Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

KA2-feber på utsolgt Høydenfestival

Nygårdsparken var denne helgen vertskap for den studentdrevne Høydenfestivalen, som i år ble arrangert for tredje gang. Bulle tok i den forbindelse et steg ut av NHH-boblen og inn i kulturlivet.

Temperaturen var høy på årets Høydenfestival. Foto: Hans Christian Haakonsen
6. september 2023
Sist oppdatert: 7. september 2023

Høydenfestivalen er en frivillighetsdrevet festival, skapt og gjennomført av studenter. Dette har på ingen måte senket ambisjonsnivået, da festivalen tilbyr et bredt program med både konserter, valgdebatt, og panelsamtaler om alt fra rikdom til bærekraft. Årets festival opplevde såpass stor etterspørsel at arrangørene måtte slippe ekstra billetter til lørdagen, etter at lørdagsbillettene ble utsolgt kort tid etter slipp.

Vi har hatt et stort fokus på Vestlands- og Bergensbaserte artister. Lineupen er trolig den største grunnen til at salget gikk så bra, forklarer festivalsjef Ida Skarsæterhagen.

Etter å ha snakket med en rekke festivalgåere virker KA2s konsert å spille en stor rolle i den høye etterspørselen. Uten å ytre et eneste ondt ord om de andre konsertene, hvor det ble levert gode musikalske innslag som publikum satte stor pris på, var det utvilsomt KA2 som var festivalens høydepunkt. Både artist og publikum var en fryd å observere.

En storfornøyd Jim Roar Olsen under årets festival. Foto: Nora Grimsmo

Vepsestikk-Belieber

En av de som hadde tatt turen til Høyden var lærerstudent Jim Roar Olsen fra Høgskulen på Vestlandet (HVL). Selv om han aldri hadde besøkt Høyden tidligere, hadde han store forhåpninger for festivalen, mye på grunn av yrende kulturmiljøet i Bergen, og mengden gode, men ukjente artister byen har oppfostret og tatt imot opp gjennom. Personlig hadde Olsen imidlertid en klar favoritt, nemlig Bergens-bandet Vepsestikk. Han deler arbeidsvei med et av bandets medlemmer, og har dermed sneket til seg noen samtaler med hvert fall deler av bandet det siste året. 

Selv klassifiserte han seg som en «vepsestikk-belieber», bare «litt mindre gal», og var tydelig på at et stort vepsestikk-gjennombrudd er å forvente i fremtiden. Håpet var selvsagt at dette ville finne sted nettopp på Høyden.

Mat for alle

Om deg som ny NHH-student en gang i fremtiden begynner å lure på om studentlivet har annet å by på enn kjelleren og lange samtaler om viktigheten av å skaffe bedriftskontakter under karrieredagene, er Høyden-festivalen absolutt å anbefale. Herfra kan man reise med både ny spilleliste og garderobe, og aller viktigst en bergensk kulturopplevelse rikere.

Et høydepunkt for Bulles utsendte var Trykkeriet og Lopperiet, hvor du kunne ta med en gammel t-skjorte for å trykke egen merch, eller skaffe deg en UiB-godkjent hipster-garderobe. Har du en half-zip som mangler dekorasjon, er dette stedet for deg.

Det må imidlertid understrekes at om noen NHH-studenter nå sitter med en yrende frykt for vegetarmat, og av den grunn holder seg unna Høyden, trenger de ikke bekymre seg – det var nok kjøtt å få i matbodene. Vegetarmaten var imidlertid også ypperlig, så at det er et videre fokus for studentene å ha et mer vegetar og vegansk-dominert mattilbud på festivalen kan ikke sees som problematisk med mindre man sitter inne med noen irrasjonelle frykter for en grønnere tallerken.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram