Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Korona-ensomheten vokser, NHHS!

Inga Rosendahl. Grafikk: K7 Bulletin. Bilde: NHH og privat.
Inga Rosendahl. Grafikk: K7 Bulletin. Bilde: NHH og privat.
24. august 2020
Sist oppdatert: 30. oktober 2020

For noen vokser korona-ensomheten takket være NHHS.

Da jeg begynte på NHH i fjor var jeg ganske nervøs. Jeg hadde hørt at livet på NHH enten var det beste eller det verste – alt ettersom om man var med i NHHS eller ikke. NHHS kan sikre deg en god studiehverdag og et godt liv i form av venner, jobb- og livserfaring - og mye moro.

Men problemet ved NHHS er at ikke alle slipper inn. ”You either make it or break it” i Rekrutteringsuken. Førstekullistene springer frem og tilbake mellom intervjuer, desperate etter tilhørighet i NHHS og på NHH.

Som førstekullist blir man fortalt at man må tåle et par avslag i løpet av denne uken; ”det er helt normalt og ufarlig”. Og ja, de fleste takler å få et par nei i fjeset, men for noen er dette en vanskelig opplevelse. Ikke alle evner å se at det ikke er noe ved ”meg” som gjør at jeg får bli med - spesielt når man ikke får vite hva vurderingsgrunnlaget er.

I år er det ekstra spesielt.

Korona-restriksjoner hindrer fri sosial omgang. Med økt bruk av digitale forelesninger og plassbegrensing, blir det færre møtesteder for nye studenter ved NHH. Derfor er det ekstra viktig at NHHS legger opp til at flest mulig føler seg velkomne og kan få bidra – uten at man må tvinge seg gjennom halv-kleine intervjuer holdt av jevnaldrende. Etter avslag på avslag, uten en begrunnelse (som er rettferdig og god), så føler man seg ikke så velkommen lengre.

Man begynner å gjemme seg bak i Aud. Max - om man i det hele tatt går i forelesninger - og hybelen krymper til veggene spiser deg opp. Undersøkelser viser at ensomhet blant studenter alt er et stort problem: nærmere 1 av 3 studenter sier at de «ofte» eller «svært ofte» opplever ensomhet, i én eller flere former, i følge undersøkelser gjort av Sammen (bla.) i 2018. 

Min første høst ved NHH var tøff.

Heldigvis hadde jeg et nettverk i Bergen fra før av som bidro til at jeg kom helskinnet gjennom det. De studentene som i år er ny i Bergen, og kanskje ny i Norge, har ikke det samme sikkerhetsnettverket som det jeg har. Kanskje er hele studietilværelsen ny og kaotisk for dem òg. Ferske NHH’ere har behov for et sikkerhetsnettverk, og da er NHHS den viktigste kanalen hvor de kan få skaffet seg dette. Hva skjer da hvis det ikke er plass, eller kanskje ikke akkurat for deg? De fleste finner sin plass i NHHS og på NHH til slutt, men jeg frykter at det er flere som nå har et vanskelig semester i vente.

Grupper som har mulighet til å være åpne: gjør det! De som kan ta til seg flere: ta til dere flere! Åpn’opp NHHS nå når resten av samfunnet fortsatt er delvis korona-nedstengt. La det for alle del holdes åpent etter korona også.

Les også:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram