Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

George R.R. Martin: Neste bok kan komme i år


24. januar 2017
Sist oppdatert: 24. januar 2017

Forfatteren av «A Song of Ice and Fire»-serien, inspirasjonskilden til «Game of Thrones», sier neste bok kan komme i 2017.

Når George R.R. Martin blir spurt om når kommende bøker i serien gis ut, nøler han. Etter flere brutte løfter og manglende evne på å holde tidsfrister, har forfatteren blitt forsiktig.

Nå har Martin likevel lettet på sløret om når «The Winds of Winter», seriens sjette og nest siste del, kommer. I en kommentar til en post på hans blogg «Not a blog», sier han følgende:

«Ikke ferdig enda, men jeg har hatt fremgang. Men ikke så mye som jeg håpet på for et år siden, når jeg trodde at jeg skulle være ferdig på dette tidspunktet.

Jeg tror boken kommer ut i år. (Men hei, jeg trodde det samme ifjor.»

En kjent sinke

Martin har fått mye pes for å bruke lang tid på bøkene i serien. Mens de tre første ble gitt ut med bare to års mellomrom, har oppholdet mellom hver del etterhvert blitt større.

Den sist utgitte boken, «A Dance with Dragons» kom ut allerede i 2011. Det var hele seks år før forrige, «A Feast for Crows». Martin hevdet i 2016 at det var mulighet for at «The Winds of Winter» var ferdig før året var omme. Det skulle vise seg å ikke stemme.

På grunn av slike lovnader, er fansen blitt skeptisk til Martins uttalelser. Mange hevder derfor at hans siste kommentar må taes med en klype salt.

Forbigått av sesong seks

I 2016 ble handlingen i bokserien forbigått av sjette sesong av «A Game of Thrones», noe som resulterte i at mange store øyeblikk ble avslørt før Martin fikk sjansen til å gjøre det selv.

Det er likevel grunn til å tro at bokleserne har mye unikt i vente. En stor del av handlingen i bøkene er ikke inkludert i TV-serien, og blant det som er inkludert, er det flere betydelige forskjeller.

Så langt er flere av kapitlene i «The Winds of Winter» gitt ut som smakebiter. Mye av innholdet i disse kapitlene er veldig forskjellig fra TV-serien, som har gitt grobunn til spekulasjoner om at Martin gir dem ut med den hensikt å vise at det fremdeles er grunn til å lese bøkene.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram