Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Møt Vinjard og Adeel, NHHs nye Snapchat-koordinatorer


De ferske Snapchat-koordiantorene "in action". Foto: Adrian Smith
7. februar 2022
Sist oppdatert: 24. mars 2022

Snapchat-kanalen til NHH har vokst mer og mer de siste årene - og ifølge de nye Snapchat-koordinatorene er planen at den skal ekspandere enda mer. Møt duoen som blir å se på NHHs Snapchat-kanal i 2022: Vinjard Talsnes (23) og Adeel Tariq (26).

– Det er beste er å bare få jobben

De nybakte Snapchat-koordinatorene gleder seg til semesteret og tiden bak kamera, men det gjeveste var å få selve jobben. 

– Det er veldig gøy og spennende, for det er en litt annerledes stilling. Det beste føler jeg bare er det å få jobben. Det i seg selv er en anerkjennelse på at man er noe som noen har lyst å satse på, sier Vinjard Talsnes, én av de to nye Snapchat-koordinatorene på NHH.

Vinjard Talsnes (23) som er én av to nye Snapchat-koordinatorene. Foto: Adrian Smith

– I tillegg er det jo gøy å få tilbakemeldinger fra venner og kjente, legger han til.

Vinjard forteller at han også føler litt på prestasjonsangst. 

– Jeg har jo fått tillit av de som har ansatt meg, men det er litt skummelt å ta over jobben etter så store ansikter på NHH. Jeg har sett noen jodler i form av “I miss you, Natti”. Det er litt vemodig, men jeg liker jo å stikke hodet frem, og da må man jo tåle litt. De aller fleste er heldigvis veldig greie, forklarer Vinjard. 

Adeel Tariq er den andre av de to nye Snapchat-koordinatorene på NHH. Han føler også på prestasjonsangst innimellom, men sjeldent foran kamera. 

Adeel Tariq (26), 5. kullist, og den andre i duoen som overtar NHHs Snapchat-kanal. Foto: Adrian Smith

– Det å snakke til et kamera når ingen andre ser på, gir meg en trygghet med rom for å gjøre feil. Jeg syns også dette er et fint utgangspunkt for å bli vant til å snakke for et publikum, og jeg har et mål om å bli mindre nervøs for å snakke foran folk, forteller Adeel.

Vinjard forteller at i motsetning til Adeel er det å stå foran kamera nytt for Vinjard, mens han er ganske uredd i møte med forsamlinger. Han har blant annet vært med i skolerevy og fått litt naturlig sceneerfaring. 

– Jeg synes egentlig det å snakke foran forsamlinger er mindre nervepirrende enn å snakke én til én, slik som vi gjør nå, ler Vinjard en smule nervøst. 

– Hvorfor søkte dere stillingen som Snapchat-koordinatorer?

– Jeg synes det virket veldig spennende, og det er kult å kunne uttrykke seg. Jeg liker å tro at jeg er en person som kan finne på mye sprell, og det å få en stilling hvor jeg blir oppfordret til å være litt uortodoks er veldig gøy. NHH er en tidvis ganske streit skole, så hvis jeg kan vise at det går an å drite seg ut her også, så tror jeg det kan være veldig givende for meg, forteller Vinjard entusiastisk. 

– Jeg har alltid ønsket å gi noe positivt tilbake til NHH, og å få bidra med noe jeg er god på. Jeg trives veldig godt foran kamera, og startet blant annet med YouTube for to år siden. I tillegg synes jeg at folk undervurderer digitalt innhold. Basert på min erfaring kan digitalt innhold bidra til utvikling av kreativ tenkning, noe som igjen hjelper arbeidslivet. Jeg håper Snapchat også kan bidra til dette, smiler Adeel.

Adeel forklarer at han ønsker å hjelpe NHH med markedsføringen av Snapchat-kanalen, og at den skal bidra til at flere studenter kan føle seg trygge i en ny by og på en ny skole.

– I dag følges kanalen hovedsakelig av nåværende og tidligere studenter ved NHH, men jeg  håper at vi kan ekspandere etterhvert, sier Adeel. 

Mulig fremtidig NHH-TikTok

Videre forteller de ivrige studentene om arbeidsmengden i den nye stillingen sin. 

– Foreløpig er arbeidsmengden veldig overkommelig. Det lar seg godt kombinere med studentlivet. I tillegg er stillingen praktisk, ettersom man alltid har mobilen i lommen. Man slipper å komme seg til et kontor for å jobbe, påpeker Adeel. 

Guttene snakker også om ansettelsesprosessen. Vinjard forklarer at siden NHH satser på promotering for unge, tror han at en tiktok han hadde laget med 706.000 visninger spilte en positiv rolle i ansettelsen. 

– Det er mulig at det blir en NHH-tiktok, men jeg vet ikke hvor mye jeg kan si om det, smiler Vinjard lurt. 

To hoder tenker bedre enn ett

Til spørsmål om hva de ferske snapchat-koordinatorene tenker om å være to, istedenfor kun én snapchat-koordinator svarer de følgende: 

– Det blir jo litt mindre stress, ettersom man kan lene seg på hverandre i stressende perioder, smiler Vinjard og legger til at det likevel er større krav til enighet og samkjøring av innhold.

– To hoder tenker bedre enn ett. Hvis jeg sliter med å skape innhold, kan Vinjard komme med ideer, og motsatt. I tillegg er det greit å være to personer dersom vi skal ekspandere til TikTok, smiler Adeel.

To hoder tenker bedre enn ett. Foto: Adrian Smith

– Jeg skal også kun være her frem til sommeren. Deretter skal jeg vise hvordan det er å være nyutdannet NHHer i arbeidslivet, avslører Adeel engasjert.

De nye koordinatorene forteller at selv om deres hovedkanal er Snapchat, og muligens snart TikTok, er det mulig vi ser dem på andre plattformer også.

– Seksjonen er veldig opptatt av at hvis innholdet vårt er bra, ønsker de å bruke det og spre det, og da er det mulig at vi dukker opp på både Facebook og Instagram, sier Vinjard.

– Skjer det noe spennende på Snapchat-kontoen fremover som dere kan røpe?

– Vi vil jo vise bredden av både NHH og NHHS, så vi har lyst til å besøke mange av de ulike gruppene på skolen, særlig åpne grupper, og få frem dem. Det skal ikke være en rekrutteringskanal, men vise litt hva som skjer på NHH, forteller Vinjard. 

Til slutt forteller Snapchat-koordinatorene at de er åpne for "takeovers" og grupper som ønsker å fronte sine saker, så sant det er i tråd med NHH sine verdier.

– Det er lav terskel for å sende oss en mail dersom man for eksempel ønsker å vlogge om sin studiehverdag eller har noe givende å si en dag, sier Adeel.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram