Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Ingen idrettsfusjonering


2. september 2013
Sist oppdatert: 2. september 2013
Den diskuterte sammenslåingen av studentidrettslagene i Bergen er sannsynligvis avlyst.


Tidligere i vår ble en fusjonering av studentidrettsforeningene diskutert, etter et ønske fra budsjettkomiteen i velferdstinget om å se på kostnadene ved studentidretten.

Forslaget om en eventuell sammenslåing møtte sterke reaksjoner fra NHHI. Bergensstudentenes Allianseidrettslag(BSI) var også negative til forslaget.

Ikke på sakslisten
Anna Gjertsen, leder i velferdstinget, bekrefter at dette ikke står på sakslisten til neste møte og at fusjoneringen trolig ikke blir noe av.

- Sannsynligheten for at dette er en sak som vil bli tatt opp i nærmeste fremtid, er forsvinnende liten.

Under diskusjonen i vår ble det også stilt spørsmål ved om velferdstinget har mandat til tvinge gjennom en slik løsning. Dette er en av grunnene til at saken ikke vil bli videreført i velferdstinget.

- Velferdstinget har ikke noen faktisk mulighet til å legge noe ned, eller fusjonere noe mot deres vilje, sier Gjertsen.

Kunne fått store konsekvenser
En eventuell sammenslåing kunne fått store sportslige konsekvenser for mange av NHHI sine lag, da to lag fra samme klubb ikke kan spille i samme divisjon. Dette kan i verste fall føre til tvangsnedrykk for enkelte lag.

NHHI Fotballrypene, skolens eneste jentefotballag, er et av lagene som kunne fått problemer da de spiller i samme serie som blant annet BSI.

- Dersom en sammenslåing fører til at kun ett av lagene får fortsette i serien, er dette noe vi ønsker å unngå, sier Katarina Swendagaard, leder i fotballrypene.

Swendagaard nevner at en sammenslåing kunne knyttet studentmiljøet tettere sammen, men at hun foretrekker å møte de andre institusjonene som motspillere i cuper og serie.

NHHI er fornøyd
Leder i NHHI, Lene Aronsveen, er fornøyd og tror idrettslagene setter pris på avgjørelsen.

- Vi er glad for at saken legges død.

Swendagaard er enig ettersom verken NHHI eller BSI har stilt seg positive. Hun ser også andre utfordringer en de rent sportslige. Blant annet når det gjelder organisering, treningstider og splitting av allerede sammensveisede grupper. Hun er derfor klar på at NHHI står best for seg selv.

- Det beste vil være at idrettsforeningene fortsetter som før, mener hun

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram