Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Latter på Late-show med Sangria: Breezer-race, gitarer og en poetisk debatt

Sangria samlet NHHS til sang og dans i kjelleren torsdag. Latter, Smirnoff-Ice-chug og Roar som ikke fikk pult var blant høydepunktene.
Sangria sitt late-show var en stor suksess blant publikum. foto: Panagiotis Karampatos/Foto NHHS
Sangria sitt late-show var en stor suksess blant publikum. foto: Panagiotis Karampatos/Foto NHHS
Campus ble tettpakket av den velkjente oransjefargen til skolens jentekor. Foto: Panagiotis Karampatos/Foto NHHS
10. februar 2024
Sist oppdatert: 10. februar 2024

Undertegnede kom dessverre for sent til showstart grunnet en ødelagt heis og en låst dør, men har blitt fortalt om en heller uheldig start med en video som streiket og Sangristene måtte gå rett på første sketch. Der fikk vi innblikk i en medarbeidersamtale med en nyansatt, trolig en NHH’er, som ikke helt hadde klart å legge fra seg studenttilværelsen. Hun hadde blant annet sendt ut svært mange mailer til hele jobben og initiert til fester og tatt med seg en kasse øl som unnskyldning da hun kom for sent. Man hører litt latter i salen, men det kommer mer senere i showet.

Neste sketch handlet om en finanskvinne med to barn, som sang en sang om sin fine tilværelse, deriblant med barnefedre og elskere. Denne sketchen var relativt kort, før to Sangrister inviterer to frivillige fra salen opp til Breezer-race. Dette slo an i salen, og en av de frivillige vinner og får med seg fast-track til Langs for fredagskveld. Før pausen kommer en historie om en Sangrist som ble bortført fra Langs, før hun selv kommer ut og forteller sin historie gjennom en sang. 

Etter pausen får vi en kort dans av en gruppe Sangrister i oransje, til stor jubel fra salen, før vi igjen får se en halv video på storskjermen, før den streiker igjen. Salen buer, men blir stille når Sangria går rett over til neste sketch. Her får vi se et klassisk vors i tre scenarioer, sett fra “Roar” sitt ståsted. I det første scenarioet tar Roar ut gitaren sin alt for tidlig, og salen får vitne at jentene stikker og guttene blir sure på Roar. 

– Ingen fikk pult, uttaler fortellerstemmen med et sukk. 

I scenario to tar Roar ut gitaren alt for sent, og alle andre stikker. 

– Alle unntatt Roar fikk pult, sier fortellerstemmen med nok et sukk.

I siste scenario tar Roar ut gitaren på akkurat riktig tidspunkt, og alle jentene samler seg rundt Roar. Både Roar og fortellerstemmen er svært fornøyd i slutten av sketchen. 

To nye Sangrister kommer på scenen og byr på enda et Breezer-race mot to frivillige fra salen. En heldig frivillig vinner et fast-track til Langs han også, før Sangria går videre til neste sketch. 

Til sammen ble fire intetanende fra salen kalt opp til Breezer-race mot sangristene. Forhåpentligvis kjørte ikke denne vinneren bil til showet. Foto: Panagiotis Karampatos/Foto NHHS

Denne handler om en NHH-student på BED2-eksamen, som blir forstyrret av en annen Sangrist, som virker å være en venninne av studenten. Den forstyrrende venninnen bytter på å nynne, sladre og lage lyder. Det er relativt stille i salen, men neste sketch får dem til å le høyt. Her får vi nemlig se en episode av “Debatten”, hvor det diskuteres strømpriser og finansminister er tilstede for å svare på spørsmål. Da de ikke fikk tak i noen relevante unge, ble en ungdomsskole-klasse fra Sal og Scene invitert, og de svarer på alle spørsmål og kommentarer med poetiske innslag av rim og bevegelser, med stor innlevelse. 

Nest siste sketch får også stor latter fra salen, når to mannlige ansatte i ABG synger en rekrutteringssang for å få flere til å søke ABG. Man skjønner gjennom sangen at de har hatt kvinnelige ansatte før, som har blitt litt for godt tatt imot. 

Showet avslutter med en sang Sangria har kalt “Viva la Diva”, som kombinerer melodier fra Material Girls, Barbie og Jungelboken. Det er mange små snutter av sangen som handler om ulike tema, deriblant brystimplantater, utnyttelse av menn og kjente kvinner i historien. Under sistnevnte reiser salen seg og klapper i takt. En Smirnoff-Ice-chug setter salen i stor applaus, før hele kvelden avsluttes med sangen “Bedre Og Bedre Dag For Dag”, mens Sangristene forlater Campus. 

Til tross for noen uheldige tekniske problemer, med videoer som ikke ville spille av, var showet en suksess. Det var en god blanding av humor og sang, med en troverdig innlevelse. 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram