Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.
Eksamensperioden er i gang: dokumenter kjøpes, pensum leses og oppgaver løses. Salene ved Handelshøyskolen fylles av ivrige salkrigere allerede i syv-tiden, og du må komme før hanen galer om du ønsker deg en av de argeste sitteplassene: vindusplass. For de som ikke orker å stå opp like tidlig, er skolens bibliotek et godt alternativ – men selv her er køen slitsom lang klokken åtte, og blir bare lenger fremover mot åpningstiden kvart over.
Biblioteket har gode åpningstider og det var ingen flokk av besøkende utenfor døren ved åpningstid da Bulle tok turen. Nær offentlig transport er det óg – et annet pluss i boken.
Etter min entré fomlet jeg meg gjennom en jungel av bokhyller og lenestoler på jakt etter en sitteplass hvor jeg kunne arbeide, uten å utvikle ryggproblemer grunnet lave bord og rare stoler egnet for hobbylesing. Dette, kombinert med å finne stikkontakter, var ingen enkel oppgave.
Lokalet har store vinduer med ok utsikt for de øyeblikkene du får sauestiren eller trenger en aldri så liten tenkepause. Under besøket var Bergen-by så heldig å ha en av sine (sjeldne) solfylte dager. Grunnet min plassering kunne solen nytes innendørs. Her badet jeg i steken gjennom de gardinløse vinduene, dette med noe irritasjon og distraksjon. Om man skulle bli kaffetørst eller søtsugen, er det en liten kafé i hovedetasjen av lokalet. Merk at kaffen er noe dyrere enn den på Cirkle K eller i Sammens kantine.
Det oppstod enda en stopper på leselysten da undertegnede måtte på do. Biblioteket tok (skamløst) ti kroner per toalettbesøk – ikke noe billigere enn deres nærmeste nabo, Storsenteret. I lengden er nok ikke dette det mest gunstige for studentøkonomien. For oss som hadde glemt å fylle vannflasken, fant jeg eller ingen kran til å fylle den opp, noe som trekker kraftig ned for oss NHH-vante og drikkeglade.
Terningkast: 2
I det en tilfeldig student var på vei ut av et av UiB sine mange lokaler, benyttet jeg anledningen til å smette inn. Klokken var blitt godt over 16:00 og man kan kanskje, som NHH student, få lettere tilgang til lokalet tidligere på dagen når det er flere studenter som ildrer rundt på campus. Fasiliteter som toalett og grupperom er også kun tilgjengelig dersom man oppholder seg på lokalet i perioden 08:00 til 16:00, om man ikke har tilgangskort. Dette er dessverre også tilfellet ved andre av UiB sine lokaler.
I ferden opp og ned fakultetet sine mange tapper, fant vi omsider et grupperom som jeg kunne okkupere. Her var det mange, gode muligheter for lading, noe jeg kan tenke meg er svært beleilig om man har kollokvier eller gruppearbeid. Noe mer negativt var rommets tunge luft, mangel på vinduer, (dårlig) ventilasjon og en konstant during som selv ikke øreklokkene kunne døve.
Min beste opplevelse ved besøket viste seg å være en liten bokhylle med gratis bøker. Her brukte jeg litt tid og fikk rappet med meg et par godsaker. Dette var en gledelig overraskelse.
Terningkast: 2 (+)
Til min store overraskelse var det mange sitteplasser på Studentsenteret. Det var mulighet for å sitte i selve kantinen (hvor jeg endte opp), i et av senterets grupperom eller i etasjen under med utsikt over bassenget. Om man ikke er så heldig å få kapret et av grupperommene, vil man oppleve problemer med å finne stikkontakter. Leseplassene var også preget av bakgrunnsstøy i form av summing og samtaler fra andre studenter og ellers besøkende, især rundt middagstid.
Å sitte her var spesielt beleilig med tanke på Sammens ukentlige middagstilbud: «2 middager for 100 kroner». I tillegg er dette en ypperlig lokasjon ettersom det er kort vei til treningssenteret, busstopp og Akademika, om du skulle være tom for det ene eller det andre.
Terningkast: 3
Når det kommer til biblioteket på studenthøyden, er det ingenting å utsette. Stedet har alt man trenger for en effektiv økt: ingen mangel på stikkontakter og gode muligheter for både enslig arbeid på sal eller litt mer selskapsfylt lesing med kollokviet. For ikke å glemme tilgang til (gratis) toaletter. Det var områder med fullstendig lesero og andre med en litt mer avslappet følelse med ulik grad av (ikke overveldende eller forstyrrende) summing. Jeg klarer ikke å se for meg at lokalet blir stappet før klokken 8 i eksamensperioden, da jeg hadde mulighet for å sitte hvor enn jeg ønsket under mitt besøk – gitt at plassen ikke var i bruk av en medstudent.
Her er det mulig å finne en leseplass til enhver smak.
Terningkast: 6
Dersom du vandrer nord for NHH-boblen, er det mulig å finne gode studieplasser. For meg som bor såpass nærme skolen er det mye lettere å ture til Åsane, enn sentrum: i tillegg er det færre studenter å knive med om plass på bussen, vindusplass eller i det jeg trer inn i lokalet. Dersom du kommer fra byen, blir dette en noe lenger reise enn om du planla å lese på Bontelabo eller skolen. Selv om det kan tenkes at turen til Åsane er lang, går det, akkurat som reisen mot sør, busser hele tiden.
Likt som biblioteket på Høyden, florerte lokalet med både stikkontakter og sitteplasser – både omkring kulturhuset og selve biblioteket. Det var rikelig med valg av sittegrupper: lenestoler, sittegrupper egnet for kollokvier og de mer private plassene gunstig for konsentrasjon. Gratis do var der også, alltid en bonus.
Terningkast: 6
Flere ivrige studenter deler gledelig tips hvor de tilbrakte mye av studietiden sin. En luring kunne råde om pizzabufféen til Egon: store mengder pizza og tilnærmet tomme lokaler, ypperlig for eksamenslesing. Kanskje er det mulighet for å våge seg en tur på CK eller en annen café: jeg har blitt tipset om at man kan være så heldig å få rester av dagens bakster om de ikke går til Too Good To Go dersom man sitter frem til stengetid.