Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Internaften-dramatikk: Dodgeball «dodger» dealen

Tekniske problemer, gjensyn med TG-band og lag som nektet å kjøpe pakke. Årets Internaften kommer ikke til å glemmes med det første.

Årets Internaften startet med glitter og glamour. Foto: (Halvor Grøstad/Foto NHHS).
25. september 2023
Sist oppdatert: 2. november 2023

Temperaturen, luftfuktigheten og stemningen i Aulaen var til å ta og føle på. Direksjonsmusikken hadde i oppdrag å starte showet. Etter dette kom underholdningen på løpende bånd: Big Business Band (BBB) ble etterfulgt av Svæveru’ og en glitrende versjon av eXtravadance, før Sangria slo til med sin egen versjon av YMCA (en klassiker på Internaften). Konferansierene, ikledd kilt med en øl i hånden, introduserte sin egen gruppe som «bleike, sure, livløse beist». Spør du oss, synes vi de leverte et fargerikt, gledesspredende og livlig show. 

Auksjonarius ble presentert, og med lovnad fra konferansierene om at han kunne solgt en Big Tasty i Saudi-Arabia, var standarden satt. 

Runde 1: Svømmegutta på hyttetur 

Første pakke ut var PwC-pakken med en verdi satt til «uvurderlig». Publikum hørte 8.500 kroner.  Kjernestyret-pakken hadde en verdi på 35.000 (å kaste vannballonger på Dino utgjorde trolig majoriteten av verdien), og ble solgt til Svømming for 22.000. Neste pakke: Team-building, verdsatt til 35.000. Her punget Dodgeball ut med 9.500 for å styrke samholdet i gruppen, samt kose seg med en finere middag med rektor og prorektor. Et røverkjøp.

Runde én gikk smertefritt. Ingen tekniske problemer. Ingen skandaløse bud. Ingen dramatikk. 

Før neste runde fikk vi et gjensyn med eXtravadance, nå i paljettbukser. Jentene fikk samtlige til å reise seg (ikke på stolene selvfølgelig) og mens gruppen svingte seg rundt til ABBAs «Lay All Your Love On Me» sang salen for full hals. Stemningen og jubelen økte i frekvens da Dodgeball, tradisjon tro, inntok scenen. Oppsummering av opptreden: sur solosang, fremvisning av vaskebrett (les: mage), halvveis vellykket stagediving og publikumsfavoritt. 

Dodgeball leverte litt av et show! Foto: (Halvor Grøstad/Foto NHHS).

Runde 2: Ingen nåde når datter byr på Paris-tur

I denne runden bygget stemningen og skandale-faktoren seg gradvis oppover. Ekstremsport-pakken med en verdi på 30.000, ble solgt til Bergen Challenge-styret for 21.000.

Da Superoffice-pakken skulle annonseres kom selveste Casper Ruud på storskjermen. Men tilskuerne fikk kun se den kjekke tennisspillerens genser. Det stoppet dog ikke publikum fra å by, og det ble raskt klart at spesielt én person var villig til å betale høye summer for tur-retur Paris. Pakken gikk for 55.000, og var kveldens rekord. Da høystbydende ble tatt opp på scenen og spurt hvem hun skulle ta med til kjærlighetens by, var svaret klart: Pappa.

Neste pakke var Sjøkrigsskolen. Informasjonsansvarlig i Kjernestyret kjøpte pakken for 16.000 og kan nå glede seg til en actionfylt dag. I fjor gikk samme pakke til 7.500, så det er tydelig at Sjøkrigsskolens representanter gjorde et ekstra godt inntrykk i år (klarte i alle fall å trollbinde informasjonsansvarlig). Rundens siste pakke, UKEN-pakken, gikk for 10.000 til Dodgeball. MEN, ingen kveld uten skandale! I etterkant fikk salen høre at laget nektet å betale, og pakken ble derfor re-auksjonert i siste runde. 

Etter en velfortjent pause i programmet med rom for påfyll av drikke og tømming av blærer, sparket Sangria og Svæveru’ i gang showet. På et tidspunkt ble en av skolens eneste, peneste jentekorister dynket i hvitt pulver. Hva nå enn det var, kan vi ikke si med sikkerhet. 

Neste ut var BBB, som viste at de kanskje innehar skolens dyktigste sangere, dog ikke så mye kreativitet ettersom det var vanskelig å forstå hvordan sangvalget hang sammen med kveldens tema: Malawi. De sang i hvert fall om Afrika som andre sangnummer. De er absolutt flinke, men det hadde begeistret mer om de (på lik linje med de andre Kjellergruppene) hadde hatt en egenkomponert tekst. 

Det buldret i hele rommet da «Rage Against Poverty» startet med «MA» og alle ropte «LAWI». Foto: (Halvor Grøstad/Foto NHHS).

Runde 3: Svæveru’ trenger markedsføringskurs

Først ut var velværepakken, som inneholdt alt man kan ønske seg av selvpleie. Etter forvirring om hvem som faktisk vant pakken, ble det en ny runde på samme pakke. Det ble til slutt Dirmus som skal fråtse i spa, hårklipp, turer og lignende. Alt for 16.000.

Sangria hadde virkelig slått på stortrommen i sin Staycation-pakke. Her var det noe for enhver: badstue, lunsj, CK-kopper og ikke minst en vask, med sang, vel og merke. I denne budrunden var det tydelig et lag som hadde sett seg ut personlig rengjøring - «Sangria kommer og vasker med sang!»-pakken gikk til Amerikansk Fotball for 15.000. 

Ny pakke. Ny auksjon. Svæveru`-pakken, med en verdi på 40.000 ble solgt til Lacrosse for knappe 16.000, rett etter auksjonarius meddelte at bedriftsprisen for opptreden alene er 20.000 (og pakken var mye tykkere enn kun én opptreden). For et røverkjøp! 

Nok en gang var det på tide med kulturelle innslag. Etter et videoinnslag fra nettopp Malawi, kom artisten «Rage against poverty». Her kan vi ikke annet enn å rose artisten: Det buldret i hele rommet da artisten startet med «MA» og samtlige fullførte med «LAWI». 

Artisten slo til med kveldens beste vits: Historien om guttungen i Malawi som hadde ett ønske i livet, nemlig fotballsko. Takket være NHH AID har han nå et fjorten etasjers marmor-hus og en Lamborghini for hver dag i uken.

Siste nummer: eXtravadance. Nå var glitter byttet ut med svart, og nok en gang imponerte dansegruppen. 

Auksjonarius i aksjon. Foto: (Halvor Grøstad/Foto NHHS).

Runde 4: Baseball lengter tilbake til RT 

Avsluttende runde. Nå var tiden for å sprenge budsjettet og bruke penger. Første pakke, BCxOptimum, verdsatt til 20.000, gikk for 9.000 til internansvarlig i Kjernestyret. Neste pakke, Evig RT, hadde en verdi på 25.000. Det ble fort tydelig at flere lengtet tilbake til rulling og fyll. De heldige vinnerne var Baseball, som nå er 21.000 fattigere, men en to-timers rulletur rikere.

KKU-pakken, med verdi på 15.000, var neste på programmet. Nok en gang var publikum på byderfronten, og Optimum som høystbydende med 11.000 ble auksjonens vinnere. Neste pakke: Dirmus-pakken. Her avtok det økende engasjementet, og Parkettguttene måtte kun betale 6.000 kroner, tross en utgangsverdi på 12.000. 

Hadde alt gått etter planen, skulle dette vært siste auksjonsrunde. MEN ettersom Dodgball nektet å betale UKEN-pakken, var det behov for en siste auksjonsrunde. Selveste arrangørene, NHH AID, avsluttet kvelden med høyeste bud (9.000). 

Før kjellerdørene åpnet, gjensto et siste overraskelsesmoment: TG-band, som består av årets nye i Teknisk Gruppe. Bandet fremførte for første gang på fire år. Det var gledelig og forfriskende med et nytt innslag på scenen. 

Endelig: TG-band spiller for første gang på fire år, helsprøtt! Foto: (Halvor Grøstad/Foto NHHS)

Har dette vært årets begivenhet?

Hvordan skal vi så oppsummere årets Internaften? Tross tekniske problemer med lyd og lys, unngåelse av betaling, uregistrerte bud fra galleriet og noen skamløst lave bud, anser vi kvelden som en suksess. Det ble tross alt samlet inn 219.000 kronasjer til Malawi.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram