Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

`Murica

laba.ws_USA_Independence_Day
laba.ws_USA_Independence_Day
7. oktober 2015
Sist oppdatert: 7. oktober 2015

Det viktigste for et godt demokrati er en godt informert befolkning sa Churchill. Egentlig ikke, men han kunne sikkert sagt det, eventuelt kunne en annen viktig person ha sagt det. Dessverre for USA er kildene til informasjon så tett av bullshit at knapt noe forståelig kommer gjennom. Her er en rask gjennomgang av de største og mest innflytelsesrike mediainstitusjonen i «The greatest country god ever gave man».

CNN

Den mest anerkjente og den minst hensiktsmessige skakkjørte 24-nyhetsselskapet i USA. Der hvor MSNBC prøver å henvende seg til venstresiden og FOX NEWS til de tilbakestående, har CNN prøvd å være politisk uavhengig. Denne politiske uavhengigheten i et så politisk splittet land har gjort at CNN dekker ukontroroversielle saker som fly som forsvinner, barn i bobler og Justin Biebers arrestasjoner. Når de først prøver å dekket noe politisk skal det være så teknologiske som mulig,  samme hvor ubrukelig og idiotisk det ser ut. Teknologiavdelingen i CNN virker som de kunne tatt rådet fra Jurassic Park hvor Jeff Goldblum sier “Yeah, but your scientists were so preoccupied with whether or not they could, they didn't stop to think if they should”

MSNBC

Denne nyhetskanalen prøvde å være en liberal nyhetskilde og motstander til Fox News konservativisme. Etter flere år med sviktende seertall forlot de Fox News-modellen og har heller fulgt CNN-modellen, med uavhengige og mer «hard news». De greide jo ikke få til Fox-modellen, hvorfor ikke prøve en modell som allerede har sviktet. Genialt.

NBC

En av de mest anerkjente og respekterte nyhetskanalene i USA er NBC. Sammen med MSNBC blir de ofte kritiserte av konservative for å være en del av the liberal «main stream» media. De har nylig gjeninnsatt Brian Williams som tidligere i år ble permittert da det ble funnet ut at hadde løyet om situasjoner han som journalist hadde dekket. Den slags reportasjer burde holdes der de hører hjemme, på Fox News og i Bulle.

Fox News

Fox er muligens det mest underholdene av alle TV-nettverk. Ikke bare har de Simpsons og Family Guy, i nyhetsavdelingen har de også konservative ledende talsmenn som kan være en fryd å se på. Ledet av Sean Hannity, Bill O’Reiley og andre «journalister» sprer de konservativ propaganda på en evig mer absurd måte. I sin reaksjonære iver etter å få en republikaner til makten, for Bush sitt regime var så rosenrødt, har de kontinuerlig prøvd å stemple Obama som en sosialistisk muslim, født i Kenya og oppvokst på Marx og Lenin. Som den konervative bautaen er nyhetskanalen en sterk støttespiller til det republikanske partiet og alt den står for. Global oppvarming er en myte, abort er mord, fattige mennesker ødelegger økonomien og USA er verdens beste land.

Comedy Central

Comedy Central er ikke egentlig en nyhetskanal, men på grunn de mer tradisjonelle kanalenes ubrukelighet, samt Jon Stewarts vittighet og humor, har kanalen fått en prominent rolle i det amerikanske nyhetsbildet. Gjennom politisk satire har komikere som inntil nylig Jon Stewart og Steven Colbert stått i brodden for å latterliggjøre politikere og andre nyhetskanaler. Nå som Jon Stewart har lagt opp og Steven Colbert har tatt over David Lettermans rolle på The Late Show er det usikkert om denne kanalen kommer til å greie å opprettholde sin stilling som en maktaktør i det amerikanske valget slik som den tidligere har vært. Hvis Trevor Noah, som har tatt over Jon Stewarts rolle som leder for The Daily Show feiler forsvinner ikke bare et underholdene komiprogram, men også en av USAs mest pålitelige kilder til informasjon.

.

.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram