Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Nytt rektorteam presentert


12. mars 2013
Sist oppdatert: 12. mars 2013
Valgkomiteen presenterte sitt forslag til ny NHH-rektor idag.


8_2701_0

Rektor: Frøystein Gjesdal (62)
professor i bedriftsøkonomi

Gjesdal seiler opp som storfavoritt til å overta rektorstillingen etter Jan I. Haaland. Gjesdal, som er spesialist på regnskap, er siviløkonom fra NHH med doktorgrad fra Stanford, USA.

Gjesdal har vært professor ved NHH siden 1986, og er dessuten gjesteprofessor ved London School of Economics, Stanford University, Yale University og University of Florida.

Den anerkjente rektorkandidaten har en lang forskerkarriere bak seg, og NHH avholder allerede en årlig æresforelesning i hans navn.
whittaker(S)

Prorektor: Sunniva Wittaker (52)
professor i fransk


Wittaker har vært professor ved NHH siden 2003, og er idag leder for institutt for interkulturell kommunikasjon. Wittaker er doctor artium fra UiB.

I sin tid på NHH har Whittaker vært svært aktiv i å utvikle nye kurs, blant annet innenfor fransk juridisk språk og interkulturell forretningskommunikasjon.

I tillegg til å ha utgitt en rekke publikasjoner, har Wittaker også hatt store oppgaver innenfor administrasjon.

Viserektor: Helge Thorbjørnsen (38)
2500 pix_Helge Thorbjornsen_2professor i strategi og ledelse


Valgkomiteen innstiller bare på rektor og prorektor, men K7 Bulletin erfarer at Gjesdal vil presentere Thorbjørnsen som viserektorkandidat.

Thorbjørnsen, som er doctor oecon fra NHH, er idag dekan for høyskolens doktorgradsprogram. Han har vært professor siden 2008, og underviser i forbrukerpsykologi, markedsføring og brand management.

Viserektor: Gunnar E. Christensen (62)
nåværende prorektor


Christensen, som idag er prorektor, fortsetter som viserektor. Rektoratet er dermed utvidet med en ekstra person.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram