Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Foreningsmøte: – Vi blir et av Bergens beste konserthus

Høstens foreningsmøte (FM) fant onsdag sted i Aulaen, og agendaen var fullspekket med spennende emner, inkludert NHHS' halvtårsregnskap, millioninvestering i et nytt lydanlegg og imponerende tall fra Symposiet.

Kremen av NHHS var samlet i Aulaen onsdag. Foto: K7 Minutter.
20. oktober 2023
Sist oppdatert: 22. oktober 2023

Avtroppende leder i Kjernestyret (KS), Dinogen Uruthiran, trådte inn på møtearenaen med oppdateringene. Han delte arbeidet som har blitt lagt ned for å heve studentenes velferdsnivå, der tiltakene inkluderte økt støtte til åpne arrangementer og en drastisk senkning av billettprisene.

Oddetallseffekten: Studentforeningen i rødt

– Året 2023 har fått merke «oddetallseffekten», forteller økonomiansvarlig i Kjernestyret Mina Linnestad.

Med dette refererer hun til de årene prosjektet UKEN ikke gjennomføres, og som derfor resulterer i lavere salgsinntekter for NHHS. Denne effekten ble tydelig gjenspeilet med et foreløpig driftsresultat for første halvår på negative 2.238.211 kroner.

Linnestad gikk også gjennom hvilket deler av NHHS som bidrar økonomisk, og hvilke som taper penger.

Studentforeningen er nemlig inndelt i syv forskjellige seksjoner: administrasjon, faglig, idrett, arrangement, uteliv, prosjekt og karriere. De to siste sektorene skiller seg ut ved å bidra til et betydelig økonomisk oppsving for foreningen, med foreløpige driftsresultater på henholdsvis 270.494 kroner og 1.296.106 kroner. På den annen side viser administrasjon og uteliv de mest negative resultatene.

Status for NHHS' omløpsmidler. Foto: Skjermdump

– Vi blir et av Bergens beste konserthus

Public Address System (PA), en elektronisk samling av mikrofoner, forsterkere og høyttalere, har vært hjertet av lydopplevelsen i Aulaen. Dessverre har det nåværende systemet nådd slutten av sin levetid, og dette merkes spesielt i lydkvaliteten, noe som skulle vært oppgradert allerede i 2020, forteller TG-legende og leder for Kontrollutvalget (KU) Jørund Storrusten.

Ikke bare har publikum lagt merke til kvalitetsforskjellen, men også lydteknikere som har vært tilstede i Aulaen. Marty Brown, lydteknikeren for Kamelen, uttrykte det slik: «Jeg trenger egentlig ikke å legge til noe distorsjon, høyttalerne gjør jobben for meg.» En tilsvarende kommentar kom fra lydteknikeren for Erik & Kriss:

– Det er jo ikke noe lyd her.

Med enstemmig godkjennelse, ble forslaget om å investere i et nytt lydanlegg fra L-Acoustics til en verdi av 2.711.762 kroner vedtatt. Installasjonen av det nye systemet er planlagt å være fullført i februar 2024, akkurat i tide for UKEN 2024. Med det nye anlegget forvandles Aulaen til et av Bergens beste konserthus med topp lydkvalitet, ifølge Storrusten.

21 dispsaker hittil i år

Leder av Kontrollutvalget Jørrund Storrusten presenterte Kontrollutvalgets rapport for tiden etter siste FM i april 2023.

Det trekkes frem økende rekke disiplinærsaker hos NHHS. Totalt har det da vært 21 saker behandlet av Kjernestyret og Kontrollutvalget hittil i år.

– Dette er mye, forteller KU-lederen.

Han fortalte at de fleste sakene dreier seg om festdeltakere som ikke har lyttet til Vaktkorpset (VK) på fest.

En vellykket gjenopplivning av Symposiet

Koronapandemien kastet en skygge over arrangementene på NHH, og Symposiet 2021 var intet unntak. I møte med pandemien, ble Symposiet 2021 arrangert digitalt med bare ti medlemmer som stod ansvarlig for arrangementet. Vårsemesteret 2023 markerte imidlertid en etterlengtet tilbakevending, med det første fysiske symposiet på fire år, ledet av en stab på 360 frivillige studenter.

Årets symposium har ikke bare gjenopprettet det fysiske formatet, men har også imponert på andre fronter, inkludert økonomiske resultater og økt velferd for studenter. Resultatet for Symposiet 2023 landet på 480.000 kroner, og overgikk resultatkravet på 280.000 kroner.

– Vi er utrolig fornøyde med dette resultatet, særlig med tanke på at det var et vanskelig marked med tanke markedet og samarbeid, forteller avtroppende Symp-leder Aleksander Stabell Eriksen og avtroppende økonomiansvarlig Espen Møller Pettersen.

I tillegg oppnådde Symp sitt høyeste inntektsnivå siden rekordåret 2015, med en velferdsgrad på 17,7 prosent. Dette markerer den høyeste velferdsgraden noensinne registrert.

NHHI Surf-søknaden med en tvist

Den siste saken på agendaen var som å være på en forventet bølgetur. Spent forventning ble raskt avløst av en mildt sagt pinlig stillhet da NHHI Surf-gruppen ikke dukket opp. Men som det ofte skjer i livet, snudde situasjonen seg til en festlig og avslappet stemning.

Leder av Kjernestyret (KS) svarer på spørsmål om NHHI Surf. Foto: K7 Minutter

Overraskende nok trådte KS-leder Uruthiran, som forøvrig ikke har noe med NHHI Surf å gjøre, frem som gruppens talsperson. Med glimt i øyet og et smil om munnen, tok han på seg oppgaven og talte på deres vegne. Søknaden fikk grønt lys og NHHI kan glede seg til å tilby en ny surfegruppe hvor studentene ikke trenger å grave dypt i lommene for deltakelse.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram