Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Kvinneaksjon i nybygget


15. september 2017
Sist oppdatert: 16. september 2017

Auditorium A,B,C og D i nybygget ved NHH, er navngitt etter kvinnelige NHH-skikkelser. Men ledelsen er ikke ansvarlig, og «ingen» vet hvem som står bak.

Forrige fredag kom som vanlig en rekke studenter for å rekke forelesningene sine. Men det som ikke var helt vanlig, var at det er hengt opp plakater av fire fremtredende NHH-skikkelser utenfor auditorium A,B,C og D – alle kvinner.

Per i dag er det ingen kvinner som har fått oppkalt et auditorium etter seg.

SSB-sjefen ville gitt Inger Stensaker et auditorium

Administrerende direktør, samt professor ved NHH, Christine Meyer i Statistisk Sentralbyrå (SSB), har fått navnet sitt hengt utenfor auditorium D. Hun synes det er en fin gest.

– Det er veldig flatterende å bli hengt opp av studentene, sier Meyer.

– Er det på tide at NHH navngir auditoriene etter kvinner?

– Det er alltid fint at man har en blanding av kvinner og menn. Og nå som har valgt å navngi så mange av auditoriene, så hadde det vært fint om det kom en kvinne blant dem.

– Er det noen du mener burde få navnet sitt på et auditorium?

– Det er litt et spørsmål om policy. Altså, skal man kun ha de som er på NHH allerede, eller dem som har gått ut og pensjonert seg. Hvis jeg skulle valgt én kandidat, ville jeg valgt Inger Stensaker. Hun er en utrolig dyktig foreleser.

En naturlig forklaring

Inger Stensaker, professor ved institutt for strategi og ledelse, fikk faktisk navnet sitt hengt utenfor auditorium C. Hun har ikke sett den selv, men fått det fortalt av kolleger.

– Jeg synes bare det er morsomt og artig, sier Stensaker.

Professoren tror stuntet kan være en reaksjon på at det kun finnes auditorier oppkalt etter mannlige NHH-skikkelser. Stensaker understreker imidlertid at det finnes en naturlig forklaring på dette.

– Vi har ikke hatt kvinnelige professorer på NHH før de siste 15 årene. Det er ikke før man pensjonerer seg at man kan få et auditorium oppkalt etter seg. Samtidig synes jeg påfunnet er et positivt tiltak fra studentenes side.

Første kvinnelige professor

Siri Strandenes, som nå har fått hengt opp navnet sitt på auditorium A, er kjent som den første kvinnelige professoren på NHH.

– Hyggelig å være blant de utvalgte! Jeg går ut ifra at en av grunnene til at jeg er valgt, er fordi jeg var den første kvinnelige professoren på bygget, sier Strandenes.

Strandenes ble ansatt som førsteamanuensis i 1992 og har vært professor siden 2002.

– Det er jo et morsomt stunt og en grei måte å markere på, hvis det er studenter som har gjort dette. Hvis man ser seg rundt på bygget er det ikke noen kvinner som er markert.

Videre forteller Strandenes at det er en formell sak for NHH å kalle opp auditorier, så dette er ikke er ikke noe mer enn et stunt.

Synes du tiden er inne for å oppkalle auditorier etter kvinner formelt nå?

– Man kan kanskje si at tiden er moden for en formell markering, og eventuelt en oppkalling av auditorier etter kvinner, sier Strandenes.20170915_100842

Karin Thorburn synes det er sjarmerende å bli «tildelt» auditorium B

Sjarmerende

Professor i finans, Karin Thorburn, har sett plakaten av seg selv utenfor auditorium B. Hun synes også at det er morsomt at en gruppe studenter gir henne et auditorium.

– Det er veldig sjarmerende. Det er flott at studentene har kastet lys over en sak som mannsdominans på denne måten, sier Thorburn.

Donna Forte

Ingen K7 Bulletin har snakket med så langt kan bekrefte hvem som står bak den uoffisielle navngivningen, men leder av Kjernestyret Mats Erik Wøien har sine aner, selv om han ikke vet noe konkret.

– Jeg ble kontaktet av ledelsen forrige fredag. De lurte på om jeg visste hvem det var som stod bak. Det vet jeg ikke, men jeg vil tro at det er de samme som har gjort liknende tiltak tidligere, sier Wøien.

20170915_135159

«Donna Forte» har hengt opp egne plakater, like ved auditorium A,B,C og D

Gruppen Wøien angivelig refererer til heter «Donna Forte», eller «sterk kvinne» på italiensk. Disse har tidligere blant annet hengt opp plakater på lesesalene ved NHH av kvinner som har utmerket seg i studentorganisasjonen eller næringslivet.

Det er ikke offentlig kjent hvem som driver «Donna Forte», eller om det er disse som står bak navngivningen av auditoriene, men gruppen har hengt opp plakater i gangene i nybygget, like ved auditoriene som nå er navngitt. Blant plakatene som er hengt opp er et bilde av Skam-skuespiller Josefine Frida Pettersen, som spiller Noora i TV-serien, med en logo navngitt «Donna Forte».

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram