Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

En hyllest til uenigheten


Foto: Nikita Solenov

Kritiske stemmer innad i en organisasjon er kjempeviktig.

Etter de siste ukenes debatt rundt opptaksprosessen til forskjellige idrett- og interessegrupper i NHHS, svarte leder av NHHI, Petter Tegle Skjervø, nylig med et leserinnlegg i K7 Bulletin. Etter å ha lest innlegget hans, stiller jeg meg svært uenig til en del av formuleringene han bruker, som for eksempel at alle studenter i NHHS må være sin egen lykkes smed. Derfor kommenterte jeg dette under innlegget hans på K7 Bulletin sin Facebook-side.

Det betyr ikke at jeg mener NHHS er en elendig organisasjon med dårlige verdier, eller at Skjervø er en kjip fyr. Snarere tvert imot.

Ingen dårlig stemning

NHHS er grunnen til jeg kjempet meg gjennom de første årene som bachelorstudent. Jeg har aldri møtt en større gjeng med engasjerte, smarte og hyggelige folk enn her. Det finnes ikke en studentforening i Norge som samler inn mer penger til veldedighet, arrangerer mer gjennomførte konferanser eller bedre Aulashow. Det er kanskje derfor jeg gjennom min tid, etter jeg oppdaget gleden av å skrive i studentavis, har ropt høyt når jeg har en mening om noe. Ofte har jeg vært uenig med flertallet. Men det tok ganske lang tid før jeg skjønte at mange tok denne uenigheten personlig.

Det må være rom for å komme med kritikk uten å bli stemplet som noen som kun er negativ, eller ute etter å lage dårlig stemning.

Trekker i samme  retning

Dette er en oppfordring til enda mer debatt, samt også kanskje enn oppklaring for noen: Kritikk innad i en organisasjon skjer som regel fordi man ønsker at noe skal bli bedre, ikke fordi man vil ødelegge noe. Organisasjoner som ikke har kritiske stemmer innad, eller møter kritiske stemmer utad går glipp av muligheter.

Selv om NHHS er Norges beste studentforening, kan vi som alle andre alltid bli bedre på noe. Og noen ganger mottar man kritikk som ikke er berettiget. Det skjer det og. Vinneren er den som forholder seg til kritikken på en konstruktiv måte.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram