bokstaver, og publikums forventninger bygget seg opp i takt med den bass-baserte musikken.
12. mars 2016
Sist oppdatert: 12. mars 2016

Axwell / Ingrosso fylte det store Uke-teltet på Koengen torsdag 10. mars med høy musikk, store mengder konfetti, flammer, røyk og mange upassende fulle publikummere.

Da DJ-ene inntok scenen, var stemningen i teltet elektrisk. På den store skjermen bak miksebodet lyste det «Axwell» og«Ingrosso» i store bokstaver, og publikums forventninger bygget seg opp i takt med den bass-baserte musikken. Med et fantastisk godt lysshow, konfetti og fyrverkeri, lå det an til å bli en heftig konsert.

Den første delen av konserten ble viet musikk ukjent for de fleste.  Det var neppe smart  å spille så ny musikk innledningsvis, da det drepte store deler av publikumsinteressen. En mer offensiv «pang start» med kjent og engasjerende musikk i første del, ville kanskje gjort publikum mer vennligsinnet overfor de nye låtene om de var presentert lenger ute i programmet.

Etter femten minutter med den relativt ukjente musikken, virket det som om store deler av publikum mistet interessen. Flere ble mer opptatt av å helle øl over de som stod rundt dem enn å danse og nyte showet. Publikum oppførte seg i det hele tatt eksepsjonelt dårlig. Oppførselen var mer barnslig enn på russetreffet på Tryvann. Selv stod  Bulles anmelder midt i  folkemassen og ble stadig dyttet kraftig fra den ene til den andre siden av folk som gjorde dette for moro skyld. Konsertgjengerne falt som dominobrikker, og det oppstod situasjoner som kunne vært svært farlige.

DJ-ene klarte ikke å opprette kontakt med publikum, og det led hele den to timer lange forestillingen av. Antall ganger DJ-ene snakket til publikum for å gire opp stemningen, kan telles på en hånd. At de ikke prøvde hardere å skape god stemning, var rett og slett skuffende.

Den siste halvtimen av konserten var likevel  mange ganger bedre enn den første 1,5 timen. Da ble det spilt flere «slagere» publikum kjente og kunne synge med på. Blant disse var «Don´t you worry child» og«On my way», før konserten ble avsluttet med sommerhiten «Sun is shining.» Under disse sangene tok stemningen seg virkelig opp, og det virket som at det var først nå publikum var varmet opp.

Tross et spektakulært lysshow gjennom hele konserten, rå pyroteknikk og video og bilder på storskjermen bak podiet, levde dessverre ikke DJ-duoen opp til forventingene. Selv om musikken de spilte stort sett  var bra, klarte ikke DJ-ene å lage en jevnt god stemning. Som DJ er nettopp det å selv bidra aktivt til å skape stemning  gjennom god kommunikasjon med publikum like viktig som musikken som spilles, og Bulle gir derfor konserten terningkast 3.  Her svingte dessverre kvalitet og publikumsstemning mer enn lydbildet i lokalet.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram