Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Fortsatt urinering i Klubben

VK-leder Martin-André Dahl Røsok om fadderuka 2017
VK-leder Martin-André Dahl Røsok om fadderuka 2017
29. august 2017
Sist oppdatert: 6. september 2017

I en ellers rolig fadderuke, er det fremdeles ett problem som ikke er løst: urinering i Klubben.  – Urinering i Klubben er ikke et nytt fenomen, sier Vaktkorpset-leder.

Leder i Vaktkorpset Martin-André Dahl Røsok kan bekrefte at én person urinerte i Klubben. Hendelsen førte til at vedkommende fikk klippet av fadderbåndet.

Videre forteller han at dette ikke er første gang det skjer.

– Urinering i Klubben er ikke et nytt fenomen og har sammenheng med den lange køen inn til Klubben. Nye studenter kjenner ikke til resten av Kjelleren og stiller seg i kø inn dit, sier Røsok.

Han forteller at de er pålagt å sette opp kø til Klubben av hensyn til brannvern.

– Samtidig var årets faddere flinke til å informere om de andre rommene i Kjelleren slik at trykket inn til Klubben ble lettet, forteller Røsok.

Ellers rolig

Ellers opplevde Røsok at årets fadderuke, den fjerde i rekken for han, gikk rolig for seg.

– Dette var kanskje den roligste fadderuken som jeg har opplevd. Jeg tror det kan skyldes at beruselsesnivå har gått ned de siste årene. Det bra, sier Røsok.

Røde Kors var også tilstede på skolen under fadderuken, slik som i fjor.

– De håndterte diverse småskader, men ingen alvorlige hendelser, sier Røsok.

Som VK-leder ønsker Røsok å rose arbeidet til kjernestyret (KS) og Klubb- og Kulturutvalget.

– De har gjort en veldig god jobb og vi har kommunisert effektivt med begge parter.

Løste kapasitetsproblemer

Leder for Klubb- og Kulturutvalg (KKU), Ingrid Reistad, er veldig fornøyd med årets fadderuke.

– Jeg synes at alle som har vært med å organisere har vært veldig flinke. Vi i KKU har hatt et veldig godt samarbeid med Vaktkorpset, Førstekullskomiteen (FKU-komiteen) og kjernestyret. Det gikk veldig bra til tross for at vi var mange uerfarne mennesker, forteller Reistad og peker på at KKU-styret og FKU-komiteen i stor grad besto av mennesker som ikke hadde arrangert fadderuke på NHH tidligere.

Under tidligere fadderuker har kapasiteten i Klubben til tider vært sprengt. Dette var ikke et problem i år, ifølge Reistad.

– Vi var klar over at det tidligere har vært problemer med kapasiteten i Klubben. Sammen med FKU-komiteen og kjernestyret planla vi for dette og la opp til Silent Disco i aulaen på mandagen, første dag i fadderuken. Dermed fikk vi spredt menneskene ut på flere arealer og unngikk de store kapasitetsproblemene.

Nøye planlegging ligger bak

– Jeg er veldig fornøyd med årets fadderuke. Det var en svært rolig uke, forteller Mari Larsen Sæther, prosjektansvarlig i kjernestyret .

Som leder av FKU-komiteen koordinerte Sæther planleggingen av fadderuken og hadde det øverste ansvaret underveis. Hun kan fortelle at det ikke oppsto noen alvorlige hendelser. Den eneste egentlig utfordringen var knyttet til nattbussene.

– Avgangstidene for nattbussene kom ikke opp på Skyss-appen. Mange ble derfor usikre på hvorvidt bussene skulle gå eller ikke. Vi håper at Skyss rydder opp i slike feil til neste år. Vi skal gi tilbakemelding til de om dette, da vi er svært opptatt av studentene kommer seg trygt hjem.

Har du noen ønsker for fremtidige fadderuker ved NHH?

– Jeg håper på videre satsning på de alkoholfrie arrangementene, at disse økes i omfang og antall. I tillegg tror jeg man kan forene nordmenn og utvekslingsstudenter i felles faddergrupper. Jeg dette skjer kan skje i fremtiden, avslutter Sæther.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram