Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Juleøltesten: Ølentusiast, ølskeptiker & tinderdate smaker seg gjennom årets utvalg

Julen nærmer seg, og Bulle har tatt på seg oppdraget å teste juleøl, julecider og julepotetgull. Lurer du på hva du skal ta med på vorset eller hva du skal spise til julemiddagen? Forhåpentligvis sitter du igjen med svaret etter å ha lest denne artikkelen.

18. desember 2023
Sist oppdatert: 18. desember 2023

Panelet besto av en ølentusiast som verdsetter en god øl til julemiddagen, en øl-skeptiker som ønsker å kjenne glede ved konsumering av øl slik som oss andre, og hennes tinderdate. I tillegg fikk vi med oss en franskmann til å bedømme om lag halvparten av utvalget. Med andre ord gjenspeiler panelet virkelig studentlivet på en fin måte!

Hvordan har vi så bedømt de ulike enhetene, spør du? Vi har valgt å fokusere på tre parametre: om de gir oss like mye julestemning som Grevinnen og Hovmesteren, om de passer til julemat og om smaken er som baken eller ei. 

Sommersby med eple og kanel 

Dette var en forfriskende herlighet. Her var det som å drikke jul på boks, og smaken av eplegløgg var svært tydelig. For en pangstart på julen. Denne kommer til å være panelets go-to gjennom julestria, i hvert fall på vors da dette var en smaksbombe. Denne passer nok ikke like godt til julematen da den kan overdøve smaken av ribbe eller pinnekjøtt eller lutefisk. Spiser du Grandiosa på julaften derimot, kan denne være midt i blinken for deg! 

Terningkast: 6

Grevens julecider med smak av bringebær

Grevens er kjent for sine søte cidere, og denne er intet unntak. Vi synes denne var merkelig lik rød julebrus på boks, og tviler på at vi hadde kjent noe forskjell i en blind-test. For oss ble denne for kunstig og for kjedelig. Cideren kan alltid slenges med på vors, men dropp den til julematen. 

Terningkast: 4

Grevens julecider med gyllen fruktsmak

Her var det ingen julestemning å hente. Denne smakte akkurat som Grevens med smak av frukt. Null julestemning gir nærmere null i terningkast.

Terningkast: 2

Lade Gaard Juleøl 

Lade Gaards juleøl er middels mørk og middels god. Den har mye smak og kan bli litt meget som et tilskudd til en fet julemiddag. Ingredienslisten lovet oss smak av karamell, noe vi ikke fant hint av. Det er ikke noe å utsette på designet til flasken da den fyller oss med juleglede. Imidlertid ville samtlige i panelet ikke kjøpt denne ølen igjen.

Korken på juleølen var derimot en svært positiv overraskelse. Hele Norges favoritt julespill stein-saks-papir blir nemlig inkludert i designet til ølflasken, noe som gjorde den helhetlige opplevelsen rundt konsumering av juledrikken mye bedre. 

Terningkast: 2

(Panelet ønsker derimot å informere om at dersom man kun baserer terningkast på designet til korken ville denne ølen stukket av med en 6.)

7 Fjells Lys Juleøl

Dette var en ordentlig god pils, selv om den trolig hadde passet bedre i solsteken enn rundt julemiddagen. Designet er classy, men det kunne like såfremt vært en hvilken som helst øl i hyllen. Vi ønsket en juleøl-etikett, og det fikk vi ikke her. I tillegg var korken kjedelig. 

Terningkast: 2 

7 Fjells Gøy Juleøl

God jul! Har du vært snill pike eller gutt (eller snill hen) bør du ønske deg denne av julenissen. Her var det jul i smak og på boks, noe som gleder panelet. Ølen var en smule tung, og bør derfor spares til desserten. 

Terningkast: 4 

Tuborg Juleøl

På dette tidspunktet av testen fikk vi en gjesteopptreden av en franskmann fra Tyskland, som vel og merke har svært mye erfaring knyttet til ølsmaking. Tuborgs juleøl var litt mørkere enn pils. Positivt er at denne har mye smak og et veldig fint vinter-design! Tuborg ga oss julefølelse gjennom design, men smaken var ikke julete. 

Terningkast: 3

Ringnes Lite Jul

Her ble vi mildt sagt overrasket. Smaksløkene våre fikk virkelig kjenne lakris over hele linja. Litt av en smakseksplosjon. Vi gir et plusspoeng for at den smaker som annonsert: lakrisrot. Vi stiller oss derimot skeptiske til hvorvidt lakris er essensen av jul. Ringes Lite Jul får trekk for at den nettopp smaker lite jul.

Terningkast: 4

Rygr Norsk Julebock

Hvordan skal vi beskrive lukten av denne ølen? Verre enn død. Innholdfortegnelsen prydet med at denne ølen skulle ha smak av sjokolade, kaffe og brødskorpe. Hvordan Rygr har kommet på akkurat denne kombinasjonen kan man fundere på. Alle i panelet, utenom franskmannen, var lite begeistret. 

Terningkast: 1

Terningkast Franskmann: 5

Grans

Endelig en lys øl! For oss som ikke er helt i øl-universet enda, er denne et ypperlig øl-valg til julematen. Designet skriker jul, og det liker vi. 

Terningkast: 4

Hansa Julebrygg

På dette tidspunktet av testen, merket vi at smakene gikk litt i ett, og at vi rett og slett slet med å skille denne fra de andre vi smakte. Om det skyldes økt promille eller slitne smaksløker kan vi ikke si med sikkerhet. 

Terningkast: 3 kanskje?

Julebrus-potetgull 

Da det er svært viktig å rense smakspaletten mellom hver enhet har vi inkludert en pose med julepotetgull i testen. Sørlandschips slår på stortrommen med kreativitet, men panelet foretrekker salt fremfor søtt potetgull ni av ti ganger, og måtte skuffende gomle i oss noen flak mellom hver test. 

Terningkast: 3

God jul!

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram