Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

En guide til brukt og vintage i Bergen

Når studentbudsjettet begynner å føles litt vel stramt ut i forhold til shoppingbehovet, eller om man ønsker å handle litt mer miljøvennlig, kan brukthandel være svaret. K7 Bulletin tar deg gjennom det Bergen sentrum har å by på av brukt og vintage.
Foto: Maria Borghans Karlsen
Foto: Maria Borghans Karlsen
Det kan være gøy å dra på vintagejakt. Foto: Maria Borghans Karlsen
12. oktober 2022
Sist oppdatert: 12. oktober 2022

Miljømarkedet Bruktbygg 

Professor Hansteens gate 55 

Kategori: Brukt og antikk 

Prisklasse: Lav

Hos Miljømarkedet går man på oppdagelsesferd. Foto: Maria Borghans Karlsen

Trenger du stoler til kollektivet, nytt teservise eller noe spenstig vinyl til platespilleren? Miljømarkedet har det meste, men det kan være lurt å smøre seg med en god dose tålmodighet før man begir seg ut på oppdagelsesferd gjennom det hvite husets fire etasjer. «En manns skrot er en annen manns skatt» oppsummerer nemlig bruktbygget godt. 

Livid 

Torgallmenningen 8 

Kategori: Vintage (og brukt) 

Prisklasse: Høy 

Livid har en egen vintagebutikk på Galleriet. Foto: Maria Borghans Karlsen

Livid-butikken på Galleriet har blitt godt kjent siden åpningen i 2021. Men visste du at de har en egen vintageavdeling i underetasjen? Her kan du finne alt fra olabukser fra Levi’s, til blomstrede sommerkjoler, samt et generøst utvalg av merker som Polo og Dickies.  

Vitti Vintage 

Veiten 2A 

Kategori: Brukt og vintage 

Prisklasse: Middels 

Fargerik butikk. Foto: Maria Borghans Karlsen

Som den yngste av vintagebutikkene på listen, har Vitti Vintage allerede markert sin plass i vintagemiljøet i Bergen. Den fargerike butikken tilbyr alt fra håndlagde smykker, til spennende kjoler, hatter og vesker. I tillegg er det mulig å levere klær til reparasjon, og å låne symaskin til en billig penge i butikken. 

Magnussens Brukt og Antikk 

Øvregaten 6 

Kategori: Antikk (og litt brukt) 

Prisklasse: Lav 

En jungel av gjenstander. Foto: Maria Borghans Karlsen

I denne brukt- og antikkbutikken er det virkelig mulig å bruke mye tid hvis man ønsker. Den som tør å begi seg inn i jungelen av gjenstander, vil møte på de mest forunderlige og utrolige ting. Kanskje vender du hjem med et ikke-så-nytt par 90-talls solbriller, eller en sjarmerende lampe til skrivebordet? 

Paulina Vintage Boutique 

Domkirkegaten 3 

Kategori: Vintage 

Prisklasse: Middels - Høy 

En mer voksen vintagebutikk. Foto: Maria Borghans Karlsen

Paulina Vintage Boutique har muligens en noe mer voksen stil enn de andre aktørene på listen, men det er likevel fullt mulig å finne noen perler her. Silkenattkjoler, pelskåper og strikkeplagg er blant noe av det du kan finne på klesstativene i denne vintagebutikken.  

Fretex 

Lars Hilles gate 14 

Kategori: Brukt  

Prisklasse: Lav 

Fretex er en god, gammel bruktklassiker. Foto: Maria Borghans Karlsen

Fretex er kanskje den mest kjente og tilgjengelige bruktbutikken i Bergen. Som en av de mest ryddige Fretex-butikkene denne Bulle-journalisten har vært borti, kan du fint ta en handletur hit uten å bli helt svimmel. Med et ålreit utvalg av bruktklær, bøker og kjøkken- og pyntegjenstander, vil studentlommeboken smile hver gang du gjør et kupp her.  

Slit’an 

Christian Michelsens gate 7 

Kategori: Vintage 

Prisklasse: Middels - Høy  

Hvis du ønsker å piffe opp garderoben litt, finner du garantert et par unike plagg hos Slit’an. Korsetter, high-end merker og klær fra alle mulige tiår, pryder butikkens vegger fra gulv til tak. Den dyktige butikkeieren som alltid slår av en prat med kundene, tilfører en ekstra stjerne i margen.  

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram