Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Kjendisspekket idrettsgalla 2023: stive drikkepriser og stramme hockeymenn

Tross en litt treg første halvdel og Solo dyrere enn fergepriser, kan det absolutt fastslås at årets idrettsgalla har vært en suksess. Her møtes NHHs idrettsutøvere i full alkoholpåvirkning for å spise godt og hylle sine egne. Og la oss være ærlige... Det betyr fint lite at Soloen er dyr på en fest med NHHI.

Trude Drevland danser seg frem på scenen. Foto: Ruben V. Vik
24. oktober 2023
Sist oppdatert: 24. oktober 2023

Etter fjorårets lange reisevei, ble det i år avgjort å holde årets idrettsgalla hos Radisson Blu Royal Hotel, sentralt lokalisert på selveste Bryggen. Lokalene kunne friste med stor plass, fin bordstelling, god mat og mulighet for kjøp av vin. I tillegg kunne mange glede seg over langt bedre garderobetilbud enn Aulaen – her blir den svarte kåpen din faktisk med hjem igjen.

Drevlands stramme hockey-menn

Innslipp var kl. 18, men opplegget begynte ikke før kl. 19. Da introduserte arrangørene Ole Soo, som skulle bli vår konferansier gjennom resten av arrangementet. Etter å ha påpekt at Shuffleboard knapt kan regnes for en idrett, introduserer han den første prisen.

Når selveste Trude Drevland blir introdusert, bryter salen ut i jubel mens hun danser seg frem på scenen. Her presenterer hun sin begeistring for øst-europeiske hockey-menn, før hun deler ut prisen for – selvsagt – årets mannlige utøver.

Når de neste prisutdelerne begynner å snakke på gebrokkent engelsk skjønner man fort at årets gjennombrudd vinnes av den eneste av de nominerte som ikke snakker norsk. I takketalen kom vinneren med en sterk oppfordring til alle idrettslag om å bli bedre på å ta imot utenlandske studenter.

Årets mannlige utøver: NHHI Motbakke – Karsten Enoksen

Årets gjennombrudd: NHHI Amerikansk Fotball – Luis Bendel

God middag som kunne vært bedre

Middag var neste post på programmet. Her ble det servert stekt kyllinglår med ovnsbakte poteter, «wokede» grønnsaker og soppsaus. Mens den lange gjestelisten og Bergens akutte mangel på både gassledninger og induksjonskompatible wokpanner gjør resultatet forståelig, var det nok mange som forventet noe litt mer fancy. Det skal likevel påpekes at det smakte godt.

Etter en lang ventetid og en videohilsen fra Lise Klaveness ble tid for de neste prisene. Her ble både årets kvinnelige utøver og årets lagleder/trener tildelt – før en avsluttende videohilsen fra Erik Follestad.

Årets kvinnelige utøver: NHHI Futsal og NHHI Langrenn – Julia Furuseth

Årets lagleder / trener: NHHI Fotballrypene – Eilèn Nygaard

Pent dekte bord med ekte blomster. Foto: Ruben V Vik

Mangler det ikke noe?

Jo, absolutt. Men det skal ikke vare lenge, for etter en ti minutters pause kom kveldens første SKÅL! Påfølgende ble årets hederspris delt ut, og det ble noe forvirring rundt distansen Norge-Danmark ved årets prestasjon. I siste innspurt før desserten presenterer selveste Petter Stordalen årets engasjement.

Årets hederspris: Helene Havre

Årets prestasjon: NHHI Svømming

Årets engasjement: NHHI Smash – Jon Toralf Helle

Til dessert fikk vi servert sterke smaker av både sjokolade og bær. Dette var en stor forbedring fra middagen – både på smak og på tid brukt. I tillegg ble det kaffeservering, som falt godt i smak hos en edru journalist på jobb. Ikke perfekt, men absolutt en solid kopp kaffi.

Folkepris og allsang

Avslutningsvis var det på tide med årets lag og utøvernes pris – prisen avgjort av folkeavstemning i stedet for jury. Idrettsgallaen ble rundet av med allsang av en nyskrevet NHHI-sang. Absolutt ikke noen lyrisk genistrek, men når den blir sunget av nesten 500 fulle studenter, bidrar det egentlig bare til stemningen.

Årets lag: NHHI Basket Herrer

Utøvernes pris: NHHI Vixens – Marie Myrvold

Tross en del dødtid, stive drikkepriser og en noe uimponerende middag, var det tydelig at årets idrettsgalla var en suksess. Det var tydelig god stemning i salen, og opplegget klarte hele tiden å være fokusert på idretten. Det er bare å håpe på at idrettsgallaen er kommet for å bli.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram