Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Fortsatt ingen avklaring


7. mars 2013
Sist oppdatert: 12. mars 2013
Uten informasjon: Valgstyret skulle fått valgkomiteens innstilling på ny rektor ved NHH 1. mars. Den har de ennå ikke fått.


- Den fristen var uformell, og får ikke følger for selve valget. Jeg forventer en avklaring i løpet av de nærmeste dagene, forklarer Per Manne, som er leder av valgstyret.

19. mars er den endelige fristen for å foreslå kandidater. Dersom ingen kandidater da er foreslått må valget i april sannsynligvis utsettes. Alle kandidater må i følge valgreglementet være foreslått fire uker før valget.

Vinterferien forsinket øarbeidet
Arbeidet til valgkomiteen, som ledes av Frode Sættem, gjøres svært grundig. Komiteen ønsker å rådføre seg med sentrale personer, både eksternt og internt i NHH-miljøet, i tillegg til å snakke med kandidatene selv, før de leverer sin innstilling.

Vinterferien i forrige uke kom dermed svært ubeleilig for komiteen, og gjorde det vanskelig å få kontaktet alle personene de ønsket å rådføre seg med. Sættem selv ønsker ikke å kommentere arbeidet til valgkomiteen.

Lang prosess
Det har vært en lang prosess for valgkomiteen. Det er tidligere blitt stilt spørsmål ved om den pågående organisasjonsturbulensen på NHH gjør det vanskeligere å få kandidater til å stille. Manne ønsker imidlertid ikke å spekulere i om det stemmer.

- Det kan ha hatt en betydning, men jeg vet for lite om prosessen og arbeidet til valgkomiteen til å kunne svare på det, sier han.

- Jeg vet imidlertid at det er snakket med flere kandidater enn dem som BT nevnte forrige uke, sier Manne.

Thøgersen ikke aktuell
BT meldte i forrige uke at fire aktuelle kandidater var Frøystein Gjesdal, Metter Bjørndal, Trond Bjørnenak og Øystein Thøgersen.

Thøgersen, tidligere ansett som den foretrukne kandidaten blant de ansatte, fortalte imidlertid K7 Bulletin i går at han ikke ønsket å stille til valg som rektor, med begrunnelse i å prioritere forskerkarrieren sin.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram