Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Erna og Jens til NHH-duell


16. april 2013
Sist oppdatert: 18. april 2013
I valgkampen skal NRK avholde fire partileder-debatter i Norge. Én blir i aulaen på NHH.


– 29. august blir NHH vertskap for en av de offisielle partilederdebattene. Denne uken fikk vi endelig bekreftelse fra NRK, forteller Karl Barvik, nestleder i studentpolitisk utvalg i NHHS.

– En drøm for oss
Å få NRK-debatten til NHH har vært en av kjernestyrets valgkampsaker, og det er et storfornøyd studentpolitisk utvalg som konstaterer at saken nå er i boks.
SPU-medlemmene Kristin W. Heimdal og Marte Stabbetorp kaller det en drømmesituasjon.

– NHH-studentene har et enormt engasjement, men er ikke like synlige på den politiske arenaen. Dette er en fantastisk mulighet for oss til å gjøre noe med det, og til å inspirere.

Lanserer egen valguke
Heimdal forteller at debatten vil inngå et større opplegg med en valguke. Den vil være fylt av diskusjoner, seminarer og politikk.

– Vi ønsker å invitere alle grupper og enkeltpersoner i studentforeningen til å være med på å gjøre dette til et skikkelig bra arrangement. Politikk påvirker nesten alle samfunnsområder, så her har alle noe å bidra med.

Vil engasjere sentrum
Stabbetorp håper at debatten også vil skape engasjement i sentrum, og ønsker å inkludere sentrumsstudentene i arbeidet.

– Med dette arrangementet kan vi bidra til å skape større kontakt mellom Sandviken og sentrum. Jeg håper også at det kan få en mer langvarig effekt, ved at vi kan engasjere flere sentrumsstudenter i alt det gode arbeidet vi gjør her ute, fastslår hun.

Fornøyd kommunikasjonssjef
Kristin Risvand Mo ble nylig utnevnt til kommunikasjonssjef ved høyskolen. Hun kan ikke få rost studentene nok, og gleder seg til arrangementet.

– Dette blir kjempegøy. Jeg ser frem til å ønske NRK velkommen tilbake, ti år etter at de avviklet den første partilederdebatten på NHH. Det er mange her som har gode minner fra NRK- debattene, så det er morsomt at NRK tar aulaen i bruk igjen. Vi avviklet 13 sendinger fra aulaen mellom 2003 og 2007. Det var både partilederdebatter og Brød og Sirkus–folkemøter, alle ledet av Knut Olsen, forteller Risvand.

Vil få NHH-preg
Hun forklarer at NHH sist bidro på bred front, med underholdning, musikk, forskere i panelet og ikke minst publikum. Nå starter hele høyskolen jobben med å sette sitt eget preg på sendingen 29. august. Risvand forteller at det imidlertid ikke har vært knirkefritt å få landet sendingen:

– I og med at jeg har vært med på dette tidligere, visste jeg hvordan jeg kunne komme i kontakt med de rette folkene. Det gjorde jeg i desember, så det har vært en lang ventetid. Det gikk så lang tid at vi vurderte å kontakte TV2, men da ble det fart i sakene.

Hun mener NRK nå har gjort et godt valg, ved å legge sendingen til handelshøyskolen.

– I år er Erna Solbergs store sjanse. Det er jo ikke noe mer naturlig sted enn NHH og Bergen når vi kanskje får en statsminister herfra, avslutter hun.

– Studentene må stemme
Selv håper SPU på å bidra til at flere studenter velger å bruke stemmeretten og engasjere seg i politikk.

– Demokratiet vårt er noe av det meste fantastiske vi har. Det skal vi markere på NHH! sier Heimdal.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram