Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Homecoming med Dutty Dior: Gammel tradisjon med ustø start

Torsdag kveld vendte en gammel tradisjon i NHHS tilbake. Det var tid for Homecoming og Dutty Dior sto på plass i Aulaen for å holde konsert.

Dutty Dior fremførte på årets Homecoming-feiring. (Natanem Natnael Hailu/Foto NHHS).
23. januar 2023
Sist oppdatert: 24. januar 2023

Homecoming arrangeres i midten av januar slik at studenter kan møtes igjen for å feste etter juleferien. I årets utgave sto KKU og NHHS Backline som arrangører og hadde invitert den kjente artisten Dutty Dior som underholdning. Konserten ble, som vanlig, etterfulgt av en kjellerfest.

Dutty Dior leverte et solid show i Aulaen, likevel var det få som møtte opp. Foto: (Natanem Natnael Hailu/Foto NHHS)

Lite oppmøte

Oppmøtet til årets utgave var imidlertid tynt. Det ble en rolig start på kvelden, hvor det i begynnelsen av arrangementet bare var drøye 150 personer tilstede.

Infoansvarlig i Kjernestyret, Malene Kristine Meidell Alsaker, opplyser om at det ble tatt en vurdering under arrangementet angående oppstart. Det ble konkludert at en senere oppstart ville føre til bedre stemning, hvor et flest mulig antall folk kunne få med seg konserten.

Kort spilletid

Både innslippet og konserten ble utsatt til henholdsvis klokken 20.00 og 21.05, fra opprinnelig start 19.30 og 20.30. NHHS Backline ønsket ikke å kommentere årsaken.

Konserten til Dutty Dior endte opp med å vare i under en times tid. Med en original spilletid på hele 2 timer, ble den kortet ned til å vare i 55 minutter.

Dutty Dior var langt ifra statisk på scenen Foto: (Natanem Natnael Hailu/Foto NHHS)

Ikke uvanlig med fest på torsdager

K7 Bulletin snakket med flere deltakere på arrangementet som ga uttrykk for at torsdager ikke var en ideell dag for store fester.

Ved spørsmål om dette, svarer Alsaker at fester organisert av NHHS krever KKU, Vaktkorpset og Teknisk Gruppe tilstede. Når de også skal ha frihelger i løpet av januar, blir torsdag den enkleste dagen å få til en fest.

Bedre oppmøte før koronapandemien

Sist gang Homecoming ble avholdt var i januar 2020, rett før pandemien. Homecoming ble den gang organisert på en onsdag, og likevel ble billettene det året utsolgt.

Dutty Dior hadde et ivrig publikum, selv om de var få. (Foto: Natanem Natnael Hailu/Foto NHHS)

Var ikke med på beslutningen

Dutty Dior er langt fra en ukjent artist, med hele 200.000 månedlige lyttere på Spotify og utsolgte konserter på arenaer i hele Norge. Ved spørsmål om artistvalg svarer Alsaker følgende:

— Vi var ikke med på denne beslutningen. Dette var avgjort av tidligere styret i fjor.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram