Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Kjærlighetens dilemma: Den perfekte Valentinsgaven

Det nærmer seg den store kjærlighetens dag. På Valentines kan single ligge langflat ut i sofaen med en stor skål iskrem og gråte tårer til en romantisk tragedie, og de som har funnet kjærligheten kan dyrke den med visdomsord, en god middag eller kanskje en gave eller to. 
Tradisjonelle eller utradisjonelle gaver, denne artikkelen gir deg en håndfull gode tips. Illustrasjon: Rose Gullaksen.
Tradisjonelle eller utradisjonelle gaver, denne artikkelen gir deg en håndfull gode tips. Illustrasjon: Rose Gullaksen.
Tradisjonelle eller utradisjonelle gaver, denne artikkelen gir deg en håndfull gode tips. Illustrasjon: Rose Gullaksen.
13. februar 2024
Sist oppdatert: 13. februar 2024

Om du er så heldig å tilbringe 14. februar med en du er glad i, ønsker du kanskje å vise dette gjennom å gi et eller annet for å symbolisere din kjærlighet. Her er guiden for deg som er usikker på når, hvor, hvordan, hvorfor og ikke minst hva du skal gi. 

Den klassiske klisjeen 

Det er vel uunngåelig at første tips ikke er en klisje. Uavhengig av hvem du gir til, vil en bukett røde roser og en pakke konfektsjokolade være et sikkerstikk. Gitt at partneren din er en håpløs romantiker eller har en svakhet for tradisjoner. Vil dere nyte noe sammen, ryktes det at utvalget på Kondomeriet er variert, og har noe for enhver smak. 

Den samfunnspolitisk korrekte gaven

Vi er i 2024. Verden går under og havet stiger. Hva med å stå imot kjøpepresset, og heller overøse mottakeren med gode ord? Eller hva med en god klem? Forresten trenger du ikke hardnakket å nekte å handle inn en ting, du kan alltids ta turen innom en bruktbutikk å finne en skjult perle. Ulempen med denne gaven er at du ikke kan planlegge hva du skal kjøpe. Er partneren din glad i retro eller har han eller hun tatt faget “Sustainable business models” (BUS446 for dere som kun forstår forkortelser) har det ikke noe å si hva du kjøper. Så lenge det er brukt av Greta på 72 år før det er i dine hender, er det dét som teller. 

Fattig-student-versjon

Kvier du deg for å lete deg gul og grønn etter en skatt i bruktbutikker, kan du ta saken i egne hender. Bokstavelig talt. Det er lite som slår en hjemmelaget Valentines-gave. Er du i det kreative hjørnet (og har ferdigheten til det) kan du strikke, hekle eller sy et eller annet. Her er nok det store internett full av gode ideer. 

Rik-student-versjon

Valentines er én dag i året. Da er det vel verdt å slå på stortromma? Book en tre-retters middag for to på Cornelius, og overrask din kjære med en gullring, den varer jo tross alt livet ut. Litt av en investering. 

Slutt materialismen

Har du tatt “Lykken og det gode liv” (også kjent som SOL21) her på Norges Handelshøyskole, vet du at man blir lykkeligere av å gi. Men, like så fremt, vet du at materialistiske ting og tang kun gir en kortvarig lykkefølelse. Vil du ha en lang lykkerus som varer lengre enn gleden ved et smykke eller en klokke, burde du (i tråd med forskningen) gi et minne. Her foreslår jeg å gi en opplevelse i form av for eksempel malekurs, museum, kino eller et eller annet som støtter Bergens kulturliv. Synger innholdet på bankkontoen på det siste verset, kan du også tilby en opplevelse hjemme. Lag en god middag, sett på en halvdårlig film og nyt hverandres selskap. 

Og nei, Vipps er ikke en god Valentinesgave.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram