Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Energisk Ukedebatt


25. februar 2013
Sist oppdatert: 26. februar 2013
– Vær forberedt på at Uketeltet kan gå med tap, utfordret ukesjefen. Nå tar de debatten om Uken 14.

 
Ukestyret gikk til valg på å involvere studentene i planleggingen av festivalen. Da styret inviterte til debatt, ble teltet og festivalens sentrumssatsing raskt det heteste temaet.

Førstekull og pamper
Møtet var åpent for alle, og alt fra interesserte førstekullister til gamle pamper var til stede. Meningene var sterke, men uenighetene var ikke store.På det tredje foreningsmøtet i 2012 ble det klart at teltet i Uken 10 gikk med 1 070 000 kroner i underskudd.Tidligere ukesjef Matz Ruud forklarte.

– Teltet var en bra arena for å holde de store arrangementene. Uheldigvis ble Tiësto langt fra utsolgt, og derfor gikk teltet dessverre med underskudd.

Økonomiansvarlig i Uken 12, Erik Sjøberg, bemerker imidlertid at festivalen ikke ville ha sittet igjen med en million mer i overskudd dersom man ikke hadde hatt telt.

– Vi gjorde nødvendige tiltak underveis da vi så at teltet ville gå med underskudd. Derfor ville ikke Uken fått noe særlig større overskudd uten teltprosjektet, forklarer Sjøberg.

Vi er fornøyd hvis funksjonærene kan sette seg ned dagen etter Grande og si at dette har vært en kjempefornøyelse.

Erlend Karlseng, sjef for Uken 14

Det er ikke bare i Bergen studentfestivalen sliter med å få teltsatsning til å lønne seg økonomisk.

– Man taper penger på teltet under Uka i Trondheim også, kom som replikk under debatten.

Mindre underskudd
Erlend Karlseng, sjef for Uken 14, er klar over at det er kraftige meninger om Uken. Sammen med resten av ukestyret har han sett på hvordan man kan redusere risikoen på teltet.

– Et opplegg med en konsert og ett arrangement har stor risiko for tap, men liten oppside.Vi ønsker derfor å ha to arrangementer og en konsert i teltet, forklarer han.

Skal tjene penger
Uken er i sin instruks pålagt til å styrke NHHS’ resultat. Det ble presentert ulike scenarioer på hvordan teltet kommer til å bidra til Ukens resultat, men Karlseng innrømmer at teltet sannsynligvis vil et tapsprosjekt. Han presiserer imidlertid at teltet vil gjøre at andre elementer ved Uken blir en suksess.

Selv om det er økonomien som vsr det mest diskuterte temaet, er det mange andre forhold som vil ha avgjørende betydning fro om Uken får for telt. Underutvalgene som bidro til Uken 12 varslet om behov for langt flere mennesker, dersom Uken gjentar satsingen. Dette innebærer at Uken må leie inn profesjonelle, og vurdere om den skal inkludere flere studenter fra sentrum.

– Uken 12 hadde med noen eksterne, kalt eksternrabalder. Det var en ressurs jeg helt klart ser verdien av, kommenterer ukesjefen. Hvilke mål setter så ukestyret for seg selv? Karlseng lover å lage den beste Uken det er mulig å få til. Nøkkelen er at Uken skal by på opplevelser hele veien.

– Vi er fornøyd hvis funksjonærene kan sette seg ned dagen etter Grande og si at dette har vært en kjempefornøyelse, avslutter Karlseng.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram